Autorităţile din SUA le-ar putea cere unora dintre imigranţi parolele conturilor de socializare pentru a primi viză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele persoane care solicită viză de intrare în Statele Unite ale Americii ar putea fi obligaţi să indice în cerere şi parolele de la profilele de pe reţele sociale pentru a permite verificarea eventualelor legături cu grupuri teroriste. Declaraţia a fost făcută de către Secretarul de Securitate Internă de la Washington, John Kelly.

 John Kelly a declarat, în Congresul SUA, că măsura s-ar putea aplica imigranţilor din cele şapte state din Orientul Mijlociu şi Africa la care au fost suspendate vizele.

"Vrem să verificăm conturile lor pe reţele de socializare, cu parole: ce face o persoană, ce discuţii are. Dacă nu vor vrea să coopereze, atunci nu intră în Statele Unite", a spus John Kelly în cursul audierilor din Camera Reprezentanţilor.

John Kelly, numit în funcţie de preşedintele Donald Trump, a subliniat că dezvăluirea parolelor este "doar unul dintre lucrurile luate în considerare" pentru intensificarea verificărilor asupra imigranţilor.

Cei care vor refuza să ofere parolele nu vor putea intra în Statele Unite. Această măsură are ca scop să asigure securitatea naţională.

 În afară de furnizarea parolelor, John Kelly ar vrea să obţină şi date financiare din partea solicitanţilor de vize. "Să putem urmări banii. Cum trăieşte o persoană, cine îi trimite bani. Se vor aplica în anumite circumstanţe, indivizilor care sunt finanţaţi de organizaţii teroriste", a explicat el.

Preşedintele american, Donald Trump, a emis recent o ordonanţă executivă prin care interzice temporar intrarea în Statele Unite a cetăţenilor din ţări unde există risc terorist. Ţările vizate sunt Irak, Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen, iar măsurile au fost aplicate până la înăsprirea sistemului de verificare a imigranţilor.

Din aceaastă cauză, un număr mare de solicitanţi de azil traveresează frontiera SUA cu Canada, în pofida vremii extrem de rece, în încercarea de a se refugia în statul canadian, informează cotidianul The Washington Post.

 Aceştia traversează frontiera din statul american Dakota de Nord şi ajung în provincia canadiană Manitoba.

”Este o nouă rută în ilegalitate”, a declarat Bashir Khan, un avocat specializat în dreptul imigraţiei, din Winnipeg, Manitoba, făcând referire la o rută clandestină folosită de sclavi pentru a fugi din SUA, la mijlocul secolului al XIX-lea.

Săptămâna trecută, poliţia canadiană a raportat că a ridicat 22 de persoane în apropierea frontierei americane, după ce aceştia au mers cel puţin patru ore la temperaturi de sub zero grade Celsius. Aceştia au fost transportaţi la Agenţia serviciilor vamale canadiene, unde toţi au solicitat azil.

SUA

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite