NEWS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategie: După ce a vândut afacerea Simcor către fondul de investiţii Enterprise Investors, Stache Lutz este interesat să cumpere din banii câştigaţi fabricile de var de la combinatul

Strategie: După ce a vândut afacerea Simcor către fondul de investiţii Enterprise Investors, Stache Lutz este interesat să cumpere din banii câştigaţi fabricile de var de la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi, potrivit declaraţiilor lui Mihai Voiculescu, fost partener, citat de Mediafax.

Simcor este un grup format din şapte companii, producţia de var şi de BCA asigurând cea mai mare parte a vânzărilor. În urma tranzacţiei, realizată prin intermediul companiei Macon Deva, Stache a renunţat şi la Simcor Var, societatea fiind unul din principalii jucători de pe această piaţă. Enterprise Investors a plătit pentru preluarea Simcor 53 milioane euro.

Producţia de var din România a atins anul trecut 1,9 milioane de tone, nivel similar cu cel din anul anterior, vânzările realizate pe piaţa locală totalizând circa un milion de tone. O mare parte din producţia locală de var vizează producătorii industriali.

Aceştia produc pentru nevoile proprii circa 40% din volumul pieţei. Arcelor Mittal Galaţi este unul din principalii jucători de acest tip, alături de COS Târgovişte deţinută de Mechel sau UPSOM Ocna Mureş. Grupul indian a anunţat că doreşte să-şi externalizaze fabricile de oxigen şi var, dar a precizat că ar dori ca parteneri companii internaţionale cu experienţă în aceste domenii.

Cei mai mari jucători pe piaţa locală de var sunt compania belgiană Carmeuse, Prescon, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, Celco Constanţa şi fosta fabrică Simcor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite