Iohannis: Am solicitat reexaminarea Codului Fiscal cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii. Dezvoltarea reală se obţine cu politici economice bine gândite 6

România nu-şi mai permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, iar dezvoltarea economică se obţine prin politici bine gândite, care depăşesc interesele politice, se arată în mesajul preşedintelui Iohannis, transmis Conferinţei Ştiintifice a Economiştilor din Mediul Academic.

Iohannis: Am solicitat reexaminarea Codului Fiscal cu motivaţia prudenţei şi responsabilităţii. Dezvoltarea reală se obţine cu politici economice bine gândite Vezi comentarii 6
Klaus Iohannis

Atenţie, fermieri: cererile pentru subvenţia la motorină pe 2015 se mai pot depune doar până la sfârşitul lunii iulie

Atenţie, fermieri: cererile pentru subvenţia la motorină pe 2015 se mai pot depune doar până la sfârşitul lunii iulie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că în data de 14 iulie 2015 a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul MADR nr. 1727 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Topul cifrelor de afaceri. Cine sunt primii 10 cei mai mari producători de materiale de construcţii

Topul cifrelor de afaceri. Cine sunt primii 10 cei mai mari producători de materiale de construcţii

Comparativ cu anul 2013, în sectorul companiilor producătoare de materiale de construcţii au existat în 2014 modificări importante, din punct de vedere al cifrei de afaceri al companiilor care îl compun şi al firmelor din top. Portalul financiar Risco a realizat clasamentul primelor 10 companii care activează în această zonă, top realizat după cifra de afaceri a companiilor.

SONDAJ Oamenii de afaceri îşi doresc mai mult o reducere a procedurilor fiscale decât scăderea de taxe şi impozite

SONDAJ Oamenii de afaceri îşi doresc mai mult o reducere a procedurilor fiscale decât scăderea de taxe şi impozite

Antreprenorii români preferă simplificarea regulilor fiscale şi a reglementărilor privind calcularea taxelor decât reducerile de impozite şi taxe, având în vedere că un start-up are nevoie de 159 de ore pe an pentru a "naviga" prin sistemul fiscal, reducându-si productivitatea, potrivit unui sondaj al companiei de consultanţă financiară Ernst&Young (EY).

Financial Times: Riscurile din România sunt în creştere, factorii negativi încep să-i depăşească pe cei pozitivi

Financial Times: Riscurile din România sunt în creştere, factorii negativi încep să-i depăşească pe cei pozitivi

Conflictele politice, corupţia, dezacordurile cu FMI şi relaxarea politicii fiscale din România nu sunt ingrediente ale unei pieţe emergente performante, scrie „Financial Times“, notând că factorii negativi încep să îi depăşească pe cei pozitivi, iar riscurile sunt în creştere. România pare să primească mai multă atenţie decât merită, în ultima perioadă, o parte bună şi o parte mai puţin bună, se arată în articol.

Multă lume doreşte schimbări fiscale; unele au sens, altele sunt discutabile. Trebuie pornit de la principiul că echilibrul bugetar trebuie protejat. Măsurile fiscale dorite de Guvern au corespondent în propuneri ale opoziţiei politice, ceea ce indică o stare de spirit în lumea politica, în mediul de afaceri, în societate. Care ar fi o grilă scurta de citire a situaţiei actuale a bugetului, a componenţei sale fiscale?

acum 4 luni · comentarii (3)

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

acum 5 luni · comentarii (31)

170.000 de clienţi vor încheia contracte de achiziţie gaze anul acesta, semnând clauze care vor devenii în câţiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulţi clienţi să nu poată să şi achite facturile. Atunci ca şi în cazul francului, instituţile vor da vina pe clienţi.

acum 5 luni · comentarii (1)

Premierul Ponta vrea să renunţe la acordul cu FMI nu doar pentru că aşa îi spun sondajele. FMI este nepopular în România. Instituţia financiară s-a complăcut în a fi paravan pentru slaba guvernare. În consecinţă, capitalul de imagine este scăzut iar o ieşire din acord ar creste capitalul de imagine al premierului Ponta.

acum 6 luni · comentarii (2)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 6 luni · comentarii (2)

Şocul provocat de saltul brutal al francului elveţian, ce a pus pe jar populaţia cu credite în această monedă, a tulburat întreaga clasă politică şi o bună parte a societăţii, ecourile în mass-media fiind dintre cele mai puternice. În speţă, 75.000 de persoane, plus familiile lor, au suferit scumpiri dramatice ale serviciului datoriei, implicând rata lunară de rambursat, dobânda şi comisioanele.

acum 6 luni · comentarii (42)

A fi sau a nu fi in zona euro. Dilema nu e nouă pentru liderii europeni atunci când vine vorba de Grecia. Va fi posibil ca problemele economice repetate ale Greciei (dublate de cele politice) să distrugă întreaga construcţie europeană? E mai bine să iasă din zona euro cu tot cu problemele ei? Care e răul cel mai mic - cu sau fără Grecia?

acum 7 luni · comentarii (10)

Cu cinci ani în urmă, predicţiile privind preţul petrolului erau îngrijorătoare, preţul crescând la peste 115 USD/baril. O altă paradigmă a apărut acum: producţia de petrol s-a schimbat, de la producătorii tradiţionali din Orientul Mijlociu la producători precum Australia, Brazilia, Mexic, Africa şi cei din Marea Mediterană.

acum 7 luni · comentarii (8)

Ceea ce s-a întâmplat în economia românească în acest an, mai ales în ultima lui parte, seamănă izbitor cu numerele clasice de circ (dresură de animale sălbatice, prestidigitaţii, jonglerii, iluzionism, jocuri de artificii, echilibristică etc.), pe fondul trist al sărăcirii continue a populaţiei. Mult circ, puţină pâine.

acum 8 luni · comentarii (2)

„Noua Europă“ este un concept folosit peste Ocean pentru a descrie geografia politică a Europei după căderea Zidului Berlinului, ţările post-comuniste care s-au alăturat Uniunii Europene şi NATO. Pe fondul persistenţei dificultăţilor financiare şi economice în lumea industrializată, anul 2014 aduce o provocare dublă pentru „Noua Europă”.

acum 8 luni · comentarii (4)
Postari Recente