VIDEO Chef Dominic Jeske, la Adevărul Live: Nu aş mânca niciodată sorici rece, aşa cum fac românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chef Dominic Jeske, la Adevărul Live FOTO Sever Gheorghe
Chef Dominic Jeske, la Adevărul Live FOTO Sever Gheorghe

Invitat la Adevărul Live a fost Chef Dominic Jeske, un renumit bucătar german, câştigător al stelei Michelin, care ne-a împărtăşit mici secrete ale bucătăriei internaţionale. El a vorbit şi despre gastronomia românească. Deşi a mărturisit că nu o cunoaşte în detaliu, bucătăria noastră tradiţională l-a surprins în repetate rânduri.

În interviul acordat Dianei Bart la „Adevărul Live”, cheful a recunoscut că nu a apucat să „guste” foarte mult din ţara noastră. „În iulie, când mă voi întoarce, voi încerca să aduc ceva cu mine. În primul rând vreau să aduc multă bucurie”, declară acesta.

În iulie, Dominic Jeske plănuieşte să se întoarcă pentru a porni un restaurant cu specific german.

Totuşi, bucătăria italiană îl atrage în mod deosebit. „În primul rând îmi doresc să învâţ bucătăria italienescă şi să fac pizza la fel ca cea autentică”, a mai adăugat bucătarul german, fiind atras de gastronomia Cizmei datorită prospeţimii ingredientelor. 

„În bucătăria modernă contează prospeţimea şi calitatea ingredientelor şi ca mâncarea să ne facă într-adevăr sănătoşi”, a spus chef Jeske, fan al bucătăriei „Fusion”, în care se lucrează cu ingrediente naturale şi sănătoase.


Dominic Jeske, în studioul Adevărul Live FOTO Sever Gheorghe

Dominic Jeske a mai declarat că a gustat astăzi o supă tipic românească, acrişoară, însă plănuieşte ca la revenirea sa în România, în luna iulie, să dea mai multă atenţie mâncării româneşti. Acesta a fost uimit de faptul că românii consumă şorici rece, spunând că nu ar mânca niciodată aşa ceva, însă îi face mare plăcere să mănânce slănină cu ceapă. De asemenea, deşi Jeske iubeşte diversitatea şi combinaţiile inedite, se jură că nu va găti niciodată rinichi. 

„Îmi place şi bucătăria mexicană. E colorată. Îmi place iute, dar nu cât să doară”, a mai spus bucătarul.

Ce trebuie să ştie un chef?

„Este foarte important să nu fii niciodată satisfăcut şi să încerci să fii mai bun, să găteşti cât mai frumos şi gustos”, a sfătuit bucătarul.

Dominic Jeske FOTO Sever Gheorghe


Diana Bart, de vorbă cu maestrul bucătar Dominic Jeske, în studioul Adevărul Live FOTO Sever Gheorghe

„Mama şi bunica mea s-au interesat mereu de gătit şi au vrut ca eu să studiez acest domeniu. Acum sunt foarte mulţumite”, a mai spus acesta.

Ce este cel mai greu de făcut în bucătărie?

„Sosul, categoric. Acestea trebuie să fie puternice, concentrate, cu gust, aromă, dar să nu fie mai puternice decât produsul. Oricine poate să înveţe să gătească, dar pentru a excela, este nevoie şi de puţin talent şi plăcere. Bucătăria noastră din Germania este chiar lângă salonul pentru clienţi, iar clienţii pot vedea ce gătesc, cand gătesc. Mă pot saluta, putem discuta”, a declarat Jeske, adăugând că, de multe ori, clienţii restaurantului îi roagă să dezvăluie mici secrete privind modul de preparare.

Preferinţe româneşti

„În Germania, cele mai multe roşii vin din Olanda, sunt crescute în seră şi nu au gust, spre deosebire de cele din grădinile ţăranilor români. La fel şi cireşele şi căpşunile. Sunt mult mai bune aici”, a mai precizat el.

Dominic Jeske a explorat, până acum, bucătăria Americii Latine, a Franţei, a Asiei şi Germaniei, unde există, datorită globalizării, o mulţime de bucătării străine destul de dezvoltate. „Bucătăria este foarte importantă pentru orice cultură”, a încheiat bucătarul.

Dominic Jeske FOTO Sever Gheorghe
Bucătărie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite