Preparate despre care bucătarii-şefi spun că nu ar trebui comandate niciodată: de ce este indicat să nu cereţi peşte într-o zi de luni şi să evitaţi fripturile bine făcute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este recomandat să nu comandaţi în zilele de luni preparate din peşte deoarece s-ar putea ca peştele să nu mai fie proaspăt
Este recomandat să nu comandaţi în zilele de luni preparate din peşte deoarece s-ar putea ca peştele să nu mai fie proaspăt

Cine altcineva ar putea cunoaşte mai bine secretele unor restaurante dacă nu bucătarii-chefi. Câţiva dintre cei mai cunoscuţi din lume şi coordonatori ai unor localuri renumite dezvăluie ce ar trebui să evităm când dăm o comandă.

Esquire publică o listă cu 5 lucruri pe care nu ar trebui să le comandăm într-un restaurant, potrivit unor bucătari-şefi. De ce nu este bine să cerem peşte într-o zi de luni, dar şi de ce ar fi indicat să evităm preparatele din pui şi fripturile bine făcute, aflaţi în cele ce urmează. 

Niciodată nu comandaţi peşte într-o zi de luni

Acest sfat a fost răspândit de chef-ul american Anthony Bourdain (60 de ani), care are o experienţă de peste trei decenii în industria mâncării şi este cel mai bine vândut autor de cărţi cu specific culinar.

Expertul explică faptul că cele mai multe restaurante se aprovizionează cu peşte proaspăt în zilele de joi sau vineri pentru a avea suficient în perioada aglomerată din weekend, excepţie făcând cele cu specific pescăresc. Peştele se menţine proaspăt doar trei zile şi doar dacă este congelat în mod corespunzător, iar unii bucătari s-ar putea să-l folosească în continuare chiar dacă nu mai este foarte bun, deci la începutul săptămânii există şanse foarte mari ca preparatele din peşte să nu mai fie la fel de gustoase. O variantă recomandată de Bourdain este ca lunea să alegeţi fructele de mare în locul peştelui.  

image

Evitaţi preparatele din pui

Mulţi chefi critică preparatele pe bază de pui deoarce tind să fie mult prea scumpe şi prea puţin creativ gătite faţă de alte bucate din meniurile marilor restaurante. Un alt dezavantaj este că de multe ori acest fel de mâncare este servit în porţii duble, motiv pentru care clienţii se văd nevoiţi să consume mult prea mult, după cum au remarcat şi nutriţioniştii. Data viitoare, dacă nu sunteţi un mare iubitor de pui şi chiar nu puteţi mânca altceva, încercaţi ceva nou va fi o alegere mai potrivită atât pentru buzunar, cât şi pentru abdomen.

Renunţaţi la comandarea fripturii bine făcute

Un chef de restaurant a dezvăluit recent care sunt argumentele lui împotriva fripturilor bine făcute, declaraţia acestuia răspândindu-se cu repeziciune în mediul online. Printre altele, bucătarul a precizat că unul dintre cele mai bune motive este calitatea: dacă alegi să comanzi o friptură bine făcută distrugi, în esenţă, calitatea cărnii pentru care măcelarii şi fermierii au lucrat din greu.

Nu ignoraţi specificul restaurantului

Potrivit lui Michael Armstrong, bucătarul-şef al unuia dintre cel mai cunoscut lanţ de localuri din New York, Dream Downtown, ar trebui să aflaţi care este specialitatea restaurantului şi să optaţi pentru acele preparate: „Staţi departe de paste la un restaurant de pizza, de peşte la unul specializat în preparate din carne şi de pui la un loc celebru pentru supele sale.“

Nu mai faceţi substituţii

„Dacă nu sunteţi alergic la anumite alimente, nu înlocuiţi niciodată un ingredient cu un altul. Într-un restaurant de încredere, bucătarul-şef ştie foarte bine ce face pentru ca mâncarea să fie excepţională“, spune Christopher Faulkner, cheful unui local din New York celebru pentru preparatele inspirate din bucătăria caraibiană. De asemenea, Todd Mitgang, bucătarul-şef al unui restaurant cu specific pescăresc, subliniază că bucătarii ştiu să aleagă ingrediente potrivite pentru a evidenţia şi a echilibra aromele, fiecare având un scop bine definit. „Nu te abate de la meniu, ai încredere în bucătar şi experimentează ceea ce el a creat.“

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite