Dan Costescu este noul director general al CFR SA

Dan Costescu este noul director general al CFR SA

CFR SA a numit un nou director general, Dan M. Costescu, conducerea companiei care administrează reţeaua feroviară publică fiind asigurată anterior, din poziţia de interimar, de Macarie Alexandru Moldovan, care revine la funcţia de director general adjunct al direcţiei tehnice.

Proiecte de case în stil italian. Eleganţa şi romantismul arhitecturii romane

Proiecte de case în stil italian. Eleganţa şi romantismul arhitecturii romane

Casele în stil italian s-au remarcat întotdeauna prin arhitectura impresionantă, care implică o notă romantică şi confort. Îmbinând foarte bine tradiţia arhitecturală romană, stilul actual al caselor mediteraneene greceşti şi cele de inspiraţie colonial, locuinţele în stil Italian au toate elemente precum arcade, coloane, terase şi grădini umbroase. Vă propunem câteva proiecte de case în stil italian.

Guvernul a primit oferte doar de la companii din China pentru hidrocentrala de la Tarniţa. Statul are probleme cu banii, proiectul costă un miliard de euro | comisia europeana

Guvernul a primit oferte doar de la companii din China pentru hidrocentrala de la Tarniţa. Statul are probleme cu banii, proiectul costă un miliard de euro

Guvernul a primit pentru construcţia hidrocentralei de la Tarniţa, un proiect datând din perioada lui Nicolae Ceauşescu, oferte doar de la companii chineze, după ce termenul de depunre a documentelor de înscriere a fost amânat de mai multe ori, cu argumentul numărului mare de investitori interesaţi, scrie Mediafax.

UPDATE Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Havrileţ: Voi contesta în instanţă

UPDATE Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Havrileţ: Voi contesta în instanţă

Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), din cauza conflictului de interese generat de faptul că acesta a ocupat în acelaşi timp şi funcţia de director general în cadrul unei firme cu activităţi în domeniul energiei.

Criza din Ucraina pune beţe în roate bricolajului: piaţa DIY din regiune a scăzut cu 10% în 2014. Dedeman, din nou în topul retailerilor

Criza din Ucraina pune beţe în roate bricolajului: piaţa DIY din regiune a scăzut cu 10% în 2014. Dedeman, din nou în topul retailerilor

Anul 2014 a fost unul dificil pentru piaţa retailului de bricolaj (DIY - Do It Yourself) din regiunea Europei Centrale şi de Est (CEE), evoluţie negativă marcată în special de criza din Ucraina, dar şi de sancţiunile economice aplicate Rusiei, care au rezultat în devalorizarea monedelor celor două state în raport cu moneda europeană, arata datele PMR, una dintre cele mai mari companii de cercetare din regiune.

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

acum 12 zile · comentarii (29)

170.000 de clienţi vor încheia contracte de achiziţie gaze anul acesta, semnând clauze care vor devenii în câţiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulţi clienţi să nu poată să şi achite facturile. Atunci ca şi în cazul francului, instituţile vor da vina pe clienţi.

acum 13 zile · comentarii (0)

Premierul Ponta vrea să renunţe la acordul cu FMI nu doar pentru că aşa îi spun sondajele. FMI este nepopular în România. Instituţia financiară s-a complăcut în a fi paravan pentru slaba guvernare. În consecinţă, capitalul de imagine este scăzut iar o ieşire din acord ar creste capitalul de imagine al premierului Ponta.

acum 19 zile · comentarii (2)

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

luna trecuta · comentarii (2)

Şocul provocat de saltul brutal al francului elveţian, ce a pus pe jar populaţia cu credite în această monedă, a tulburat întreaga clasă politică şi o bună parte a societăţii, ecourile în mass-media fiind dintre cele mai puternice. În speţă, 75.000 de persoane, plus familiile lor, au suferit scumpiri dramatice ale serviciului datoriei, implicând rata lunară de rambursat, dobânda şi comisioanele.

luna trecuta · comentarii (40)

A fi sau a nu fi in zona euro. Dilema nu e nouă pentru liderii europeni atunci când vine vorba de Grecia. Va fi posibil ca problemele economice repetate ale Greciei (dublate de cele politice) să distrugă întreaga construcţie europeană? E mai bine să iasă din zona euro cu tot cu problemele ei? Care e răul cel mai mic - cu sau fără Grecia?

acum 2 luni · comentarii (9)

Cu cinci ani în urmă, predicţiile privind preţul petrolului erau îngrijorătoare, preţul crescând la peste 115 USD/baril. O altă paradigmă a apărut acum: producţia de petrol s-a schimbat, de la producătorii tradiţionali din Orientul Mijlociu la producători precum Australia, Brazilia, Mexic, Africa şi cei din Marea Mediterană.

acum 2 luni · comentarii (8)

Ceea ce s-a întâmplat în economia românească în acest an, mai ales în ultima lui parte, seamănă izbitor cu numerele clasice de circ (dresură de animale sălbatice, prestidigitaţii, jonglerii, iluzionism, jocuri de artificii, echilibristică etc.), pe fondul trist al sărăcirii continue a populaţiei. Mult circ, puţină pâine.

acum 3 luni · comentarii (2)

„Noua Europă“ este un concept folosit peste Ocean pentru a descrie geografia politică a Europei după căderea Zidului Berlinului, ţările post-comuniste care s-au alăturat Uniunii Europene şi NATO. Pe fondul persistenţei dificultăţilor financiare şi economice în lumea industrializată, anul 2014 aduce o provocare dublă pentru „Noua Europă”.

acum 3 luni · comentarii (4)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 3 luni · comentarii (6)

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunsocut publicului larg prin emisunea ”Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în ”Dosarul Microsoft”; ”valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 5 luni · comentarii (30)
Postari Recente