Coaste de miel, legume la grătar şi sos pesto: recomandare pentru 1 Mai

Coaste de miel, legume la grătar şi sos pesto: recomandare pentru 1 Mai

Coaste de miel, legume la gratar şi sos pesto. FOTO demandafrica.com

Pentru că de 1 Mai mulţi români obişnuiesc să sărbătorească Ziua Muncii la un grătar, vă propunem să încercaţi reţeta de coaste de miel cu legume şi sos pesto.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente: 

  • 3 ceşti de orez parfumat Thai
  • 650 grame de coaste de miel (într-o singură bucată)
  • 1 vanătă
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapă roşie
  • 10 grame de rucola
  • 50 grame de sos pesto

 

Mod de preparare:

Taie vinetele şi ceapa rondele, iar dovleceii felii longitudinale. Presară sare şi piper şi stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Pune-le pe un grătar încins pînă încep să se rumenească şi să se înmoaie.

Dă-le deoparte şi păstrează-le calde.

Sărează şi piperează coastele de miel, apoi lasă-le pe grătar la foc mediu pînă sînt suficient de pătrunse cît să fie pe placul tău. Dă-le deoparte şi lasă-le timp de 10 minute înainte de a le servi. Pune legumele în mijlocul unui platou şi aşază rucola deasupra. Taie coastele de miel, aranjează-le peste rucola şi toarnă la final sos pesto. Serveşte cu orez.

Sos pesto:

  • 1 căţel de usturoi tocat fin
  • 50 grame de muguri de pin prăjiţi
  • 30 grame de busuioc
  • 1/4 de cană de parmezan ras
  • zeama de la 1 lămâie
  • 50 mililitri de ulei de măsline extra-virgin
  • sare şi piper

Pune toate ingrediente-le într-un blender şi pasează-le pînă obţii o pastă groasă.

Sursă: restaurantedelux.ro

citeste totul despre: