10.000 de credincioşi la canonizarea Mitropolitului Simion Ştefan FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canonizarea Mitropolitului Simeon Ştefan
Canonizarea Mitropolitului Simeon Ştefan

Aproximativ 10.000 de credincioşi au participat duminică la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia, la slujba de canonizare a Mitropolitului Transilvaniei Simion Ştefan. Oameni din toate colţurile Transilvaniei au venit la Alba Iulia şi pentru a se închina la moaştele Sfântului Andrei.

Proclamarea canonizării s-a desfăşurat în faţa Catedralei. Tomosul sinodal a fost citit de către Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal şi secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Ulterior s-a intonat troparul Sfântului Simion Ştefan, Mitropolitul Transilvaniei.

Au luat cuvântul Patriarhul Daniel, Patriarhul Teodoros al II-lea al Alexandriei şi Întregii Africii, Mitropolitul Patrasului, Hrisostom şi, în final, Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia. În tot acest timp sute de credincioşi au stat la coadă pentru a se închina la racla cu moaşteşe Sfântului Andrei, aduse din Catedrala de la Patras, Grecia.

Canonizarea Mitropolitului Simeon Ştefan

Click pe poze pentru galerie foto

La finalul slujbei, credincioşii au primit câte un colac şi un pahar cu vin din partea organizatorilor. Programul ierarhilor ortodocşi la Alba Iulia continuă luni dimineaţă cu o vizită pe şantierul viitorului Seminar Teologic „Mitropolit Simion Ştefan“, ce se construieşte la Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite