Leonard Orban: Am putea evita suspendarea POS DRU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, afirma ca în scurt timp vom afla răspunsul Comisiei Europene cu privire la programul POS DRU – Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

"Chiar în aceste zile există o misiune a Comisiei Europene de identificare a soluţiilor la nivelul ţării. În funcţie de rezultatele acestei misiuni s-ar putea să putem evita suspendarea programului POS DRU", a declarat Leonard Orban.

"Nu este foarte clar momentul în care întreaga procedură de suspendare va fi ridicată. Aşteptăm decizia Comisiei Europene. Probabil se analizează zonă cu zonă. Ne aşteptăm la o decizie diferentiaţa", a mai spus Orban.

Invitat la o dezbatere cu privire la viitorul Uniunii Europene, organizata de Reprezentanta Comisieu Europene in Romania, Leonard Orban a vorbit despre etapele de dezvoltare a UE. Una dintre etapele amintite tine de Uniunea Fiscala, ce presupune "armonizarea taxelor fiscale".

"Trebuie sa ne gandim inclusiv la ce rezistenta exista la ideea politicilor fiscale. Uniunea politica? Ce sa mai vorbim de uniune politica? Ideea este respinsa in mai multe state, nu doar in Marea Britanie", spune Orban.

Ministrul a amintit de dezbaterile privind un nou tratat al UE, dar a tinut sa precizeze ca, in viziunea multor tari, astfel de modificari sunt foarte greu de realizat. "Procesul de modificare este foarte complicat si prezinta riscuri. Riscam ca anumite state membre sa organizeze referendum in conditiile in care exista un transfer important de competente catre Bruxelles", a explicat Orban

Oficialul a mai precizat ca este evident ca zona euro tebuie consolidata, redefinita, este evident ca au fost erori de design, iar criza ne-a aratat aceste erori.
Leonard Orban spune ca interesul Romaniei este ca zona euro sa se fundamentese si ca integritatea UE sa fie mentinuta.

"Conceptul Europei cu mai multe viteze trebuie sa fie prezent. Fundamental este sa avem un rol in luarea deciziilor. Statele din zona euro trebuie sa poata sa influenteze deciziile pe care le iau. Romania are obligatia de a adera la zona euro. Odata cu modificarile create sa se creeze standarde care sa faca aproape imposibila aderarea la zona euro", a incheiat ministrul Afacerilor Europene.

O federatie de state natiune este o conditie esentiala pe termen lung pentru ca Europa sa conteze, ca sa mentina pacea si prosperitatea pe continent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite