Proiect: Scade suma de la care băncile vor fi obligate să raporteze tranzacţiile; autorităţile vor cere date suplimentare 0

Suma minimă pentru care instituţiile de credit vor fi obligate să raporteze autorităţilor o tranzacţie va fi redusă de la 15.000 euro la 10.000 euro, echivalent în lei. În plus, în categoria persoanelor cărora le va fi acordată o atenţie sporită de către instituţiile implicate în prevenirea spălării banilor vor intra şi membrii din conducerea unui partid politic, chiar dacă ei nu deţin funcţii publice, conform Profit.ro.

Proiect: Scade suma de la care băncile vor fi obligate să raporteze tranzacţiile; autorităţile vor cere date suplimentare Vezi comentarii 0

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, acuzată de corupţie. Un mare producător de tutun cere noii conduceri să nu menţină campaniile antifumat

Organizaţia
Mondială a Sănătăţii, acuzată de corupţie. Un mare producător de tutun cere
noii conduceri să nu menţină campaniile antifumat

OMS este acuzată de corupţie, de practici incorecte şi de acţiuni controversate precum organizarea de campanii antifumat în Siria, premierea dictaturii din Turkmenistan pentru interzicerea vânzării produselor din tutun. JTI cere noii conduceri să nu menţină campania antifumat şi interdicţiile impuse ţigaretelor electronice.

Judeţele Maramureş, Cluj şi Alba au înregistrat cea mai rapidă creşterea economică în 2016

Judeţele Maramureş, Cluj şi Alba au înregistrat cea mai rapidă creşterea economică în 2016

Judeţele Maramureş, Cluj şi Alba, toate din regiunea bogată a Transilvaniei, au înregistrat anul trecut cele mai mari rate de creştere economică la nivel naţional, în timp ce judeţele Călăraşi, Brăila, Gorj şi Sălaj au încheiat anul cu majorări modeste ale produsului intern brut (PIB) comparativ cu 2015, potrivit datelor publicate de Comisia Naţională a Prognoză (CNP).

ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România

ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România

Numărul de constatatori la nivelul pieţei asigurărilor auto obligatorii RCA din România a fost anul trecut de 727, fiecare dintre ei finalizând, în medie, un dosar pe zi, în condiţiile în care mai mulţi asigurători folosesc acelaşi personal pentru activitatea de constatare prin externalizarea acestui serviciu către firme specializate, potrivit unui raport publicat vineri de ASF.

Germania a interzis şoferilor profesionişti să îşi efectueze odihna săptămânală în cabina camionului

Germania a interzis şoferilor profesionişti să îşi efectueze odihna săptămânală în cabina camionului

Autorităţile germane au interzis şoferilor profesionişti să-şi efectueze odihna săptămânală în cabina camionului, aceştia fiind practic obligaţi să doarmă la hotel, măsură care pune presiune pe transportatorii români şi care încalcă regulile comune europene, a anunţat vineri Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

Rompetrol a deschis prima benzinărie cu staţii de încărcare pentru maşini electrice

Rompetrol a deschis prima benzinărie cu staţii de încărcare pentru maşini electrice

Rompetrol Downstream, compania de retail a KMG International, controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas, a deschis vineri prima benzinărie dotată cu staţii de încărcare a maşinilor electrice, pe Şoseaua Chitila din Bucureşti, urmând ca alte şapte staţii de încărcare de 50 kW să fie deschise în acest an, în Bucureşti, Baia Mare, Câmpulung Moldovenesc şi Timişoara.

Grindeanu, avertisment către constructorii de drumuri: Să le intre bine în cap - ce s-au angajat prin contracte trebuie să respecte

Grindeanu, avertisment către constructorii de drumuri: Să le intre bine în cap - ce s-au angajat prin contracte trebuie să respecte

Premierul Sorin Grindeanu i-a avertizat, joi, pe constructorii de drumuri, în urma vizitei de lucru pe care a făcut-o la Ministerul Transporturilor, că vor fi monitorizate lucrările care se află în execuţie şi, dacă nu respectă ceea ce s-au angajat să facă prin contract, se va apela „la modul cât se poate de dur ca într-un final să plătească dacă nu respectă“.

BNR atrage atenţia asupra riscului dat de accelerarea preţurilor la imobile: „Se acumulează tensiuni din cauza creşterii peste potenţial“

BNR atrage atenţia asupra riscului dat de accelerarea preţurilor la imobile: „Se acumulează tensiuni din cauza creşterii peste potenţial“

Economia României se confruntă cu un un nou risc, cel al accelerării preţurilor din domeniul imobiliar, în condiţiile în care creşterea peste potenţial duce la acumularea de tesiuni şi la lărgirea deficitelor, potrivit datelor raportului asupra stabilităţii financiare, prezentat joi de viceguvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Liviu Voinea.

Isărescu: Dacă vorbim despre riscul unei tornade, nu o facem pentru a speria populaţia, ci pentru a diminua pagubele | mugur isarescu

Isărescu: Dacă vorbim despre riscul unei tornade, nu o facem pentru a speria populaţia, ci pentru a diminua pagubele

Una dintre datoriile Băncii Naţionale a României (BNR) este de a asigura stabilitatea financiară, de a urmări riscurile şi de a le comunica în scopul diminuării unor eventuale pagube, nu „pentru a speria populaţia“, în contextul în care existenţa macrostabilităţii economice nu intră în contradicţie cu existenţa riscurilor, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

De ceva timp, Banca Naţională a României publică minute ale şedinţelor Consiliului de Administraţie. Şi în acestea se menţionează o tendinţă de creştere a creditului acordat în moneda naţională; creditul în lei acordat sectorului privat ajunsese la 57,7% din total la finele lui februarie 2017, faţă de 51,7% cât a reprezentat în aceeaşi perioadă în 2016.

acum 27 zile · comentarii (6)

Avem datele privind execuţia bugetară pe primul trimestru al anului 2017, şi posibilitatea de a o pune în oglindă cu Programul de guvernare al PSD. Observaţia generală este că în trimestrul întâi execuţia bugetară este destul de departe de prevederile programului de guvernare, atât la venituri, cât şi la cheltuieli.

luna trecuta · comentarii (1)

Rugăm preşedintele să retrimită la Parlament Legea de Respingere a Ordonanţei 100/2016, cea care a fost făcută anul trecut împreună cu asociaţiile profesionale şi MDRAP, cu scopul expres de a îmbunătăţi şi debirocratiza procesul de autorizare al construcţiilor.

luna trecuta · comentarii (1)

O Hotărâre a Consiliului Local ar putea face ca şi imposibilă emiterea de autorizaţii de construire în Sectorul 1, asta în cazul în care propunerea supusă dezbaterii publice va fi aprobată. Întâmplător am dat peste o propunere făcută de unii consilieri din cadrul Consiliului Local al Sectorului 1 şi care, dacă ar fi aprobată, ar paraliza întreaga activitate în domeniul autorizării.

acum 2 luni · comentarii (2)

Compania din Ucraina DTEK Trading, deţinută de Rinat Akhmetov, şi compania de stat Energocom au semnat un contract pentru furnizarea energiei electrice către distribuitorii din Moldova. Unicul concurent al Energocom/DTEK a fost Centrala de la Cuciurgan (Transnistria), care aparţine gigantul rus Inter RAO.

acum 2 luni · comentarii (9)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 2 luni · comentarii (1)

Poate vă întrebaţi de ce era preşedintele SUA Donald Trump supărat şi de ce nu a dat mâna în faţa fotoreporterilor cu cancelarul Germaniei Angela Merkel? Unul dintre motivele principale este - din nou - legat de bani. Scria Adevărul despre întâlnirea rece dintre Merkel şi Trump arătând încă din titlu că această întrevedere nu prevesteşte nimic bun pentru Uniunea Europeană. Aşa este.

acum 2 luni · comentarii (40)

Este cert că varianta maximală pe care poate merge Preşedintele României la întâlnirea liderilor europeni de la Roma la sfârşitul acestei luni este ca România să rămână în hora marilor puteri europene. Europa cu două viteze sau Europa cu mai multe viteze nu sunt scenarii de natură să satisfacă interesele României.

