Rectificare bugetară: Guvernul va tăia bugetele Transporturilor, Agriculturii, Culturii, Dezvoltării şi va da la Muncă, Interne, Educaţie şi Sănătate 3

Guvernul va tăia, la prima rectificare bugetară din acest an, din bugetele Transporturilor, Agriculturii, Culturii şi Dezvoltării Regionale, iar cei mai mulţi bani vor merge spre Ministerul Muncii, alte sume urmând să mai fie distribuite Finanţelor, Ministerului de Interne, dar şi la Sănătate şi Educaţie.

Rectificare bugetară: Guvernul va tăia bugetele Transporturilor, Agriculturii, Culturii, Dezvoltării şi va da la Muncă, Interne, Educaţie şi Sănătate Vezi comentarii 3

EDF a aprobat construcţia centralei nucleare de la Hinkley Point, proiect de 20 de miliarde de euro, însă guvernul britanic să verifice din nou contractul

EDF a aprobat construcţia centralei nucleare de la Hinkley Point, proiect de 20 de miliarde de euro, însă guvernul britanic să verifice din nou contractul

Consiliul de administraţie al grupului Electricité de France (EDF), controlat de statul francez, a aprobat construcţia a două reactoare nucleare de ultimă generaţie, la Hinkley Point, în Marea Britanie, proiect în valoare de 18 miliarde de lire sterline (circa 21,5 miliarde euro), însă guvernul de la Londra a anunţat că vrea să verifice din nou acordul.

Google anunţă un profit-record, de 4,9 miliarde de dolari, pe cel de-al doilea trimestru din an | google

Google anunţă un profit-record, de 4,9 miliarde de dolari, pe cel de-al doilea trimestru din an

Alphabet Inc, holdingul care deţine Google, a raportat rezultate financiare record pentru cel de-al doilea trimestru, câştigul net crescând la 4,88 miliarde de dolari faţă de 3,93 miliarde raportat în acelaşi interval al anului trecut, în vreme ce veniturile au crescut cu 21,3%, până la 21,5 miliarde de dolari, performanţele fiind datorate reclamelor pe dispozitive mobile, scrie Reuters.

Direcţiile judeţene pentru agricultură vor prelua activităţile camerelor agricole, care vor fi desfiinţate

Direcţiile judeţene pentru agricultură vor prelua activităţile camerelor agricole, care vor fi desfiinţate

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale reorganizează direcţiile judeţene pentru agricultură, care vor prelua activităţile, patrimoniul şi personalul caselor agronomului, compartimentelor din subordinea direcţiei monitorizare inspecţii, verificare şi control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum şi ale camerelor agricole judeţene, care vor fi desfiinţate, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat în dezbatere de minister.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit al treilea miliardar al lumii după ce acţiunile retailerului online au crescut puternic pe bursă

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a devenit al treilea miliardar al lumii după ce acţiunile retailerului online au crescut puternic pe bursă

Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi director executiv al retailerului online, l-a depăşit pe Warren Buffett şi a devenit cel de-al treilea miliardar al lumii, după ce Amazon a postat rezultate financiare peste aşteptări, iar acţiunile grupului au crescut cu peste 50% pe bursa de la New York în acest an, informează Reuters.

Insecuritatea din Europa orientează turiştii şi spre România. Vara lui 2016, cea mai profitabilă din ultimii 10 ani pentru turismul autohton

Insecuritatea din Europa orientează turiştii şi spre România. Vara lui 2016, cea mai profitabilă din ultimii 10 ani pentru turismul autohton

Litoralul românesc şi Delta Dunării atrag din ce în ce mai mulţi turişti români şi străini. În sezonul estival din acest an, peste patru milioane de turişti ar urma să cheltuiască circa 1,4 miliarde de lei pentru servicii de cazare şi masă, arată o analiză Keysfin, astfel că vara aceasta se anunţă a fi cea mai profitabilă din ultimul deceniu, pentru turismul românesc.

