ANALIZĂ Codul Silvic şi uscăciunile lui. Cât de mare este pericolul ce pândeşte „plămânul verde“ şi care sunt interesele celor ce roiesc în jurul pădurilor 1

Legea pentru modificarea şi completarea Codului Silvic, retrimisă Parlamentului spre reexaminare de către preşedintele Klaus Iohannis, este înţesată cu hibe ce ar putea afecta grav pădurile României pe termen mediu şi lung. „Adevărul“ a discutat cu specialişti în silvicultură pentru a afla cât de mare este pericolul ce pândeşte „plămânul verde“ şi care sunt interesele jucătorilor din acest sector.

ANALIZĂ Codul Silvic şi uscăciunile lui. Cât de mare este pericolul ce pândeşte „plămânul verde“ şi care sunt interesele celor ce roiesc în jurul pădurilor Vezi comentarii 1
Klaus Iohannis

Luptă împotriva evaziunii sau exces de zel? Inspectorii Antifraudă au suspendat activitatea a peste 170 de puncte de lucru pentru neeliberarea bonului fiscal | victor ponta

Luptă împotriva evaziunii sau exces de zel? Inspectorii Antifraudă au suspendat activitatea a peste 170 de puncte de lucru pentru neeliberarea bonului fiscal

Inspectorii Direcţiei Antifraudă din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) au demarat în urmă cu câteva săptămâni o serie controale în rândul comercianţilor pentru a verifica dacă aceştia folosesc case de marcat şi emit bonuri fiscale, numai că demersul de combatere a evaziunii fiscale a ajuns să fie aspru criticat după ce mai multe magazine şi localuri au fost închise şi amendate, proprietarii acuzându-i pe inspector de exces de zel.

Avere de ministru. Teodorovici, propus la Finanţe: patru case, un autoturism Dacia 1310, credite de peste 800.000 de euro şi venituri de 6.300 de lei pe lună | victor ponta

Avere de ministru. Teodorovici, propus la Finanţe: patru case, un autoturism Dacia 1310, credite de peste 800.000 de euro şi venituri de 6.300 de lei pe lună

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene propus vineri pentru portofoliul Finanţelor, deţine împreună cu fosta soţie patru terenuri, patru locuinţe – trei case şi un apartament, un autoturism Dacia 1310 şi are de rambursat băncilor credite de peste 800.000 de euro, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2014.

Călătoria cu metroul, mai scumpă începând de astăzi

Călătoria cu metroul, mai scumpă începând de astăzi

Metrorex aplică începând de astăzi creşterea anunţată a tarifelor, deşi a primit 200 de petiţii împotriva deciziei, banii obţinuţi de companie în urma scumpirilor, aproximativ 4,4 milioane de lei pe lună, urmând să fie folosiţi pentru asigurarea siguranţei călătorilor, potrivit reprezentanţilor societăţii.

Cei mai rezistenţi pomi fructiferi

Cei mai rezistenţi pomi fructiferi

Printre cei mai rezistenţi pomi fructiferi se numără mărul şi prunul. Alegerea unui anumit tip de pomi fructiferi trebuie să ţină cont de anumite condiţii de mediu (temperatură medie anuală, calitatea solului sau umiditatea) pentru a fi cât mai rezistenţi.

Replica FMI la proiectul noului Cod Fiscal: România nu are spaţiul necesar până nu îmbunătăţeşte colectarea taxelor şi administrarea veniturilor | fmi

Replica FMI la proiectul noului Cod Fiscal: România nu are spaţiul necesar până nu 
îmbunătăţeşte colectarea taxelor şi administrarea veniturilor

România nu are spaţiu să reducă taxele până nu îmbunătăţeşte colectarea lor şi administrarea veniturilor, potrivit raportului aprobat de board-ul FMI după consultările cu autorităţile române, care remarcă reducerea dezechilibrelor, dar şi încetinirea reformelor pe fondul incertitudinilor politice.

Multă lume doreşte schimbări fiscale; unele au sens, altele sunt discutabile. Trebuie pornit de la principiul că echilibrul bugetar trebuie protejat. Măsurile fiscale dorite de Guvern au corespondent în propuneri ale opoziţiei politice, ceea ce indică o stare de spirit în lumea politica, în mediul de afaceri, în societate. Care ar fi o grilă scurta de citire a situaţiei actuale a bugetului, a componenţei sale fiscale?

acum 6 zile · comentarii (1)

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

luna trecuta · comentarii (30)

170.000 de clienţi vor încheia contracte de achiziţie gaze anul acesta, semnând clauze care vor devenii în câţiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulţi clienţi să nu poată să şi achite facturile. Atunci ca şi în cazul francului, instituţile vor da vina pe clienţi.

luna trecuta · comentarii (0)

Premierul Ponta vrea să renunţe la acordul cu FMI nu doar pentru că aşa îi spun sondajele. FMI este nepopular în România. Instituţia financiară s-a complăcut în a fi paravan pentru slaba guvernare. În consecinţă, capitalul de imagine este scăzut iar o ieşire din acord ar creste capitalul de imagine al premierului Ponta.

acum 2 luni · comentarii (2)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 2 luni · comentarii (2)

Şocul provocat de saltul brutal al francului elveţian, ce a pus pe jar populaţia cu credite în această monedă, a tulburat întreaga clasă politică şi o bună parte a societăţii, ecourile în mass-media fiind dintre cele mai puternice. În speţă, 75.000 de persoane, plus familiile lor, au suferit scumpiri dramatice ale serviciului datoriei, implicând rata lunară de rambursat, dobânda şi comisioanele.

acum 2 luni · comentarii (40)

A fi sau a nu fi in zona euro. Dilema nu e nouă pentru liderii europeni atunci când vine vorba de Grecia. Va fi posibil ca problemele economice repetate ale Greciei (dublate de cele politice) să distrugă întreaga construcţie europeană? E mai bine să iasă din zona euro cu tot cu problemele ei? Care e răul cel mai mic - cu sau fără Grecia?

acum 3 luni · comentarii (9)

Cu cinci ani în urmă, predicţiile privind preţul petrolului erau îngrijorătoare, preţul crescând la peste 115 USD/baril. O altă paradigmă a apărut acum: producţia de petrol s-a schimbat, de la producătorii tradiţionali din Orientul Mijlociu la producători precum Australia, Brazilia, Mexic, Africa şi cei din Marea Mediterană.

acum 3 luni · comentarii (8)

Ceea ce s-a întâmplat în economia românească în acest an, mai ales în ultima lui parte, seamănă izbitor cu numerele clasice de circ (dresură de animale sălbatice, prestidigitaţii, jonglerii, iluzionism, jocuri de artificii, echilibristică etc.), pe fondul trist al sărăcirii continue a populaţiei. Mult circ, puţină pâine.

acum 4 luni · comentarii (2)

„Noua Europă“ este un concept folosit peste Ocean pentru a descrie geografia politică a Europei după căderea Zidului Berlinului, ţările post-comuniste care s-au alăturat Uniunii Europene şi NATO. Pe fondul persistenţei dificultăţilor financiare şi economice în lumea industrializată, anul 2014 aduce o provocare dublă pentru „Noua Europă”.

acum 4 luni · comentarii (4)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 4 luni · comentarii (6)
Postari Recente