Oferta lui Dan Diaconescu, făcută ca privatizarea Oltchim: "pe genunchi"
0În documentul depus la Ministerul Economiei, Dan Diaconescu îşi expune planurile de viitor legate de Oltchim şi anunţă instituţia că oferta lui este valabilă timp de şase luni şi "poate fi acceptată oricând" în acest răstimp.
În oferta de cumpărare înaintată Ministerului Economiei, Dan Diaconescu oferă 1,08 lei/acţiune, pachetul majoritar scos la vânzare având 188.100.976 acţiuni.
Dan Diaconescu spune că oferta sa este valabilă pentru minimum 180 de zile de la data depunerii "şi va rămâne obligatorie pentru noi (n.r. Dan Diaconescu a depus oferta în nume propriu) şi poate fi acceptată oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate".
În acelaşi document, Diaconescu menţionează că dispune de resursele necesare pentru a încheia tranzacţia menţionată, sursele sale de finanţare fiind reprezentate de fonduri proprii şi împrumutate "de subsemnatul din dorinţa de a salva de la faliment S.C. OLTCHIM S.A".
Vezi aici oferta înaintată de Dan Diaconescu!
Diaconescu prezintă şi primele măsuri pe care le va lua dacă va câştiga licitaţia: "creşterea numărului actual al salariaţilor, dar şi schimbarea echipei manageriale care a adus compania în actualul dezastru financiar".
Deşi nu ataşează ofertei şi un plan de afaceri, Diaconescu promite că va prezenta unul în termen de două zile de la câştigarea licitaţiei.
Diaconescu nu se mulţumeşte doar cu pachetul majoritar al Oltchim şi se arată interesat şi de preluarea Arpechim, Minele de Sare "care aprovizionează Arpechim", Oil Terminal şi Conpet.
"Toate aceste obiective industriale vor fi interconectate pentru a se opera într-o structură de concern multifuncţional, prevăzut a opera sub management internaţional integrat", se mai arată în ofertă.
Diaconescu mai dă în vileag şi alte planuri de viitor ale sale legate de Oltchim şi îi anunţă pe cei din minister că este dispus să investească 2 miliarde de euro, ca să ajungă la o cifră de afaceri de 10 miliarde de euro/an în următorii patru ani.