Stop sclaviei moderne!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victimele traficului de carne vie vor beneficia de şedinţe de consiliere, terapie pentru rezolvarea traumelor psihologice şi apoi vor urma un parcurs bine monitorizat pentru integrarea în muncă.

Aceasta este soluţia concretă propusă în cadrul ultimei întâlniri de la Torino, unde o delegaţie din România, compusă din 17 persoane, a sosit pentru a discuta despre modul în care Italia şi ţara noastră pot coopera împotriva traficului de persoane.

În ultimii 10 ani, acest fenomen a cunoscut o dezvoltare exponenţială: dacă în 1998 româncele care au primit sprijin din partea principalului centru de primire din Torino erau în număr de zece, în 2007 numărul acestora a ajuns la 135. În prezent, traficul de carne vie a devenit aproape imposibil de monitorizat din cauza deschiderii frontierelor.

Acordul dintre Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi Departamentul pentru Egalitate de Şanse al Preşedinţiei Consiliului de Miniştri din Italia va permite românilor să adopte metodele italiene de intervenţie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite