Efectele Pandemei Covid 19. Cozi la magazinele de arme din SUA, atac ciberneticc asupra Departamentului de Sănătate şi Servicii Umane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Americanii s-au repezit să-şi cumpere arme
Americanii s-au repezit să-şi cumpere arme

Situaţia se agravează şi în Statele Unite, unde preşedintele a decretat stare de urgenţă. Aşa cum de pe rafturile magazinelor au dispărut hârtia igienică şi produsele de primă necesitate, frica faţă de posibilele efecte sociale ale pandemiei de coronavirus au golit magazinele de arme şi muniţii, unde zeci de clienţi au stat la cozi ore bune.

Şeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva a deplâns faptul că mii de locuitori din această zonă au decis să cumpere arme în aceste momente. „Aceste cumpărături frenetice de armament sunt o expresie a panicii, însă noi suntem disponibili şi vizibili în toate comunităţile. Nu avem nevoie de ajutorul nimănui “, a insistat Villanueva într-o conferinţă de presă. Vânzările de arme au crescut şi în state precum Oklahoma, unde cumpărătorii au avertizat că există temerea ca starea de urgenţă să provoace probleme de ordin social.

 La cel mai mare magazin de arme din lume, din zona metropolitană a statului american Atlanta, s-au format cozi în care oamenii stăteau pe câte şase sau opt rânduri, iar cel puţin un magazin din statul Idaho a restricţionat vânzările, după ce rafturile aproape că s-au golit. Autorităţile din Ohio au ordonat închiderea birourilor de vot cu câteva ore înainte de deschiderea, marţi, a primarelor pentru prezidenţialele americane, guvernatorul luând această decizie contra avizului unui judecător din cauza pandemiei de coronavirus. 

Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane din Statele Unite, instituţie esenţială în eforturile federale de combatere a răspândirii epidemiei de coronavirus, a fost lovit duminică noapte de atacuri cibernetice, ceea ce a determinat un răspuns din partea Consiliului Naţional de Securitate (NSC).

Multiplele atacuri cibernetice par să fi avut ca scop încetinirea sistemelor departamentului, a transmis Bloomberg, citând trei persoane aflate la curent cu acest caz.

Atacurile au determinat Consiliul Naţional de Securitate de la Casa Albă să posteze un text pe Twitter în cursul nopţii, după ce oficiali americani şi-au dat seama că a existat o intruziune şi că circulau informaţii false în legătură cu eforturile de luptă împotriva coronavirusului, potrivit Bloomberg.

"Zvonurile care circulă prin mesaje privind o carantină naţională sunt false. Nu există nicio izolare naţională", a scris NSC pe Twitter, precizând că Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor este instituţia care oferă recomandările privind COVID-19.

SUA

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite