Ce sumă vrea HBO să plătească hackerilor şi sub ce formă pentru a amâna apariţia online a unor materiale, inclusiv episoade din Game of Thrones

Ce sumă vrea HBO să plătească hackerilor şi sub ce formă pentru a amâna apariţia online a unor materiale, inclusiv episoade din Game of Thrones

Lena Headey (Cersei) se numără printre actorii ale căror date personale de contact au fost făcute publice de hackeri FOTO HBO

Reprezentanţii HBO ar fi dispuşi să ofere bani hackerilor care au atacat serverele companiei şi care au ameninţat că vor face publice episoade din mai multe seriale, inclusiv „Game of Thrones“, dar şi date confidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui e-mail primit de grupul de hackeri de la o persoană din conducerea HBO, compania este dispusă să ofere suma de 250.000 de dolari mascată drept „un semn de recunoştinţă“ pentru faptul că au descoperit o vulnerabilitate a sistemului, scrie The Guardian.

„Compania lucrează din greu încă de pe 23 iulie pentru a revizui tot materialul pe care ni l-aţi pus la dispoziţie. Deocamdată nu am reuşit să finalizăm acest proces. Aveţi avantajul că ne-aţi luat prin surprindere. În spiritul cooperării profesionale, vă cerem să vă amânaţi termenul limită cu o săptămână. Pentru a vă demonstra buna-credinţă, suntem dispuşi să ne angajăm la plata unei sume de 250.000 de dolari penntru descoperirea vulnerabilităţilor din sistemul HBO“, arată e-mailul, citat de News.ro

The Guardian notează că este foarte probabil ca oferta să fie doar o încercare a HBO de a câştiga timp, având în vedere că hackerii au cerut zilele trecute „salariul câştigat în şase luni în bitcoin“, precizând că într-un an obţin între 12 şi 25 de milioane de dolari de la companiile pe care le atacă şi le şantajează.

Ca prim avertisment, hackerii au publicat câteva episoade nedifuzate din serialele „Ballers“ şi „Room 104“, dar şi un rezumat al scenariului pentru următorul episod din noul sezon „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones“, precum şi numerele de telefon şi adresele de e-mail ale unor staruri precum Peter Dinklage (Tyrion), Lena Headey (Cersei) şi Emilia Clarke (Daenerys).

Hackerii susţin că au sustras 1,5 TB de date de la HBO, iar atacul a dat rezultate abia după şase luni. 

Amintim că episodul patru din sezonul şapte „Game of Thrones“, intitulat „The Spoils of War“, a apărut pe platforma Reddit înainte cu două zile de premiera oficială de pe HBO, însă reprezentanţii televiziuni au precizat că nu are legătură cu atacul cibernetic produs recent, ci cu neglijenţa unor parteneri ai televiziunii. Totuşi, în ciuda acestui lucru, peste 10 milioane de telespectatori au urmărit premiera episodului 4 la HBO. 

Nu este pentru prima dată când HBO se confruntă cu scurgeri de informaţii ce vizează îndrăgitul serial. În 2015, hackerii au pus mână pe primele patru episoade din sezonul 5 „Game of Thrones“, înainte ca acestea să fie lansate oficial. 

citeste totul despre: