Vopsea şi imobiliare, un cocktail de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Remus Benţa îşi doreşte să devină un important dezvoltator imobiliar pe piaţa din România.Benţa Towers vor fi în curând cele mai înalte clădiri din Târgu Mureş, în urma unei investiţii de 40 de milioane de euro realizate de grupul de firme controlat de familia Benţa.

Complexul imobiliar dezvoltat de compania condusă de Remus Benţa este cel mai mare proiect din Târgu Mureş din 1990 încoace. „Vor fi ridicate două turnuri de 18 nivele în faţă şi două de 14 nivele în spate, legate între ele de un centru comercial. Este un concept complex: ai parcare, spaţii comerciale, farmacie, stomatologie, bancă, apoi iei liftul şi urci la tine în apartament”, explică Remus Benţa Jr.

Un al doilea proiect, de data aceasta pe segmentul rezidenţial, este în derulare în Timişoara, unde investiţia atinge 20 de milioane de euro. În Braşov, grupul condus de mureşean construieşte un cartier cu 60 de case, numit Corona, şi în Târgu Mureş - 300 de case reunite sub numele Belvedere.

„Contranscom Benţa a fost prima companie din România care a dezvoltat un complex rezidenţial, pe care l-a vândut în regim de credit ipotecar, la nivelul anului 1998. A fost o încercare şi ne-am încălzit pentru ceea ce urmează”, spune Benţa Jr. „Cu siguranţă, la nivel local, suntem lideri de piaţă în ceea ce înseamnă dezvoltare imobiliară, toate zonele rezidenţiale au fost realizate de noi”, adaugă el.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale grupului a fost anunţat în urmă cu câteva luni şi atacă piaţa din Bucureşti. Omul de afaceri va cumpăra un teren de 2,86 hectare în sectorul 1, de la compania Conpref Carpaţi, şi are intenţia să ridice blocuri cu aproximativ 1.000 de apartamente. Valoarea acestui proiect s-ar putea ridica la 100 de milioane de euro.

Afacere de familie

Povestea grupului familiei Benţa îşi are începuturile în anul 1990, când Remus Benţa senior a înfiinţat societatea de construcţii şi transport ce îi purta numele. Un an mai târziu, împreună cu fratele său, au pus bazele unei noi firme, Contranscom Benţa.

Remus Benţa Jr. a intrat în afacerea familiei în 1994, în firma de construcţii. „Eram un om bun la toate. Eram prezent şi la discuţiile importante dintre acţionarii de atunci, mi se dădeau şi alte activităţi de învăţare a businessului, iar în 1995 am făcut o investiţie într-un laborator de cofetărie şi patiserie, numit atunci Ben Junior.

Trecând la lucruri mai serioase, în 2001 a înfiinţat compania de tip joint venture DAW Benţa, din care deţine 50 de procente. Planurile pentru distribuitorul de produse Caparol includ dezvoltarea prezenţei pe piaţa din Republica Moldova, unde s-au făcut deja investiţii în acest sens. „Pot spune că am ajuns la un nivel de maturitate, pentru că avem producţii foarte moderne de vopsele, tencuieli, adezivi şi polistiren expandat, alături de compania Thermopor”, încheie Remus Benţa Jr.

image

Pot spune că am ajuns la un nivel de maturitate, în sensul că avem producţii foarte moderne de vopsele, tencuieli, adezivi şi polistiren expandat

image


Remus Benţa
Director general Grup Benţa

Grupul de firme Benţa

Din grupul Benţa face parte firma de construcţii Contranscom, ce a înregistrat o cifră de afaceri de peste 68 de milioane de lei anul trecut. RCB Development se ocupă de partea de dezvoltare imobiliară, în timp ce segmentul de vopsele este reprezentat de DAW Benţa şi Thermopor. Grupul produce şi mobilă, prin intermediul firmei Mobitech.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite