Omul-telecomandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua tehnologie va înlocui telecomenzile clasice
Noua tehnologie va înlocui telecomenzile clasice

Microsoft, în colaborare cu Universitatea din Washington, SUA, lucrează la o nouă tehnologie care foloseşte corpul uman pe post de telecomandă universală, scrie “The New York Times”.

Sistemul va putea fi folosit într-o zi pentru a aprinde lumina în cameră sau pentru a cumpăra un bilet de tren online, fără ajutorul unor instrumente sofisticate, ci doar cu o mişcare a corpului. “Te vei aşeza în faţa unui automat de bilete şi, cu un simplu gest, vei putea să-ţi cumperi tichetul. Sau vei putea alege tipul de benzină când alimentezi”, a declarat Desney Tan, cercetător la Microsoft. 
Oamenii de ştiinţă susţin că noua tehnologie nu este dăunătoare sănătăţii, ea exploatând, de fapt, câmpurile electromagnetice existente deja în aer. Corpul uman produce un mic semnal atunci când interacţionează cu acest câmp electric ambiental. Cu ajutorul unor algoritmi, noul sistem interpretează şi apoi se foloseşte de această interacţiune.
Aplicaţia va fi foarte utilă utilizatorilor care vor putea controla luminile locuinţei, aerul condiţionat, televizorul sau sistemul de alarmă cu un singur gest al mâinii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite