VIDEO Elveţia nu renunţă la sinuciderea asistată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de persoane pe an, majoritatea elveţieni, dar şi străini, sunt ajutaţi să-şi curme viaţa, recurgând astfel la sinuciderea asistată - legală în Elveţia de 70 de ani. Autorităţile elveţiene au încercat - fără succes - să adopte un proiect prin care să interzică suicidul asistat, atât pentru populaţia ţării, cât şi pentru a opri „turismul de sinucidere", la care apelează unii străini veniţi pe teritori

Proiectul dezbătut la Zurich a fost, însă, respins cu 85% din totalul de 278.000 de voturi exprimate prin referendum. Totodată, 78% din voturi au fost împotriva interzicerii sinuciderii asistate pentru străini, informează BBC News.

Oficialii organizaţiei BBC Imogen Foulkes, din Geneva, au explicat că numărul mare de voturi contra reflectă convingerea larg răspândită în rândul elveţienilor că fiecare individ are dreptul să decidă când şi cum să moară.

Sinuciderea asistată a fost legalizată în Elveţia în 1941. Această formă de suicid este efectuată doar "pasiv", prin administrarea de medicamente de către o altă persoană. Este interzis ca cel care vrea să-şi curme viaţa să-şi introducă el, însuşi, în organism substanţele letale.

Anual, 200 de persoane recurg la suicid, elveţienilor alăturându-se şi numeroşi străini. De altfel, autorităţile s-au arătat îngrijorate de aşa-numitul "turism de sinucidere", la care apelează cetăţenii în ale căror ţări de origine nu este permisă această practică. Cei mai mulţi străini care vin în Elveţia pentru suicidul asistat provin din Germania şi Franţa.

"Exit" este cea mai mare organizaţie de sinucidere asistată din Elveţia

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite