Cele mai simple şi mai gustoase reţete de supă rece, perfecte pentru zilele clăduroase de vară
0Pentru zilele călduroase care se anunţă, supele reci, delicioase, care se prepară rapid, reprezintă cea mai bună opţiune pentru masa de prânz sau pentru cină. Vă propunem două variante la fel de tentante: supă de castraveţi cu iaurt şi supă de dovlecei şi busuioc.
Supă rece de castraveţi cu iaurt şi usturoi
Ingrediente:
sare
piper
60 ml ulei de măsline
2 linguri tarhon tocat
10 gr pătrunjel proaspăt tocat
20 gr mărar proaspăt tocat
1 căţel de usturoi
3 linguri suc de lămâie
1 şalotă (haşmă, ceapă franţuzească) tocată
180 gr iaurt grecesc
2 castraveţi mari, curăţaţi de coajă şi seminţe
1/2 ceapă roşie feliată
Mod de preparare:
Castravetele se taie cubuleţe şi se păstrează separat 50 de grame. Într-un blender se pune restul de castravete împreună cu iaurtul, sucul de lămâie, şalota, usturoiul, ierburile aromatice şi uleiul de masline, după care se mixează până cand sunt mărunţite bine şi se obţine o supă fină.
Supa se condimentează cu sare şi piper, apoi se lasă la rece peste noapte. Înainte de a fi servită, supa se condimentează din nou, după gust,conform foodandwine.com. Se pune în farfurie cu bucăţelele de castravete, felii de ceapă roşie şi puţin ulei de măsline.
Supă rece cu dovlecei şi busuioc
Ingrediente:
sare
40 gr busuioc proaspat tocat
1.2 litri supă concentrată de pui sau de legume
4 linguri ulei de măsline
3 căţei de usturoi
1 ceapă
300 gr dovlecei
piper
Mod de preparare:
Dovleceii curăţaţi se taie cubuleţe, iar usturoiul şi ceapa se toacă. Se călesc toate în uleiul de măsline încins până se înmoaie. În cratiţa în care aţi călit, turnaţi 1 litru din supa concentrată şi se lăsaţi-o până dă în clocot, după care daţi focul mic şi lăsaţi-o la fiert încă 10 sau 15 minute. Se adaugă trei sferturi din frunzele de busuioc şi apoi se ia cratiţa de pe foc.
FOTO loveandoliveoil.com
Cu un blender mixaţi bine până când obţineţi un piure gros. Se condimentează cu sare şi piper, după care se lasă la frigider peste noapte. Pentru un plus de aroma şi pentru aspect, restul frunzelor de busuioc tăiate se pun cu supa concentrată rămasă în tăviţe pentru cuburi de gheaţă şi se lasă la congelator. Supa se serveşte în bol, cu un cub de gheaţă cu busuioc şi cu o felie de lămâie. Alături puteţi să puneţi două felii de pâine coaptă. Poftă bună!