Minţile sclipitoare ale României care schimbă economia lumii. De ce nu s-ar întoarce în ţară 30

Se învârt printe laureaţi ai premiilor Nobel, conferenţiază în toată lumea, cercetează probleme care pot schimba economia mondială. Nu sunt celebri în România, ţara lor. 35 de economişti români, care lucrează în domeniul cercetării în universităţi de top din întreaga lume, participă la o conferinţă internaţională la Cluj-Napoca. Trei dintre ei au istorisit, pentru „Adevărul”, poveştile lor impresionante .

Minţile sclipitoare ale României care schimbă economia lumii. De ce nu s-ar întoarce în ţară Vezi comentarii 30

ANALIZĂ Giganţii ruşi de stat Inter RAO UES şi RusHydro au probleme cu proiectele din Asia Centrală, deşi nu sunt pe listele de sancţiuni

ANALIZĂ Giganţii ruşi de stat Inter RAO UES şi RusHydro au probleme cu proiectele din Asia Centrală, deşi nu sunt pe listele de sancţiuni

Deşi nu se află pe listele de sancţiuni ale Uniunii Europene sau SUA, giganţii de stat Inter RAO UES şi RusHydro, cei mai mari producători de energie electrică din Rusia, întâmpină mari probleme în realizarea unor proiecte în valoare de 3,5 miliarde de dolari în Asia Centrală. Concomitent, Gazprom şi Rosneft au bătăi de cap cu alte investiţii din aceeaşi zonă, din cauza disputelor politice şi a creşterii influenţei Chinei.

Samsung se vrea lider şi în zona business. Un interviu cu Sorin Manea, noul şef al diviziei Enterprise, despre acest viitor | samsung

Samsung se vrea lider şi în zona business. Un interviu cu Sorin Manea, noul şef al diviziei Enterprise, despre acest viitor

Samsung avansează în zona „business to business“, o piaţă populată cu soluţiile HP, BlackBerry, IBM şi Apple, şi crede că are soluţii câştigătoare. Am discutat cu Sorin Manea, noul şef al Enterprise Business Division al Samsung România, pentru a afla ce vând sud-coreenii în acest domeniu şi în ce constau aceste soluţii.

De la Gazprom la Rosatom: Concernul american Westinghouse cere UE să spargă monopolul rus pentru furnizarea de combustibil nuclear în Europa | uniunea europeana

De la Gazprom la Rosatom: Concernul american Westinghouse cere UE să spargă monopolul rus pentru furnizarea de combustibil nuclear în Europa

Compania americană Westinghouse, parte a grupului industrial japonez Toshiba, cere Comisiei Europene să spargă monopolul Rosatom în furnizarea de combustibil nuclear pentru centralele nucleare din Europa care folosesc tehnologie sovietică, scrie The Moscow Times, care citează Financial Times.

Afaceri
Articol publicitar

Brico Dépôt România, depocraţia preţurilor mici

Brico Dépôt România,
depocraţia preţurilor mici

Brico Dépôt, parte a grupului Kingfisher, cel mai mare retailer DIY în Europa, introduce în România „Depocraţia preţurilor mici” şi conceptul „Arivaj” oferind clienţilor acces la o gamă selectivă de produse, la preţuri sub media pieţei. Politica de preţ mic este menţinută printr-un serviciu de autoservire şi produse în cantităţi industriale, reflectată prin sloganul - „Depocraţia preţurilor mici”.

Amenzi-record de 16,7 miliarde de dolari pentru Bank of America din cauza vânzării de obligaţiuni garantate prin ipoteci în SUA

Amenzi-record de 16,7 miliarde de dolari pentru Bank of America din cauza vânzării de obligaţiuni garantate prin ipoteci în SUA

Gigantul financiar Bank of America va plăti 16,67 miliarde de dolari pentru închiderea unor investigaţii federale şi ale unor state americane legate de vânzarea de obligaţiuni garantate prin ipoteci, aceasta fiind cea mai mare penalizare impusă vreodată în SUA în legătură cu împrumuturile care au alimentat criza financiară din 2008.