Bogdan Olteanu are o casă de o mie metri pătraţi în Ilfov, un Lexus, 15.000 de lei în conturi, acţiuni la E-boda, dar şi credite de un milion de euro

Bogdan Olteanu are o casă de o mie metri pătraţi în Ilfov, un Lexus, 15.000 de lei în conturi, acţiuni la E-boda, dar şi credite de un milion de euro

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, reţinut joi noaptea de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit în 2008 un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, are, potrivit declaraţiei de avere, o casă de peste o mie de metri pătraţi, un autoturism Lexus, aproape 15.000 de lei în conturi şi acţiuni la E-boda Buildings şi E-boda Electronics. De asemenea, are şi credite de aproape un milion de euro, scadente în anul 2019.

Fiscul renunţă la colectarea datelor privind tranzacţiile cu cardul

Fiscul renunţă la colectarea datelor privind tranzacţiile cu cardul

Agenţia Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, joi seară, că proiectul de act normativ care prevedea acces nelimitat al Fiscului la toate plăţile cu cardul va fi modificat, astfel încât să nu mai fie solicitate informaţii precum codul de autorizare a plãţii, numãrul de card sau detaliile privind identitatea deţinãtorului unui card în cazul plăţilor cu cardul la POS-urile comercianţilor.

O fost prezentată o schiţă a strategiei de dezvoltare ca parte a Proiectului de Ţară. Nu trebuie supradimensionat produsul oferit opiniei publice şi nici subevaluat; el răspunde unei nevoi resimţite acut de-a lungul anilor: priorităţi asumate şi realizarea obiectivelor dincolo de cicluri electorale. Schiţa are priorităţi şi le bugetează.

acum 19 zile · comentarii (4)

Am dedicat numeroase texte în ultimii ani desluşirii unor resorturi ale crizei financiare şi economice, frământărilor din UE (vezi şi volumele „Încotro se îndreaptă Capitalismul”, 2009; „Când finanţa subminează economia şi corodează democraţia”, 2012; „Marele impas din Europa”, 2015 - toate la Polirom). Rezultatul referendumului din Regatul Unit (UK) mă îndeamnă să reiau câteva gânduri pe aceste teme.

luna trecuta · comentarii (12)

Am semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale şi manipulatorii, lipsa de transparenţă, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic şi nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost „trimisă la plimbare” de „lipsa de competenţă pe fond”. Totuşi cine poate controla ANRE ?

luna trecuta · comentarii (2)

Cel mai rău dintre scenariile posibile s-a produs. Să fim totuşi calmi, reci (stiu ca este dificil pe caldura aceasta) şi raţionali. Văd deja o efervescenţă de opinii apocaliptice, exagerări ale contagiunii, cuvinte mari precum panică, sfîrşit, dezastru, criză... Analiza obiectivă a economiei romanesti ne arata un tablou cu mecanisme de imunizare consolidate împotriva socurilor de natura financiară şi economică.

luna trecuta · comentarii (1)

Consumăm iar mai mult decât producem, ca în 2008. Cumpărăm iar de peste graniţă produse pe care le-am putea obţine aici. Apelăm iar la credite pentru cheltuieli inutile. Adâncim iar prăpastia dintre importuri şi exporturi. Ne risipim iar resursele în loc să investim. Izbim iar avionul?

luna trecuta · comentarii (18)

Liberalizarea pieţei de gaze, prin stabilirea acţiunilor care trebuie întreprinse la data de 1 iulie 2016, a devenit subiectul unor conversaţii amatoriceşti. Actorii care şi-au dat cu părerea privind subiectul uită un element esenţial în această discuţie - cel al legalităţii deciziei care se va lua.

acum 2 luni · comentarii (1)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 2 luni · comentarii (1)

Ieşirea periodică în stradă începută în urmă cu un an de zile, cu scopul de a prezenta consumatorilor de gaze modul în care pot să fie păcăliţi, dar şi modul în care aceştia pot să identifice oportunităţi în ceea ce priveşte consumul de gaze naturale, a permis întâlnirea organizatorului acestei campanii cu consumatorii de gaze din Vaslui în data de 31 mai 2016.

acum 2 luni · comentarii (0)

Drumul spre IAD este pavat de bune intenţii. Aşa este şi decizia Ministerului Dezvoltării, în mandatul lui Vasile Dâncu, de a modifica legislaţia privind accesarea fondurilor, fie ele europene, naţionale sau locale. Ministerul a venit cu o propunere care în această formă va bloca investiţiile din România şi va submina economia naţională prin împiedicarea accesului la fondurile europene.

acum 2 luni · comentarii (2)
Postari Recente