ANALIZĂ Cât de justificate sunt pretenţiile salariale ale parlamentarilor? Comparaţie cu veniturile aleşilor din UE, raportate la nivelul de trai

ANALIZĂ Cât de justificate sunt pretenţiile salariale ale parlamentarilor? Comparaţie cu veniturile aleşilor din UE, raportate la nivelul de trai

După ce deputata PNL Steliana Miron a provocat un şoc ca urmare a afirmaţiilor că salariul de parlamentar nu-i ajunge nici măcar pentru coafor, un alt ales a venit cu o justificare şi mai hilară. Senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei a declarat că un salariu corect ar trebui să fie de 3.500 de euro, deoarece „nu se poate poate duce la întâlniri importante în haine de şantier sau în trening“ şi că are nevoie de costume şi cămăşi.

Care este legătura dintre mireasa lui Dracula din filmul lui F. F. Coppola şi cea mai nouă bancă din România, Idea Bank?

Care este legătura dintre mireasa lui Dracula din filmul lui F. F. Coppola şi cea mai nouă bancă din România, Idea Bank?

Cum Romanian International Bank tocmai se transformă în Idea Bank şi îşi propune să intre în primele zece bănci din România, e momentul potrivit să amintim povestea de film a foştilor acţionari ai băncii, Florina Liviana Roberts - născută la Cluj, devenită actriţă la Hollywood şi transformată mai apoi în bancher - şi soţul ei, americanul Daniel Roberts.

Cele mai avantajoase carduri pentru studenţi

Cele mai avantajoase carduri pentru studenţi

Cele mai multe carduri pentru studenţi presupun costuri zero pentru emitere şi administrare, pentru retrageri de numerar, chiar şi pentru internet banking, iar o parte dintre ele oferă reduceri la diverşi comercianţi – restaurante, librării, agenţii de bilete pentru concerte sau evenimente sportive. „Adevărul“ îţi prezintă care sunt ofertele băncilor pentru a putea opta pentru cele mai avantajoase carduri pentru studenţi.

VIDEO INTERVIU Henri Malosse, şeful EESC: „Nu cred că România se află în pericolul de a deveni o ţară low cost“

VIDEO INTERVIU Henri Malosse, şeful EESC: „Nu cred că România se află în pericolul de a deveni o ţară low cost“

Henri Malosse, preşedintele Comitetului Economic si Social European (EESC), a discutat cu jurnalistul Cristian Unteanu despre problemele României la Bruxelles, mai ales din punctul de vedere al afacerilor. „Nu cred că România – cu creşterea economică pe care o are, cu poziţia sa geografică, cu trecutul său şi cu sistemul său de învăţământ – se află în pericolul de a deveni o ţară low cost“, spune Malosse.

China, India şi Rusia au cumpărat cantităţi uriaşe de aur în ultima lună

China, India şi Rusia au cumpărat cantităţi uriaşe de aur în ultima lună

Preţul aurului este aproximativ acelaşi ca la sfârşitul lui 2014. Cu toate astea, au avut loc câteva mişcări interesante pe piaţa aurului, China, India şi Rusia fiind cumpărători masivi în ultima lună, informează Business Insider. Se pare că Marea Britanie a exportat aur în Elveţia, de unde a fost ulterior trimis în China şi India. De asemenea, în ciuda scăderii rezervei monetare, Rusia continuă să fie un cumpărător important.

Istoria capitalismului de tranziţie: de la Dallas-ul din Slobozia la condamnarea întâiului miliardar al ţării | psd

Istoria capitalismului de tranziţie: de la Dallas-ul din Slobozia la condamnarea întâiului miliardar al ţării

Ce se află între sloganul-program ”Nu ne vindem ţara” şi populismul unei declaraţii de genul ”Când văd un om de afaceri dus cu cătuşe, zic foarte bine. Dar, mă gândesc şi la câţi angajaţi are, ce facem cu acei oameni? Grija mea sunt oamenii”? 25 de ani de capitalism sălbatic, o mână de oameni şi o grămadă de interese cu rădăcini adânci comune. Adevărul Financiar analizează evoluţia capitalismului autohton.

Multă lume doreşte schimbări fiscale; unele au sens, altele sunt discutabile. Trebuie pornit de la principiul că echilibrul bugetar trebuie protejat. Măsurile fiscale dorite de Guvern au corespondent în propuneri ale opoziţiei politice, ceea ce indică o stare de spirit în lumea politica, în mediul de afaceri, în societate. Care ar fi o grilă scurta de citire a situaţiei actuale a bugetului, a componenţei sale fiscale?

luna trecuta · comentarii (1)

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

acum 2 luni · comentarii (30)

170.000 de clienţi vor încheia contracte de achiziţie gaze anul acesta, semnând clauze care vor devenii în câţiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulţi clienţi să nu poată să şi achite facturile. Atunci ca şi în cazul francului, instituţile vor da vina pe clienţi.

acum 2 luni · comentarii (0)

Premierul Ponta vrea să renunţe la acordul cu FMI nu doar pentru că aşa îi spun sondajele. FMI este nepopular în România. Instituţia financiară s-a complăcut în a fi paravan pentru slaba guvernare. În consecinţă, capitalul de imagine este scăzut iar o ieşire din acord ar creste capitalul de imagine al premierului Ponta.

acum 2 luni · comentarii (2)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 3 luni · comentarii (2)

Şocul provocat de saltul brutal al francului elveţian, ce a pus pe jar populaţia cu credite în această monedă, a tulburat întreaga clasă politică şi o bună parte a societăţii, ecourile în mass-media fiind dintre cele mai puternice. În speţă, 75.000 de persoane, plus familiile lor, au suferit scumpiri dramatice ale serviciului datoriei, implicând rata lunară de rambursat, dobânda şi comisioanele.

acum 3 luni · comentarii (40)

A fi sau a nu fi in zona euro. Dilema nu e nouă pentru liderii europeni atunci când vine vorba de Grecia. Va fi posibil ca problemele economice repetate ale Greciei (dublate de cele politice) să distrugă întreaga construcţie europeană? E mai bine să iasă din zona euro cu tot cu problemele ei? Care e răul cel mai mic - cu sau fără Grecia?

acum 4 luni · comentarii (9)

Cu cinci ani în urmă, predicţiile privind preţul petrolului erau îngrijorătoare, preţul crescând la peste 115 USD/baril. O altă paradigmă a apărut acum: producţia de petrol s-a schimbat, de la producătorii tradiţionali din Orientul Mijlociu la producători precum Australia, Brazilia, Mexic, Africa şi cei din Marea Mediterană.

acum 4 luni · comentarii (8)

Ceea ce s-a întâmplat în economia românească în acest an, mai ales în ultima lui parte, seamănă izbitor cu numerele clasice de circ (dresură de animale sălbatice, prestidigitaţii, jonglerii, iluzionism, jocuri de artificii, echilibristică etc.), pe fondul trist al sărăcirii continue a populaţiei. Mult circ, puţină pâine.

acum 5 luni · comentarii (2)

„Noua Europă“ este un concept folosit peste Ocean pentru a descrie geografia politică a Europei după căderea Zidului Berlinului, ţările post-comuniste care s-au alăturat Uniunii Europene şi NATO. Pe fondul persistenţei dificultăţilor financiare şi economice în lumea industrializată, anul 2014 aduce o provocare dublă pentru „Noua Europă”.

acum 5 luni · comentarii (4)
Postari Recente