acum 2 luni · comentarii (4)

România va juca doar în liga ţărilor analoage ei ca statut al integrării. Ţările europene ce nu vor face parte din nucleul dur nu vor mai avea loc la deciziile cu privire la mersul înainte al integrării. Acestea se vor strădui să ţină poteca/culoarele pe care au mers liderii cursei de integrare, căutând să treacă de bornele intermediare cât mai repede cu putinţă.

acum 3 luni · comentarii (4)

Sute de milioane de euro au fost băgaţi de România pentru înfiinţarea de reţele de apă şi canalizare şi care la acest moment nu sunt funcţionale din diverse motive. Banii veniţi din Europa, care în fapt erau chiar fonduri cu care noi am cotizat, au fost distribuiţi defectuos şi conform unor politici centralizate la Bruxelles şi care nu ţineau cont de realităţile din România.

acum 3 luni · comentarii (10)

În analiza de faţă încerc să înţeleg câteva cauze care au condus la apariţia celor cinci scenarii privind viitorul Uniunii Europene, foarte probabil cu cele mai mari şanse de implementare fiind cel al Europei cu două viteze. Să le împărţim în cauze economice, sociale şi politice, deşi sunt mai multe tipuri. În final, îmi exprim cîteva dubii cu privire la eficienţa implementării Europei cu două viteze pe termen mediu.

acum 3 luni · comentarii (41)

Cartea Albă a Comisiei Europene privind Viitorul Uniunii a stârnit controverse. Documentul, cu cinci scenarii evocate (status quo (carry on); accent pe Piaţa Unică; „coaliţii ale celor ce vor”; mai puţin dar mai bine; toţi şi mai mult), ilustrează mari incertitudini, provocări şi dileme cu care se confruntă statele membre, instituţiile europene.

acum 3 luni · comentarii (8)

Ce sume sunt alocate de la bugetul de stat pentru investiţii în infrastructură, în 2017? Care sunt sumele alocate din fonduri externe nerambursabile? Sunt două întrebări cât se poate de fireşti la început de an pentru orice comunitate. Aceste sume trebuie comunicate corect fără o interpretare politică.

acum 3 luni · comentarii (8)

Din ultimul raport de ţară, publicat de Comisia Europeană despre România, rezultă că avem o economie umflată artificial de creşterea consumului. Practic, aproape toate promisiunile electorale pe care social-democraţii le-au pus în practică la începutul acestui an au fost contrazise cu cifre şi exemple de Comisie.

acum 3 luni · comentarii (78)

Voci din noua administraţie republicană reproşează Germaniei că ar fi avantajată în relaţiile comerciale internaţionale datorită unui nivel subevaluat al euro - care ar explica balanţa sa comercială puternic excedentară. Berlinul răspunde că nu este responsabil de nivelul euro, că se cuvine să fie avută în vedere politică Băncii Centrale Europene (BCE), care are în vedere situaţia din zona euro în ansamblu.

acum 3 luni · comentarii (5)

România finanţează la acest moment Regiunea Separatistă Transnistria, chiar dacă acest lucru se face indirect prin tranşe de împrumut acordate Republicii Moldova. Banii trimişi de statul român trebuie să se constituie într-un fond privat de investiţii, în caz contrar ei nefăcând altceva decât să finanţeze corupţia din Republica Moldova.

acum 4 luni · comentarii (4)

Cred că sunt mai puţin de zece, cincisprezece angajatori în România care să nu se plângă de tinerii vremurilor. Că nu ştiu, că nu înţeleg, că nu vor, că îi doare în, că cer, că nu scriu, că cine ne va plăti nouă pensiile etc. Angajatorii au vrut să le dea joburi, să le dea cu mult mai mult decât salariul minim, să îi înveţe o meserie, să le arate cum se fac lucrurile pe lumea asta, să îi facă oameni, dar tinerii nu au vrut.

acum 4 luni · comentarii (14)
Postari Recente