Străzi din Moscova deszăpezite doar în Photoshop

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiune de deszăpezire în Piata Roşie din Moscova
Operaţiune de deszăpezire în Piata Roşie din Moscova

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, l-a demis  pe Leonid Bogatiriov, şeful administraţiei Orehovo-Borisovo, din capitala rusă, deoarece ân sectorul său  zăpada de pe străzi era curăţată în Photoshop, scrie Gazeta ru.

La sfârşitul lunii ianuarie, bloggerul Iri Ursu a scris o plângere pe site-ul administraţiei Primăriei Moscovei, în care spunea că „o strada pietonală din raionul Orehovo-Borisovo nu a fost curăţată niciodată, de la începutul iernii”.

Peste două zile, la 1 februarie, a primit un răspuns semnat de şeful administraţiei, în care se menţiona că strada a fost curăţată, iar compania responsabilă de aceste lucrări a fost sancţionată. La mesaj era ataşată şi o fotografie, cu rezultatul lucrărilor efectuate: zăpada dispăruse, dar pe asfalt se vedeau urmele „periei” editorului de imagine.

Bloggerul a anunţat despre cele întâmplate autorităţile Moscovei şi Procuratura, ar demersul său s-a soldat cu demiterea lui Leonid Bogatiriov.

Şi ecologişti de la Centrul interregional Pentru siguranţa drumurilor din Rusia au sesizat autorităţile. Ei susţin că, în afară de sare, pe străzile din Moscova sunt împrăştiate, ca material antiderapant, substanţe radioactive, care au o perioadă de înjumătăţire de circa 1,3 miliarde de ani şi care sunt nocive pentru sănătatea umană, scrie revista Za ruliom.

În ciuda faptului că municipalitatea din Moscova a dat asigurări că împotriva zăpezii şi a poleiului de pe carosabil şi trotuare se utilizează doar clorură de sodiu pură, în multe cazuri pe străzile din capitala rusă au fost descoperite halit şi un nămol electrolitic, rezultat în urma spălării minereurilor la Fabrica de magneziu din Solikamsk, regiunea Perm.

Nomolul electrolitic conţine elemente toxice şi un izotop radioactiv de Kalium-40, cu o perioadă de înjumătăţire de până la 1,3 miliarde de ani. Halitul, sare gemă, este de asemenea, interzisă utilizării ca material antiderapant. Cei care au analizat eşantioane din substanţele utilizate de drumari şi au ajuns la aceste concluzii au fost experţii de la Catedra de Ştiinţă a Solului de la Universitatea de Stat din Moscova.
 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite