VIDEO Alegeri SUA 2016. Donald Trump a fost înconjurat de agenţi Secret Service pe scenă, la un miting electoral din Ohio

VIDEO Alegeri SUA 2016. Donald Trump a fost înconjurat de agenţi Secret Service pe scenă, la un miting electoral din Ohio

Un bărbat a încercat să treacă de gardul de securitate şi să se apropie de favoritul la învestitura republican, Donald Trump, în timpul unui miting din Ohio, ceea ce i-a determinat pe agenţii Secret Service însărcinaţi cu paza sa pe perioada campaniei electorale să îl înconjoare pe omul de afaceri, relatează CBS News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul suspect “a fost îndepărtat rapid şi cu profesionalism”.
 
După incident, agenţii au părăsit scena, iar Trump şi-a continuat discursul. El a explicată că era pregătit să facă faţă situaţiei, dar „este mai bine când o fac poliţiştii”.

Incidentul a avut loc după ce omul de afaceri şi-a anulat un miting la Chicago, vineri, în urma unor proteste violente.

Sute de protestatari s-au strâns la Universitatea Illinois, din Chicago, cu câteva ore înainte de începerea mitingului electoral. Ei au fluturat drapele şi au scandat sloganuri anti-candidatul la învestitură.  Unii manifestanţi şi-au exprimat susţinerea pentru candidatul la învestitura democrată Bernie Sanders.

Bătăile au izbucnit atunci când unii susţinători ai lui Trump au încercat să smulgă steagurile fluturate de manifestanţi.
 
Cinci persoane au fost arestate. Bătăile au continuat şi în faţa Universităţii, iar imagini filmate din elicopter au arătat scene de haos, în timp ce poliţia încerca să controleze mulţimea.
 
Echipa de campanie a lui Trump a anunţat, într-un comunicat, că acesta a decis să anuleze evenimentul după o discuţie cu Poliţia. “Trump tocmai a ajuns la Chicago şi, după ce s-a întâlnit cu foeţele de ordine, a stabilit că, pentru siguranţa zecilor de mii de oameni care s-au strâns în şi în jurul  clădirii, mitingul din această seară (vineri – n.r.) va fi amânat pentru o dată ulterioară”, se arată în comunicat.
 
“Vă mulţumim şi mergeţi în pace”, au adăugat reprezentanţii lui Trump.
 
Însă un purtător de cuvânt al forţelor de ordine din Chicago a declarat că autorităţile nu au fost consultate în această privinţă.
 
Într-o declaraţie pentru Fox News, după incidente, Trump a negat că ar încuraja ura prin discursurile sale sau că a alimentat vreodată diviziunile.  “Reprezint un grup mare de oameni care au multă ură. Este multă ură de ambele părţi”, a subliniat el.
 
“Cred că am făcut un lucru foarte bun, cred că a fost o decizile inteligentă”, a adăugat el, referindu-se la decizia de a anula mitingul.
citeste totul despre: