Raport Expert Forum: Peste 50% din contractele pentru infrastructură locală sunt câştigate de firme cu probleme penale

Raport Expert Forum: Peste 50% din contractele pentru infrastructură locală sunt câştigate de firme cu probleme penale

Peste 50% din contractele publice acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) din judeţele Caraş-Severin, Gorj, Iaşi, Timiş sau Teleorman sunt câştigate de 5-6 firme din 40-50 de competitori, iar un număr semnificativ dintre acestea au probleme penale sau au legături politice, de prietenie sau de familie cu autorităţile locale, arată un raport publicat joi de Asociaţia Expert Forum (EFOR).

Romsilva scoate la vânzare peste 61.000 de pomi de Crăciun, preţurile pornesc de la 10 lei bucata

Romsilva scoate la vânzare peste 61.000 de pomi de Crăciun, preţurile pornesc de la 10 lei bucata

Romsilva scoate la vânzare în acest an peste 61.000 de pomi de Crăciun, cei mai mulţi dintre ei, peste 41.000, fiind brazi, iar restul, molizi. Preţurile pentru un pom de Crăciun încep de la 10 lei, dar pot ajunge la 150 de lei pentru puieţii ornamentali. În cazul pomilor cu înălţimea de peste trei metri, preţurile pornesc de la 20 de lei pentru fiecare metru.

OMV Petrom şi Hunt Oil au început producţia experimentală de gaze la Padina, în care au investit 17 milioane de euro

OMV Petrom şi Hunt Oil au început producţia experimentală de gaze la Padina, în care au investit 17 milioane de euro

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, şi Hunt Oil Company of Romania (Hunt Oil) au demarat producţia experimentală de gaze la zăcământul de la Padina, din sudul judeţului Buzău, descoperit la sfârşitul lui 2014. Valoarea cumulată a investiţiilor celor două companii în perioada 2014-2016, pentru proiectul de la Padina Nord 1, este de 17 milioane d

ArcelorMittal Galaţi va deschide o linie de producţie de tablă prevopsită, care va fi livrată pe piaţa românească

ArcelorMittal Galaţi va deschide o linie de producţie de tablă prevopsită, care va fi livrată pe piaţa românească

Compania siderurgică ArcelorMittal va deschide la combinatul de la Galaţi o linie de producţie de tablă prevopsită, materia primă pentru fabricarea ţiglei metalice, după o serie de investiţii realizate în modernizarea unui furnal sau a laminoarelor, dar şi în montarea unei macarale, a declarat Geert van Poelvoorde, CEO al ArcelorMittal Europe – Flat Products, într-o conferinţă de presă.

Comisia Europeană nu acceptă 51% produse româneşti în hipermarketuri | comisia europeana

Comisia Europeană nu acceptă 51% produse româneşti în hipermarketuri

Comisia Europeană nu este de acord cu argumentele aduse de autorităţi în favoarea legii care impune marilor comercianţi să asigure 51% din oferta de alimente de la producători locali. În urma respingerii acestor argumente, Comisia a fost nevoită să închidă dosarul iniţial privitor la această lege, iar pasul următor presupune în mod automat declanşarea procedurii de infringement, potrivit Profit.ro.

Service-urile auto atrag atenţia că Asirom calcă pe urmele companiilor Astra şi Carpatica: Plăteşte parţial şi cu întârziere daunele în baza poliţelor RCA

Service-urile auto atrag atenţia că Asirom calcă pe urmele companiilor Astra şi Carpatica: Plăteşte parţial şi cu întârziere daunele în baza poliţelor RCA

Păgubiţii în urma accidentelor auto care trebuie să primească despăgubiri în baza poliţelor RCA emise de Asirom, liderul pieţei, întâmpină probleme grave, deoarece daunele sunt plătite, de regulă, parţial şi cu întârziere, atrage atenţia Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

În urmă cu câteva zile a fost finalizat draftul Strategiei Energetice a României. Înaintea unor discuţii pe fond, consider necesară aplecarea asupra unei aprecieri larg dezbătute după apariţia în spaţiul public al documentului şi anume: „România mai are gaze naturale doar pentru un deceniu?”

acum 18 zile · comentarii (3)

Preşedinţii şi directorii băncilor comerciale ar trebuie să-şi mişte fundurile din birourile lor şi să coboare la ghişee (front-desk) ca să vadă în ce hal deplorabil sunt serviciile bancare şi modul cum sunt trataţi clienţii. Orice român care a avut de plătit măcar o factură ori şi-a deschis un cont bancar s-a convins că această „elită“ este plină de mediocrităţi şi impostori cu ifose.

acum 22 zile · comentarii (24)

Se impune în ceasul al doisprezecelea să construim o viziune, o imagine clară despre viitorul pe care căutăm să-l creem în activitatea gazieră. Aceasta nu se poate face fără o întoarcere la noţiunile de bază, fără întoarcerea la realităţile pe care nu le ştim sau nu vrem să auzim de ele, fără înţelegerea lucrurilor mărunte care pot face cu adevărat ca acest sector să funcţioneze.

acum 26 zile · comentarii (6)

Transparenţă, concurenţă şi nediscriminare pe piaţa gazelor naturale, concepte care se găsesc în tratatele, regulamentele şi directivele europene, cuvinte care se găsesc în legislaţia românească, vorbe care se găsesc pe buzele tuturor, dar cu o aplicabilitatea cvasi-inexistentă în România. În spatele acestor cuvinte opacitatea, oligopolurile şi discriminarea, sunt elementele care încă domină piaţa românească de gaze.

luna trecuta · comentarii (0)

Orice societate comercială este patronată de evenimente distanţate în timp şi spaţiu, conectate între ele şi urmează un anumit model. Adesea trec ani de zile până când unele evenimente îşi exercită pe deplin efectele asupra altora. Ca parte a acestei structuri ne este de două ori mai greu să vedem în întregime modelul pe care îl urmează schimbarea.

acum 2 luni · comentarii (1)

Omul se naşte cu o motivaţie intrinsecă, auto-respect, demnitate şi curiozitatea de a învăţa.  Aceasta este naturaleţea finţei umane. Ce avem astăzi la locul de muncă, oamenii şi echipele sunt separate ierarhic, fiind rasplătiţi cei de sus şi pedepsiţi cei de jos, fiind apreciaţi seniorii şi batjocoriţi juniorii.

acum 2 luni · comentarii (0)

Dezbaterea cu privire la proiectul de eliminare a 102 taxe parafiscale pare a fi intrat din domeniul argumentelor economice în cel al argumentaţiei politice. Folosind analiza în termenii costului de oportunitate, vom înţelege că măsura nu numai ca nu are impact negativ dar aduce bani în plus la bugetul de stat.

acum 2 luni · comentarii (4)

Obţinerea Autorizaţiei de funcţionare de la Pompieri a devenit o Misiune Imposibilă în care lupta dintre cetăţean / investitor şi stat se vede cel mai bine. Incompetenţa ultimilor 25 de ani, reflectată în cazul Colectiv, se transpune acum într-un sistem ce are menirea de a te forţa să încalci legea şi de a funcţiona în ilegalitate.

acum 2 luni · comentarii (9)

Poate este doar o simplă întâmplare acest episod de acum, cu toate tensiunile aferente, privind soarta Deutsche Bank, una dintre cele mai importante bănci sistemice din lume. Să sperăm că sunt doar strict preventive avertismentele legate de fragilitatea extremă a arhitecturii bancare şi financiare mondiale, niciodată refăcută în întregime după şocurile succesive care au demarat în 2008.

acum 2 luni · comentarii (9)

Neştiinţa, frica, automulţumirea şi comoditatea sunt elementele care distrug încet, dar sigur sectorul energetic. Fie că vorbim de gaze naturale, cărbune, energie termică etc., toate aceste sectoare sunt parţial funcţionale, dominate de instabilitate şi haos, sectoare unde se practică intervenţionismul politic (sau de alte feluri) „în numele consumatorului”, dar care-l afectează chiar pe consumator.

acum 2 luni · comentarii (0)

România are nevoie de o conversaţie internă serioasă privind aderarea la zona euro (ZE), care să ajute decizii politice responsabile. Judec textul profesorului Silviu Cerna (Ziarul Financiar, 23 sept. a.c) în acest context şi salut demersul fiindcă vine din partea unui om cu cunoaştere teoretică şi experienţă în practici monetare.

acum 2 luni · comentarii (26)

O piaţă precum cea a asigurărilor, care ducea povara unor pierderi cumulate de 2,3 miliarde de lei în ultimii cinci ani, a unor capitaluri negative de circa 2 miliarde de lei, cu restanţe la plata daunelor de peste 1 miliard de lei anual şi rata combinată a daunei de peste 120%, nu avea altă soluţie de ieşire decât o mutaţie care să producă ruperea de anomaliile dezvoltate în trecut.

acum 3 luni · comentarii (12)

În ultima perioadă – mai ales după recenta intervenţie a lui Traian Băsescu în tema reunificării Republicii Moldova cu România – au apărut reacţii politice care par să nu ţină seama de dimensiunea economică a unei astfel de opţiuni. Pentru că la noi părerile economiştilor sunt împărţite, convergând mai mult către prudenţă decât către acţiuni concrete, ar fi de recomandat un scurt „remember” al punctelor tari/slabe din discursul unionist.

acum 4 luni · comentarii (96)
Postari Recente