Economia reală are nevoie de stimulare şi nu de tactici electorale. Reducerea CAS trebuie urmată de reducerea TVA. Anunţul de astăzi al INS privind creşterea economică (1,2% trim 2 2013 la trim 2 2014) reprezintă începutul dezumflării bulei manipulatorii a „creşterii statistice” şi confirmarea unui moment de recesiune tehnică în guvernarea Ponta.

acum 8 zile · comentarii (14)

În ciuda aparenţelor, problemele din economia americană, care au declanşat iniţial spargerea bulei imobiliare şi criza financiară actuală nu au fost nici pe departe rezolvate. Pe fondul deciziilor mai degrabă haotice ale decidenţilor, dezechilibrele economice şi financiare s-au accentuat în ultimii ani.

acum 8 zile · comentarii (1)

Privatizarea este doar una dintr-o multitudine de mijloace prin care oameni obişnuiţi au ajuns milionari sau miliardari în euro, în două decenii şi jumătate. Nu vă aşteptaţi ca aceste metode să semene prea mult cu cele care i-au propulsat pe miliardarii americani în acelaşi interval de timp.

acum 14 zile · comentarii (10)

A avea legături economice cu Rusia, acum, în timpul noului Război Rece reprezintă o imensă bătaie de cap. Iar, dacă locul tău pe hartă e între Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, ţări masiv influenţate de Rusia, bătaia de cap devine o migrenă fără leac.

acum 21 zile · comentarii (76)

Principalii indici bursieri ai pieţelor din America, Europa sau Asia se menţin la niveluri maxime, superioare celor dinaintea prăbuşirii Lehman Brothers deşi tiparniţa de bani a SUA se apropie de momentul în care va lua o pauză iar economia nu e suficient de zdravănă încât să meargă pe propriile picioare.

acum 24 zile · comentarii (9)

Ca reducerea CAS s-a transformat dintr-o batalie cu argumente economice intr-una politica nu avantajeaza pe nimeni. Nu –mi convine ca nu pot pune piese din puzzle ul ce reprezinta viziunea de guvernare stabilita in 2012. Sau ca va trebui sa le pun mai tarziu. Apar defazarea, decalajele temporale in implementarea politicilor, secventialitatea nu mai este optima, parte din efecte incep sa se estompeze.

acum 29 zile · comentarii (7)

Pentru că Guvernul n-a fost convingător în studiile sale de impact privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS), au ieşit la rampă mai multe structuri private care arată posibilele consecinţe ale scăderii cu cinci puncte procentuale a acestor plăţi. Ciudat, chiar dacă toţi îşi doresc această măsură, scenariile arată că, după reducerea contribuţiilor, bugetul va arăta ca şi cum ar fi suferit un atac cu bombă. Bomba cu CAS.

acum 2 luni · comentarii (5)

Acum însă, aproape-împărat, la casa lui, cu Ileana şi doi prunci frumoşi şi sănătoşi, cu bani destui să-i ajungă cât să fie viaţa viaţa… ceva lipseşte. Făt Frumos se trezi dis-de-dimineaţă şi porni agale prin împărăţie căutând sensul vieţii sale. Vorbele lui Oaki în Maria Mirabela îi răsunau în minte cu reverberaţii de mânăstire gotică „ce rost au broscuţele pe lumea asta?”

acum 2 luni · comentarii (2)

În România, ameninţările cu plecarea şi implicit pierderea locurilor de muncă dau roade. Ceea ce la alţii se lasă cu supărare la vârf şi ameninţări cu naţionalizarea, la noi duce la ajutoare de stat pe spatele nostru.  Guvernul a decis să ajute marii consumatori de energie electrică exceptându-i de platăla aproape toată valoarea certificatelor verzi. Iar această subvenţie nu va veni de la buget...

acum 2 luni · comentarii (2)

Cel puţin cu asta sîntem cu toţii de acord, indiferent de convingerile politice. Este vorba despre lipsa de interes a liderilor şi a candidaţilor români faţă de adevăratele subiecte europene şi româno-europene, în această campanie care pregăteşte, totuşi, alegerile pentru Parlamentul European. Iată însă că, parcă pentru a spori confuzia generală, un gest cu adevărat important, chiar crucial pentru România, a trecut aproape neobservat.

acum 3 luni · comentarii (66)
Postari Recente