„Biletul de weekend“: CFR Călători ieftineşte tichetele cu până la 35% pe rutele spre Constanţa

„Biletul de weekend“: CFR Călători ieftineşte tichetele cu până la 35% pe rutele spre Constanţa

Biletele de tren puse la vânzare de CFR Călători pe rutele care duc la Constanţa se ieftinesc cu până la 35% în zilele de weekend. Pe fondul concurenţei tot mai acerbe care există cu alţi transportatori feroviari privaţi, preţul unei călătorii cu unul dintre „Trenurile Soarelui” va porni de la 40 de lei, iar un drum cu „Trenul Tineretului” va putea costa 23 de lei.

ING Bank este interesată de preluarea diviziei Raiffeisen din Polonia

ING Bank este interesată de preluarea diviziei Raiffeisen din Polonia

ING Bank este interesată de preluarea diviziei poloneze a Raiffeisen Bank International (RBI), au declarat două surse apropiate situaţiei, transmite Reuters. De asemenea, ministrul polonez de Finanţe a anunţat recent că anumite bănci de stat ar putea participa la astfel de tranzacţii, pentru a creşte controlul statului asupra sectorului bancar, dominat în proporţie de 60% de investitori străini.

Încă o luptă câştigată împotriva băncilor: Tribunalul Bucureşti a decis îngheţarea cursului pentru un credit în franci elveţieni şi denominarea în lei a plăţilor

Încă o luptă câştigată împotriva băncilor: Tribunalul Bucureşti a decis îngheţarea cursului pentru un credit în franci elveţieni şi denominarea în lei a plăţilor

Tribunalul Bucureşti a dispus îngheţarea cursului de schimb într-un contract de credit în franci elveţieni acordat de Banca Românească la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv 2,1342 lei pentru un franc, dar şi denominarea plăţilor în moneda naţională, decizia fiind definitivă şi executorie.

Top 5 cele mai ieftine credite ipotecare

Top 5 cele mai ieftine credite ipotecare

Băncile au început să reducă marja de dobândă la creditele ipotecare, iar cele care au mărit avansul la 35% se gândesc să micşoreze acest avans, după ce au constatat că vând mai puţine împrumuturi ipotecare, arată specialiştii portalului financiar Finzoom.ro.

Involuţia statului, de la tehnologie la hârtie. Ministrul Agriculturii: sistemul IT al AFIR nu e fiabil, aşa că cererile de finanţare se vor depune pe hârtie

Involuţia statului, de la tehnologie la hârtie. Ministrul Agriculturii: sistemul IT al AFIR nu e fiabil, aşa că cererile de finanţare se vor depune pe hârtie

Sistemul IT al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) este nefiabil, a declarat joi Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, care a precizat că instituţia responsabilă cu gestionarea fondurilor europene destinate dezvoltării rurale va primi cererile de finanţare pe hârtie, iar actualul sistem va fi blocat.

Isărescu: Şocul Brexit în România a fost nesemnificativ, dar poate fi mai mare pe viitor. BNR va avea o abordare practică | mugur isarescu

Isărescu: Şocul Brexit în România a fost nesemnificativ, dar poate fi mai mare pe viitor. BNR va avea o abordare practică

Şocul votului pro-Brexit asupra pieţelor financiare a fost mai degrabă emoţional, iar pe piaţa monetară aproape imperceptibil, a afirmat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, care a precizat că BNR va avea o abordare mai practică a deciziilor de politică monetară, în funcţie de evoluţia evenimentelor.

Isărescu: Avem câteva mii de cazuri de dare în plată, o cifră mică de tot | mugur isarescu

Isărescu: Avem câteva mii de cazuri de dare în plată, o cifră mică de tot

Băncile au primit câteva mii de notificări de dare în plată, „o cifră mică de tot“, iar în jumătate din cazuri clienţii nu aveau restanţe la plata ratelor, a declarat joi Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), care apreciază că este o problemă destul de serioasă, dacă se stimulează o răzgândire a debitorilor, că nu mai vor casele.

Factura la gaze scade cu 3% de la 1 iulie

Factura la gaze scade cu 3% de la 1 iulie

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis să reducă, în medie, cu 3% preţul gazelor naturale către clienţii casnici din România de la 1 iulie, decizia fiind luată imediat după ce guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, să îngheţe calendarul de liberalizare a preţului gazelor naturale pentru populaţie până la 31 martie 2017.

Am dedicat numeroase texte în ultimii ani desluşirii unor resorturi ale crizei financiare şi economice, frământărilor din UE (vezi şi volumele „Încotro se îndreaptă Capitalismul”, 2009; „Când finanţa subminează economia şi corodează democraţia”, 2012; „Marele impas din Europa”, 2015 - toate la Polirom). Rezultatul referendumului din Regatul Unit (UK) mă îndeamnă să reiau câteva gânduri pe aceste teme.

acum 4 zile · comentarii (12)

Am semnalat în ultima perioadă încălcarea legii, comportamente anormale şi manipulatorii, lipsa de transparenţă, abuzuri etc. Cu toate acestea nimic. Nimic şi nimeni nu se atinge de ANRE! A încercat Curtea de Conturi, dar a fost „trimisă la plimbare” de „lipsa de competenţă pe fond”. Totuşi cine poate controla ANRE ?

acum 5 zile · comentarii (1)

Cel mai rău dintre scenariile posibile s-a produs. Să fim totuşi calmi, reci (stiu ca este dificil pe caldura aceasta) şi raţionali. Văd deja o efervescenţă de opinii apocaliptice, exagerări ale contagiunii, cuvinte mari precum panică, sfîrşit, dezastru, criză... Analiza obiectivă a economiei romanesti ne arata un tablou cu mecanisme de imunizare consolidate împotriva socurilor de natura financiară şi economică.

acum 7 zile · comentarii (1)

Consumăm iar mai mult decât producem, ca în 2008. Cumpărăm iar de peste graniţă produse pe care le-am putea obţine aici. Apelăm iar la credite pentru cheltuieli inutile. Adâncim iar prăpastia dintre importuri şi exporturi. Ne risipim iar resursele în loc să investim. Izbim iar avionul?

acum 9 zile · comentarii (18)

Liberalizarea pieţei de gaze, prin stabilirea acţiunilor care trebuie întreprinse la data de 1 iulie 2016, a devenit subiectul unor conversaţii amatoriceşti. Actorii care şi-au dat cu părerea privind subiectul uită un element esenţial în această discuţie - cel al legalităţii deciziei care se va lua.

acum 19 zile · comentarii (1)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 22 zile · comentarii (1)

Ieşirea periodică în stradă începută în urmă cu un an de zile, cu scopul de a prezenta consumatorilor de gaze modul în care pot să fie păcăliţi, dar şi modul în care aceştia pot să identifice oportunităţi în ceea ce priveşte consumul de gaze naturale, a permis întâlnirea organizatorului acestei campanii cu consumatorii de gaze din Vaslui în data de 31 mai 2016.

acum 29 zile · comentarii (0)

Drumul spre IAD este pavat de bune intenţii. Aşa este şi decizia Ministerului Dezvoltării, în mandatul lui Vasile Dâncu, de a modifica legislaţia privind accesarea fondurilor, fie ele europene, naţionale sau locale. Ministerul a venit cu o propunere care în această formă va bloca investiţiile din România şi va submina economia naţională prin împiedicarea accesului la fondurile europene.

luna trecuta · comentarii (2)

Spargerea ROMGAZ-ului a determinat distrugerea unui sistem funcţional înaintea construirii noului sistem bazat pe economia de piaţă. Acest fapt unic în Europa s-a bazat pe fanatismul unui ministru, Radu Berceanu, şi a grupurilor de interese pe care le reprezenta. Haosul de astăzi din piaţa de gaze îşi are originea în decizia luată pe data de 28 aprilie 2000.

acum 2 luni · comentarii (4)
Postari Recente