România depinde de sponsori pentru Eurovision

România depinde de sponsori pentru Eurovision

Ovi şi Paula au obţinut una dintre cele mai bune clasări ale României, locul 3, în 2010

România va participa la Eurovision 2012 numai dacă jumătate din taxa de participare, în valoare de 120.000 de euro, precum şi alte cheltuieli vor fi suportate de sponsori, potrivit ziarului „Ring".

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată de Consilul de Administraţie al TVR, după ce Dan Manoliu şi echipa sa, care se ocupă de organizarea Selecţiei Naţionale, au depus o propunere de buget în valoare de 250.000 de euro.
„CA al TVR a decis că România va participa la Eurovision în condiţiile în care găsim sponsori. Taxa de înscriere la acest concurs e de 120.000 de euro şi jumătate va fi suportată de TVR, jumătate de un sponsor, dacă găsim. Dacă nu se va găsi acest sponsor cât mai repede, România nu va putea participa la Eurovision în acest an", a declarat pentru „Ring" Sorin Burtea, reprezentantul salariaţilor SRTV în CA al TVR.

Dan Manoliu crede că nu este încă târziu pentru organizarea Selecţiei Naţionale, dacă se vor găsi spinsori şi spune că, în anii trecuţi, Selecţia Naţională s-a desfăşurat chiar şi în luna martie. „România şi orice altă ţară participantă trebuie să-şi anunte reprezentantul până la data de 19 martie 2012, când va avea loc întâlnirea şefilor de delegaţie. Deci avem timp. Sper ca şi compozitorii să fie pregătiţi cu piese pe care să le înscrie atunci când vom da startul Selecţiei", a mai spus el.

La cea de-a 57-a ediţie a concursului, care va avea loc la Baku, în Azerbaidjan, între 22 şi 26 mai, vor participa 43 de ţări. Sunt calificate direct în finală Azerbaidjan (ţara care a câştigat competiţia din 2011) şi Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie (ca state mari plătitoare). Semifinalale au loc pe 22 şi 24 mai, iar finala pe 26 mai.

Până acum, România a avut 13 participări la Eurovision. Cele mai bune performanţe au fost obţinute în 2005 - locul 3, câştigat de Luminiţa Anghel şi Sistem -, şi în 2010 - locul 3 obţinut de Paula Seling şi Ovi.citeste totul despre: