STUDIU Niciun român nu a reuşit să acceseze fondurile, uşor de obţinut, alocate prin programul "SME Instrument", dedicat IMM-urilor

STUDIU Niciun român nu a reuşit să acceseze fondurile, uşor de obţinut, 
alocate prin programul

La prima rundă de finanţare a programului SME Instrument, niciun proiect românesc nu a fost declarat câştigător în urma evaluării. SME Instrument este o schemă la care se aplică uşor şi la care se primeşte răspunsul rapid, afirmă Mihaela Matei, coordonatorul proiectului „Antreprenorii vorbesc: Barometrul antreprenoriatului românesc“, din cadrul companiei EY România.

In inima Ardealului cu strategul din spatele Napolact: Am avut mai multe situatii critice care mi-au mancat ore bune de somn

In inima Ardealului cu strategul din spatele Napolact: Am avut mai multe situatii critice care mi-au mancat ore bune de somn

Jan Willem Kivits, olandezul care de doi ani conduce operaţiunile locale ale FrieslandCampina, este un manager căruia îi plac provocările. Şi acestea nu par să îl evite. De la decizia de relocare în altă ţară până la închiderea unei fabrici, Kivits s-a lovit de-a lungul carierei de multe situaţii-limită. Chiar dacă au însemnat multe ore de nesomn, acestea l-au făcut să aprecieze şi mai mult jobul său.

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunsocut publicului larg prin emisunea ”Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în ”Dosarul Microsoft”; ”valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 18 zile · comentarii (30)

România se găsea, în toamna lui 2008, când a lovit-o criza globală, în faţa a două mari sfidări: resursele de creditare ale băncilor se împuţinau deja; în schimb, dorinţele şi visurile românilor privind creditele, mai ales creditele imobiliare, erau încă mari. Mai târziu, pe măsură ce criza a avansat, cererea de credite s-a restrâns dramatic.

luna trecuta · comentarii (4)

Pentru că CEZ Vânzare doreşte să fie un partener de încredere pentru clienţii săi, având mereu în vedere oferirea serviciilor la cele mai înalte standarde calitative şi respectarea exigenţelor pieţei energetice din România, începand cu luna noiembrie a anului curent, vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor şi implementează sistemul de autocitire.

luna trecuta · comentarii (0)

Viitorul presedinte al României a propus vineri la Alba Iulia (moment/spaţiu simbolic) Unirea tuturor Românilor. Pilonii economici incluşi în Proiectul de Ţară definit vineri certifică intenţia de a continua trendurile pozitive din ultimii ani şi se bazeaza pe potenţialul de convergenţă ridicat al României spre nivelurile medii ale modernităţii europene.

luna trecuta · comentarii (3)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

luna trecuta · comentarii (1)

La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

acum 2 luni · comentarii (33)

Schimbarea cadrului legislativ şi de reglementare implică acţiuni pe care furnizorii de energie trebuie sa le deruleze împreună cu clienţii lor. Cea mai importantă dintre acestea este înnoirea contractelor de furnizare a energiei electrice, astfel încat să fie incluse noile prevederi legislative, care va începe în câteva luni.

acum 2 luni · comentarii (3)
Postari Recente