UE, preocupată de conflictul transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană în 2007, conflictul transnistrean ajunge chiar la poarta UE. Cu aceasta, referendumul pentru independenţă planificat de Tiraspol la mijlocul lunii

Odată cu aderarea României la Uniunea Europeană în 2007, conflictul transnistrean ajunge chiar la poarta UE. Cu aceasta, referendumul pentru independenţă planificat de Tiraspol la mijlocul lunii viitoare, precum şi traficul de proporţii de la graniţa dintre Transnistria şi Ucraina se mută în centrul atenţiei oficialilor europeni.
"Dacă comunitatea internaţională recunoaşte Transnistria, întreaga regiune se va transforma într-un butoi cu pulbere", a declarat pentru "Deutsche Welle", expertul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Elisabeth Schroedter. Negocierile diplomatice de soluţionare a conflictului transnistrean ar trebui duse de UE direct cu Rusia, susţine Schroedter. Rusia nu şi-a retras în 1995 trupele din Transnistria pentru că intenţia nedeclarată a Moscovei este să aibă un punct militar chiar la graniţele UE. Pentru a ajuta Republica Moldova să-şi primească taxele vamale ce-i revin de drept, UE a trimis anul trecut circa 50 de observatori la graniţa moldo-ucraineană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite