Hidroelectrica, companie de stat aflată în insolvenţă, a avut anul trecut afaceri şi profit record

Hidroelectrica, companie de stat aflată în insolvenţă, a avut anul trecut afaceri şi profit record

Hidroelectrica, companie de stat aflată în insolvenţă, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de lei (765,7 milioane de euro), cea mai mare din istorie, cu 10,3% mai mare faţă de nivelul din 2013, şi un profit de 1,2 miliarde de lei (270 de milioane de euro), de asemenea, cel la mai mare de până acum, în creştere cu 66,8% faţă de câştigul din 2013.

„Je Swiss Dator Vândut“, „Conversia!“ şi „Jos Cămătarii!“. Ce au scandat românii cu credite în franci elveţieni la mitingul din Bucureşti

„Je Swiss Dator Vândut“, „Conversia!“ şi „Jos Cămătarii!“. Ce au scandat românii cu credite în franci elveţieni la mitingul din Bucureşti

Câteva sute de persoane cu credite în franci elveţieni (CHF) s-au reunit duminică, la orele 12.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, solicitând autorităţilor să intervină de urgenţă în criza generată de aprecierea franculuiProtestatarii vor ca băncile să le convertească în lei creditele în valută, la cursul din ziua încheierii contractelor (n.n. – majoritatea în anii 2007-2008) plus o marjă de maximum 20%.

ANALIZĂ Prin Turk Stream, Gazprom dă un ultimatum Europei. Începe un nou şantaj al gazelor naturale din partea Rusiei

ANALIZĂ Prin Turk Stream, Gazprom dă un ultimatum Europei. Începe un nou şantaj al gazelor naturale din partea Rusiei

Gazprom a trimis Comisiei Europene o scrisoare prin care anunţă că va sista total livrările de gaze naturale prin Ucraina odată ce va termina de construit noul gazoduct prin Turcia, gigantul rus avertizând Europa că are la dispoziţie doar câţiva ani să construiască noi conducte, interconectori şi huburi de gaze pentru a evita probleme în alimentare.

Michel Houllebecq lansează în provocatoarea sa carte „Harta şi teritoriul” ideea că harta este mai importantă decât teritoriul în sine. O teorie care, odată aplicată celor trei dimensiuni ce caracterizează azi clasele sociale – economică, socială şi culturală – poate deveni cheia de maximizare a beneficiilor şi satisfacţiilor, scrie profesorul universitar Ion Anghel, blogger Adevărul Financiar.

acum 7 zile · comentarii (2)

Şocul provocat de saltul brutal al francului elveţian, ce a pus pe jar populaţia cu credite în această monedă, a tulburat întreaga clasă politică şi o bună parte a societăţii, ecourile în mass-media fiind dintre cele mai puternice. În speţă, 75.000 de persoane, plus familiile lor, au suferit scumpiri dramatice ale serviciului datoriei, implicând rata lunară de rambursat, dobânda şi comisioanele.

acum 5 zile · comentarii (39)

Euro a avut o evoluţie dramatică in ultimele luni; fata de dolarul american a suferit o devalorizare de la peste 1,38 in mai la cca 1,18 in ianuarie 2015. S-ar putea afirma ca intr-o perioada de incertudini extraordinare in economia globala nu ar trebui sa surprinda miscari de asemenea amplitudine pe cea mai volatila dintre piete.

acum 15 zile · comentarii (3)

A fi sau a nu fi in zona euro. Dilema nu e nouă pentru liderii europeni atunci când vine vorba de Grecia. Va fi posibil ca problemele economice repetate ale Greciei (dublate de cele politice) să distrugă întreaga construcţie europeană? E mai bine să iasă din zona euro cu tot cu problemele ei? Care e răul cel mai mic - cu sau fără Grecia?

acum 20 zile · comentarii (7)

Cea mai mare realizare a anului 2015 poate fi realizarea şi agrearea de către clasa politică a strategiei naţionale România 2015. La început de mandat prezidenţial, cu o creştere în jur de 3% şi cu un aport marginal în bunăstarea medie, anul 2015, fără prea multe greşeli de politică economică, poate reprezenta momentul oportun pentru realizarea acestei strategii.

acum 21 zile · comentarii (1)

Cu cinci ani în urmă, predicţiile privind preţul petrolului erau îngrijorătoare, preţul crescând la peste 115 USD/baril. O altă paradigmă a apărut acum: producţia de petrol s-a schimbat, de la producătorii tradiţionali din Orientul Mijlociu la producători precum Australia, Brazilia, Mexic, Africa şi cei din Marea Mediterană.

luna trecuta · comentarii (8)

Ceea ce s-a întâmplat în economia românească în acest an, mai ales în ultima lui parte, seamănă izbitor cu numerele clasice de circ (dresură de animale sălbatice, prestidigitaţii, jonglerii, iluzionism, jocuri de artificii, echilibristică etc.), pe fondul trist al sărăcirii continue a populaţiei. Mult circ, puţină pâine.

acum 2 luni · comentarii (2)

„Noua Europă“ este un concept folosit peste Ocean pentru a descrie geografia politică a Europei după căderea Zidului Berlinului, ţările post-comuniste care s-au alăturat Uniunii Europene şi NATO. Pe fondul persistenţei dificultăţilor financiare şi economice în lumea industrializată, anul 2014 aduce o provocare dublă pentru „Noua Europă”.

acum 2 luni · comentarii (3)

Piaţa liberă a gazelor nu e perfectă, departe de asta, însă poate fi regelementată cât mai corect, se poate supune unor norme cât de cât clare de competiţie loială. De cealaltă parte se află Gazprom care nu e doar un jucător pe piaţă, ci şi un instrument politic, câteodată brutal. Alegeţi.

acum 2 luni · comentarii (6)

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunsocut publicului larg prin emisunea ”Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în ”Dosarul Microsoft”; ”valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 4 luni · comentarii (30)

România se găsea, în toamna lui 2008, când a lovit-o criza globală, în faţa a două mari sfidări: resursele de creditare ale băncilor se împuţinau deja; în schimb, dorinţele şi visurile românilor privind creditele, mai ales creditele imobiliare, erau încă mari. Mai târziu, pe măsură ce criza a avansat, cererea de credite s-a restrâns dramatic.

acum 4 luni · comentarii (5)

Pentru că CEZ Vânzare doreşte să fie un partener de încredere pentru clienţii săi, având mereu în vedere oferirea serviciilor la cele mai înalte standarde calitative şi respectarea exigenţelor pieţei energetice din România, începand cu luna noiembrie a anului curent, vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor şi implementează sistemul de autocitire.

acum 4 luni · comentarii (0)
Postari Recente