Bursa Română de Mărfuri vrea să atragă 10% din piaţa gazelor până la sfârşitul lui 2014. Platforma destinată acestor tranzacţii a împlinit un an

Bursa Română de Mărfuri vrea să atragă 10% din piaţa gazelor până la 
sfârşitul lui 2014. Platforma destinată acestor tranzacţii a împlinit un
 an

În aceste zile se împlineşte un an de la prima tranzacţie cu gaze naturale desfăşurată pe platforma specializată a Bursei Române de Mărfuri, ocazie cu care conducerea instituţiei bursiere şi-a prezentat planurile pentru perioada următoare, arătând că există un potenţial suficient de mare pentru această piaţă.

Petrom cere „atenţie“ cu taxarea: La 80 de dolari pe barilul de ţiţei investiţiile sunt sub presiune

Petrom cere „atenţie“ cu taxarea: La 80 de dolari pe barilul de ţiţei investiţiile sunt sub presiune

Petrom va investi în explorare anul acesta mai mult decât în toţi anii de la privatizare până în prezent, dar companiile petroliere trebuie să lucreze împreună cu autorităţile pentru a găsi soluţii în special în ceea ce priveşte taxele, pentru a trece de această perioadă în care preţul barilului de petrol a scăzut la aproximativ 80 de dolari, a declarat marţi Gabriel Selischi, membru în boardul executiv al Petrom.

România va semna cu Bulgaria un memorandum pentru construcţia a două noi poduri peste Dunăre

România va semna cu Bulgaria un memorandum pentru construcţia a două noi poduri peste Dunăre

Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de înţelegere cu autorităţile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind construcţia a două noi poduri peste Dunăre, respectiv Silistra-Călăraşi şi Nikopol-Turnu Măgurele, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă. Aprobarea a fost emisă în şedinţa de marţi a Guvernului român, prin memorandum.

Ioan Rus, despre autostrăzi: „În România există mai multe Românii. Nu există viaţă doar pe Coridorul IV, ci şi la Rădăuţi sau la Vaslui“

Ioan Rus, despre autostrăzi: „În România există mai multe Românii. Nu există viaţă doar pe Coridorul IV, ci şi la Rădăuţi sau la Vaslui“

România are nevoie "de îndată" de peste 700 de kilometri de autostrăzi şi peste 2.000 de kilometri de drumuri-expres, existând diferenţe foarte mari între modul în care se dezvoltă judeţele din vestul României şi cum se dezvoltă cele din est, iar interesul naţional cere ca şi acestea să fie conectate din punctul de vedere al  infrastructurii, a declarat Ioan Rus, ministrul Transporturilor.

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunsocut publicului larg prin emisunea ”Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în ”Dosarul Microsoft”; ”valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 14 zile · comentarii (30)

România se găsea, în toamna lui 2008, când a lovit-o criza globală, în faţa a două mari sfidări: resursele de creditare ale băncilor se împuţinau deja; în schimb, dorinţele şi visurile românilor privind creditele, mai ales creditele imobiliare, erau încă mari. Mai târziu, pe măsură ce criza a avansat, cererea de credite s-a restrâns dramatic.

acum 26 zile · comentarii (4)

Pentru că CEZ Vânzare doreşte să fie un partener de încredere pentru clienţii săi, având mereu în vedere oferirea serviciilor la cele mai înalte standarde calitative şi respectarea exigenţelor pieţei energetice din România, începand cu luna noiembrie a anului curent, vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor şi implementează sistemul de autocitire.

acum 26 zile · comentarii (0)

Viitorul presedinte al României a propus vineri la Alba Iulia (moment/spaţiu simbolic) Unirea tuturor Românilor. Pilonii economici incluşi în Proiectul de Ţară definit vineri certifică intenţia de a continua trendurile pozitive din ultimii ani şi se bazeaza pe potenţialul de convergenţă ridicat al României spre nivelurile medii ale modernităţii europene.

acum 29 zile · comentarii (3)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

luna trecuta · comentarii (1)

La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

acum 2 luni · comentarii (33)

Schimbarea cadrului legislativ şi de reglementare implică acţiuni pe care furnizorii de energie trebuie sa le deruleze împreună cu clienţii lor. Cea mai importantă dintre acestea este înnoirea contractelor de furnizare a energiei electrice, astfel încat să fie incluse noile prevederi legislative, care va începe în câteva luni.

luna trecuta · comentarii (3)