Roma: Amenzi de 15.000 de euro pentru nerespectarea protecţiei muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carabinierii italieni au efectuat ieri o razie pe şantierul San Cesareo din Roma, în cursul căreia au descoperit încălcări flagrante ale normelor de securitate a muncii şi de protecţie

Carabinierii italieni au efectuat ieri o razie pe şantierul San Cesareo din Roma, în cursul căreia au descoperit încălcări flagrante ale normelor de securitate a muncii şi de protecţie a muncitorilor. Patronii italieni găsiţi responsabili pentru aceste nereguli au fost amendaţi cu aproape 15.000 de euro, unii dintre ei primind şi sancţiuni de natură penală.

Printre cei 60 de muncitori prezenţi pe şantier în acel moment, 20 erau de naţionalitate străină, în mare parte români. Neregulile semnalate de carabinieri au fost diverse: nerespectarea normelor de securitate a muncii sau absenţa totală a acestora, precum şi existenţa unor structuri necorespunzătoare pentru asigurarea protecţiei muncitorilor. Şantierul San Cesareo a fost închis pentru moment. În plus, patronilor italieni li s-au cerut actele de angajare ale muncitorilor, acestea urmând a fi supuse ulterior cercetărilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite