Reţetă tradiţională de chisăliţă ca-n Moldova: secretul dulcelui făcut cu prune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chisăliţa este un preparat specific zonei Moldovei, dar se face şi în sate din Muntenia, din diverse fructe de sezon, ca vişine, corcoduşe, caise, cireşe amare etc. Noi vă propunem o chisăliţă de prune coapte şi dulci ca mierea, îngroşată cu mălai, dar şi o versiune care poate fi păstrată la borcan, pentru iarnă.

Ingrediente:

500 gr. prune
1 litru apă
60 gr. zahăr
20 gr. mălai

Mod de preparare:

Se aleg prune bine coapte, se spală şi se pun la fiert într-o cratiţă cu apa.
După ce prunele încep să fiarbă şi se înmoaie, le puteţi trece prin strecurătoare. În compoziţia pe care o veţi obţine, adăugaţi zahărul şi mălaiul, apoi puneţi compoziţia din nou la fiert. Se amestecă totul bine şi se lasă pe foc încă 15-20 de minute. Chisăliţa poate fi mâncată caldă sau rece, notează bucatarie-romaneasca.ro.

Cei care vor să pună la păstrat peste iarnă câteva borcane cu chisăliţă, pot opta pentru reţeta de mai jos:

Se aleg prune coapte, care se spală bine şi se curăţă de sâmburi. Prunele curăţate se pun într-o oală încăpătoare în care se toarnă apă până le acoperă bine. Se lasă la fiert cam 45 de minute, apoi se adaugă un praf de făină pentru îngroşarea compoziţiei. Se adaugă şi zahărul (150 de grame de zahăr la 750 de grame de prune) şi se lasă în continuare la fiert, preţ de încă 20 de minute. Chisăliţa obţinută poate fi păstrată în borcane sterilizate, închise ermetic şi depozitate într-un loc ferit de lumina soarelui.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite