Incident în Marea Chinei de Est. O aeronavă militară americană a fost interceptată de două avioane de luptă chineze

Incident în Marea Chinei de Est. O aeronavă militară americană a fost interceptată de două avioane de luptă chineze

Avion de luptă Suhoi SU-30 FOTO Global Look Press via RT

Armata americană a acuzat vineri dimineaţă că un aparat de zbor de-al său, care zbura în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Chinei de Est, a fost interceptat „în mod neprofesionist“ de două avioane chineze Suhoi SU-30, transmite BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aeronava americană US WC-135 era într-o misiune de detectare a radiaţiilor prezente în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Chinei de Est. La un moment dat, un avion chinez s-a apropiat până la 45 de metri de aeronava americană, a denunţat Pentagonul.

Armata americană a catalogat interceptarea drept „neprofesionistă“, criticând manevrele făcute de piloţii chinezi. Potrivit armatei americane, piloţii chinezi s-au apropiat prea mult de aeronava sa.

„Problema este adusă în atenţia Chinei prin canale diplomatice şi militare“, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor Aeriene Americane, locotenent-colonelul Lori Hodge.

Beijingul manifestă suspiciuni în legătură activitatea americană din spaţiul internaţional al Mării Chinei de Est, iar acest comportament a stârnit adeseori tensiuni între cele două părţi.

Reprezentanţii Beijingului susţin că au suveranitate peste aproape întreaga zonă disputată din Marea Chinei de Est şi din Marea Chinei de Sud.

În mai 2016, două avioane chineze au interceptat în mod similar o aeronavă americană deasupra Mării Chinei de Sud.

citeste totul despre: