Managerii din Estul Europei au motive de bucurie: bonusurile lor vor creşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2012 va aduce managerilor companiilor cu operaţiuni în EMEA bonusuri de circa 19,5% din salariile brute. Valoarea bonusurilor şi stimulentelor ca procent în salariu nu este la fel de mare ca cea ce a omologilor lor din economiile dezvoltate, dar tendinţa este de creştere.

Tendinţa înregistrată în ceea ce priveşte valoarea bonusurilor şi stimulentelor acordate managerilor de companii din zona EMEA – zonă ce cuprinde Europa de Est, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu – reflectă sentimentul relativ pozitiv existent la nivelul respectivelor companii, consideră specialiştii firmei de consultanţă Mercer, în raportul “Short-Term Incentives around the World” publicat la finele lunii mai.

Află de pe Forbes.ro care sunt cele mai mari 10 salarii câştigate în 2011 în Bucureşti

Potrivit datelor respectivului raport, realizat pe un eşantion de 7,6 milioane de angajaţi din 21.000 de companii din 62 de ţări din întreaga lume, companiile din regiunea EMEA vor acorda executivilor lor un cuantum al bonusurilor şi stimulentelor în pondere de 19,5% din veniturile anuale.

Cifra este în creştere faţă de valoarea stimulentelor acordate în 2011, care a fost de 18,9%.
Pe de altă parte însă, managerii din această regiune primesc semnificativ mai puţin bani decât omologii lor din economiile nord americane, unde ponderea stimulentelor în valoarea salariului anual va fi, în 2012, de 37,5%. În scădere însă faţă de 2011 când nivelul stimulentelor a fost de 38,9% din salariu.

Citeşte pe Forbes.ro cu ce salarii sunt atraşi tinerii români în sectorul IT şi cel bancar

Managerii din zona EMEA au mai multe motive de bucurie decât cei ai companiilor din America Latină, unde valoarea stimulentelor este estimată să scadă de la 27,5% în 2011, la 19,7% la finele acestui an.

În vestul Europei valoarea bonusurilor ce vor fi primite de manageri este de 19,7% pentru 2012, foarte apropiată de cea estimată pentru executivii din zona EMEA, şi fără o variaţie semnificativă faţă de valoarea înregistrată în 2011, când bonusurile şi stimulentele au reprezentat 19,6% din salariu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite