De cinci ori mai puţini turişti în România decât în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România atrage de aproape cinci ori mai puţini turişti străini decât Bulgaria şi încasează de peste trei ori mai puţini bani din această sursă, diferenţele fiind şi mai mari comparativ cu alte ţări, precum Ungaria, Cehia sau Polonia.

Datele reies dintr-un raport al Organizaţiei Mondiale a Turismului, care nu include însă şi România, cifrele aferente turismului autohton fiind extrase din statisticile Institutului Naţional de Statistică şi ale Băncii Naţionale. Astfel, potrivit INS, sosirile cetăţenilor străini în structurile de primire turistică au numărat 1,275 milioane în 2009. Cât priveşte încasările din turism , datele BNR arată, pentru 2009, intrări de 882 de milioane de euro.
În schimb, raportul Organizaţiei Mondiale a Turismului arată că în Bulgaria au sosit, anul trecut, 5,739 milioane de turişti străini, care au cheltuit 3,72 miliarde de dolari. Celalalt vecin al nostru, Ungaria, a fost vizitat anul trecut de 9 milioane de turişti străini, care au cheltuit 5,63 miliarde de dolari.
Cehia a atras puţin peste şase milioane de turişti străini, câştigânt aproape 6,5 miliarde de dolari de pe urma lor, iar Croaţia a încasat 8,88 de miliarde de dolari de la cei 9,3 milioane de turişti străini care au vizitat acest stat anul trecut.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite