Summit al UE privind criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy organizează astăzi o întâlnire a liderilor europeni ai G8 pentru a discuta criza financiară. Potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze, reuniunea

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy organizează astăzi o întâlnire a liderilor europeni ai G8 pentru a discuta criza financiară. Potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze, reuniunea “intenţionează să pregătească contribuţiile europenilor la următoarele întâlniri ale G8 pe tema crizei financiare internaţionale”.

La întrevederea care se desfăşoară astăzi în Franţa participă liderii Marii Britanii, Italiei, Germaniei şi Franţei şi guvernatorul Băncii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet. Preşedintele Eurogroup (organism ce reuneşte miniştrii de Finanţe ai statelor din zona euro), Jean-Claude Juncker, care este şi premierul Luxemburgului, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor fi şi ei prezenţi.

Ştirea că Franţa intenţionează să propună un fond de 300 de miliarde de euro din bugetul UE pentru a salva băncile europene a fost dezminţită de ministrul francez al Economiei, însă ministrul olandez de Finanţe, Wouter Bos, a declarat joi că ţara sa caută susţinere printre ţările UE pentru un plan similar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite