ANAF prelungeşte cu două zile, până în 27 ianuarie, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

ANAF prelungeşte cu două zile, până în 27 ianuarie, termenul limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a propus prelungirea cu două zile, până vineri, 27 ianuarie, a termenului limită pentru depunerea declaraţiilor fiscale şi plata creanţelor scadente la 25 ianuarie 2017, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă trimis de Fisc către Ministerului Finanţelor, în vederea iniţierii procedurii de avizare şi a includerii pe agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie.

Aproape jumătate din români ar prefera să-şi încălzească locuinţele cu energie solară, însă doar 1% fac deja acest lucru

Aproape jumătate din români ar prefera să-şi încălzească locuinţele cu energie solară, însă doar 1% fac deja acest lucru

Utilizarea energiei solare drept sursă principală de încălzire a locuinţei este o opţiune preferată de 49% din români, care consideră că astfel ar contribui la protejarea mediului înconjurător, însă doar 1% din români folosesc în prezent această sursă, relevă un studiu realizat în opt ţări europene şi publicat vineri de grupul energetic german E.ON.

Consilier prezidenţial: „Dezbaterea despre estimarea nerealistă a veniturilor nu se va opri la nivelul lui 2016 şi va apărea şi în legătură cu bugetul pe 2017“

Consilier prezidenţial: „Dezbaterea
despre estimarea nerealistă a veniturilor nu se va opri la nivelul
lui 2016 şi va apărea şi în legătură cu bugetul pe 2017“

Consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu atrage atenţia că scenariul estimării nerealiste a veniturilor bugetare, pe tema căruia este anchetat acum Guvernul Cioloş în Parlament, aşa-zisa gaură de 10 miliarde de lei reclamată de liderul PSD Liviu Dragnea, se poate repeta în 2017, dar implicaţii „ar putea fi şi mai însemnate“ din cauza estimărilor optimiste ale Executivului privind veniturile şi creşterea economică.

România primeşte 57 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea drumului naţional Dej-Baia Mare

România primeşte 57 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea drumului naţional Dej-Baia Mare

România va primi aproximativ 57 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru reabilitarea drumului naţional Dej-Baia Mare, parte a unui proiect major retrospectiv, ale cărui lucrări de reabilitare au fost finalizate în 2016, după ce comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat o contribuţie financiară prin Fondul european de dezvoltare regională (FEDR).

Companiile care cumpără activele Oltchim ar putea achita ajutorul de stat primit de combinat, în cazul unei decizii a Comisiei Europene | comisia europeana

Companiile care cumpără activele Oltchim ar putea achita ajutorul de stat primit de combinat, în cazul unei decizii a Comisiei Europene

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim ar putea contribui la rambursarea ajutorului de stat primit de combinat, în cazul în care Comisia Europeană decide că ajutorul a fost acordat ilegal şi trebuie restituit, iar Oltchim nu poate rambursa banii, arată un document pregătit de consultantul AT Kearney Management Consulting SRL, şi de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRL, intrat în posesia News.ro.

Şeful Fondului de Garantare a Asiguraţilor, Cristian Roşu, este favorit pentru a prelua şefia ASF

Şeful Fondului de Garantare a Asiguraţilor, Cristian Roşu, este favorit pentru a prelua şefia ASF

Directorul general al Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), Cristian Roşu, este favorit pentru a prelua postul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ocupat în prezent de Mişu Negriţoiu, au declarat, News.ro, surse din piaţa asigurărilor. Roşu a declarat că nu este rudă cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, aşa cum s-a vehiculat în presă, că nu i s-ar fi propus această funcţie şi că nu ştie dacă ar accepta-o.

Chiriţoiu: CFR Marfă este un caz delicat şi riscă falimentul, dacă CE anulează ştergerea datoriilor de către stat | bogdan chiritoiu

Chiriţoiu: CFR Marfă este un caz delicat şi riscă falimentul, dacă CE anulează ştergerea datoriilor de către stat

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat joi că CFR Marfă se află într-o situaţie dificilă, fiind ”un caz delicat” unde nu există progrese, iar ”Sabia lui Damocles” îi atârnă de la Comisia Europeană, din cauză că societăţii i s-ar şters datoriile în urmă cu câţiva ani cu promisiunea din partea statului român că va fi privatizată, ceea ce nu s-a întâmplat.

Imobiliare
Articol publicitar

3 opţiuni la îndemână pentru o locuinţă nouă

3 opţiuni la îndemână pentru o locuinţă nouă

Vremurile moderne în care trăim sunt rezultatul unei dezvoltări rapide a civilizaţiei, determinate de o mulţime de factori diverşi: evoluţia spontană şi explozivă a tehnologiei, creşterea numărului de antreprenori, înflorirea comerţului cu produse provenite din străinătate şi, nu în ultimul rând, schimbarea mentalităţii româneşti.

România, prezentă la Expo 2017 de la Astana

România, prezentă la Expo 2017 de la Astana

Ediţia din acest an a Epoziţiei Mondiale se va derula la Astana, capitala Kazahstanului, şi va avea ca temă „Energia viitorului“, organizatorii sperând ca astfel să fie prezentate cât mai multe soluţii inovative care să abordeze provocările din transporturi, încălzire, eficienţă energetică, reducerea emisiilor de dioxid de carbon, dar şi o dezvoltare sustenabilă a planetei.

Anul 2016 a fost unul teribil pentru unele dintre cele mai importante companii care activează pe piaţa energetică din România. Noul guvern care se va instala la Palatul Victoria are de rezolvat o serie de probleme în domeniu care influenţează, evident, preţul pe care îl plătim la final de lună pentru aceste servicii, dar şi siguranţa energetică a ţării.

luna trecuta · comentarii (3)

PSD a promis în campania electorală că ţara noastră se va transforma în Raiul pe pământ. Alegătorii s-au lăsat seduşi de sloganul „Îndrăzneşte să crezi în România” şi i-au dat PSD-ului un vot de încredere uriaş. Social-democraţii au revenit la putere aduşi de un val de promisiuni, supralicitate de Liviu Dragnea imediat după rezultatul alegerilor. „Programul electoral se va respecta la virgulă!”

luna trecuta · comentarii (50)

Nicuşor Dan a declarat cu maximă seninătate că s-a opus unei legi a urbanismului pentru că favoriza (ajuta) dezvoltatorii imobiliari. Ce înseamnă acest lucru? Că pentru el nu prezintă importanţă dacă toate părţile câştigă, important este ca Investitorii să piardă?

luna trecuta · comentarii (2)

Importul gazelor ruseşti în România a crescut în ultima jumătate a anului 2016 de la 5% la 25%! Mecanismul prin care ruşii au pătruns atât de puternic pe piaţa românească are legătură cu comportamentul ciudat al ANRE şi cu o serie de decizii greşite ale companiei de stat Romgaz. Ce s-a întâmplat, însă, cu adevărat, vă explic în acest text.

acum 2 luni · comentarii (21)

Din peste 200 de proiecte depuse de guvernarea Ponta, nici măcar unul nu a fost eligibil pentru finanţare prin Planul European pentru Investiţii (EFSI), deşi acestea valorau zeci de miliarde de euro.

acum 2 luni · comentarii (105)

Pornind de la conceptul dezvoltat de către New Strategy Center şi partenerii săi, zona 2B (Black Sea-Balkans) trebuie descrisă şi din prisma unui alt element esenţial: binomul investiţii-comerţ. La intersecţia dintre rutele comerciale, Marea Neagră şi Balcanii reprezintă o zonă de confluenţă unde numeroşi actori concurează inclusiv pentru pieţele acelor state.

acum 2 luni · comentarii (0)

Este cvasiunanimă opinia între macroeconomişti că avem o creştere efectivă a PIB-ului în prezent considerabil peste rata potenţială, ultima fiind estimată în general la cca 2,5-3% anual. Este probabil să terminăm anul cu o creştere puţin sub 5%, ceea ce se vede şi în evoluţia deficitului de cont curent – probabil dublu faţă de cel consemnat în 2015.

acum 2 luni · comentarii (16)

Guvernul dă o puternică lovitură birocraţiei: cea mai mare parte a procesului de autorizare a construcţiilor se poate desfăşura online. Acest aspect şi alte lucruri bune înscrise în ordonanţa de urgenţă le veţi regăsi în articolul de mai jos.

acum 2 luni · comentarii (7)

În urmă cu câteva zile a fost finalizat draftul Strategiei Energetice a României. Înaintea unor discuţii pe fond, consider necesară aplecarea asupra unei aprecieri larg dezbătute după apariţia în spaţiul public al documentului şi anume: „România mai are gaze naturale doar pentru un deceniu?”

acum 2 luni · comentarii (3)

Preşedinţii şi directorii băncilor comerciale ar trebuie să-şi mişte fundurile din birourile lor şi să coboare la ghişee (front-desk) ca să vadă în ce hal deplorabil sunt serviciile bancare şi modul cum sunt trataţi clienţii. Orice român care a avut de plătit măcar o factură ori şi-a deschis un cont bancar s-a convins că această „elită“ este plină de mediocrităţi şi impostori cu ifose.

acum 2 luni · comentarii (24)

Se impune în ceasul al doisprezecelea să construim o viziune, o imagine clară despre viitorul pe care căutăm să-l creem în activitatea gazieră. Aceasta nu se poate face fără o întoarcere la noţiunile de bază, fără întoarcerea la realităţile pe care nu le ştim sau nu vrem să auzim de ele, fără înţelegerea lucrurilor mărunte care pot face cu adevărat ca acest sector să funcţioneze.

acum 2 luni · comentarii (6)

Transparenţă, concurenţă şi nediscriminare pe piaţa gazelor naturale, concepte care se găsesc în tratatele, regulamentele şi directivele europene, cuvinte care se găsesc în legislaţia românească, vorbe care se găsesc pe buzele tuturor, dar cu o aplicabilitatea cvasi-inexistentă în România. În spatele acestor cuvinte opacitatea, oligopolurile şi discriminarea, sunt elementele care încă domină piaţa românească de gaze.

acum 3 luni · comentarii (0)

Orice societate comercială este patronată de evenimente distanţate în timp şi spaţiu, conectate între ele şi urmează un anumit model. Adesea trec ani de zile până când unele evenimente îşi exercită pe deplin efectele asupra altora. Ca parte a acestei structuri ne este de două ori mai greu să vedem în întregime modelul pe care îl urmează schimbarea.

acum 3 luni · comentarii (1)
Postari Recente