Viaţa românului intrat în faliment personal. Cum trebuie să-şi împartă banii cel care-şi cere insolvenţa pentru a scăpa de executarea silită 23

Noua lege a insolvenţei persoanelor fizice stabileşte că datornicul care-şi cere protecţia faţă de creditori are obligaţia de a-şi plăti eşalonat datoriile, dar are şi dreptul la „un trai rezonabil“. Specialiştii consultaţi de „Weekend Adevărul“ arată, însă, că tocmai coordonatele acestui regim de viaţă sunt neclare

Viaţa românului intrat în faliment personal. Cum trebuie să-şi împartă 
banii cel care-şi cere insolvenţa pentru a scăpa de executarea silită Vezi comentarii 23

Rabla 2015: Oferte sub 10.000 de euro

Rabla 2015: Oferte sub 10.000 de euro

Programul „Rabla 2015“, care a demarat în luna aprilie, oferă românilor posibilitatea de a-şi achiziţiona un autoturism nou cu o reducere de 6.500 de lei (echivalentul a 1.460 de euro) primită în urma casării unei maşini mai vechi de opt ani. „Adevărul“ vă prezintă câteva dintre ofertele sub 10.000 de euro pentru achiziţionarea unei maşini prin programul „Rabla 2015“.

STUDIU Ce îi nemulţumeşte pe români în benzinării: aglomerarea cu produse, preţurile mari, lipsa toaletelor în staţiile fără cafenea, promoţiile cu stoc epuizat

STUDIU Ce îi nemulţumeşte pe români în benzinării: aglomerarea cu produse, preţurile mari, lipsa toaletelor în staţiile fără cafenea, promoţiile cu stoc epuizat

Aglomerarea magazinelor cu o multitudine de produse a căror poziţionare este mereu schimbată, preţurile prea ridicate, promoţiile în legătură cu care clienţii sunt întrebaţi de fiecare dată la casă atunci când achită, dar şi lipsa toaletelor în benzinăriile care nu au cafenea/restaurant sunt principalele nemulţumiri ale românilor în privinţa staţiilor de carburanţi, potrivit unui studiu realizat de compania EXACT CC.

Balcerowicz, arhitectul reformelor poloneze: România ar trebui să taie mai degrabă taxele pe muncă decât TVA

Balcerowicz, arhitectul reformelor poloneze: România ar trebui să taie mai degrabă taxele pe muncă decât TVA

România ar trebui mai degrabă să reducă taxarea muncii decât să taie TVA întrucât, atunci când ai posibilitatea să scazi taxele menţinând limitele deficitului bugetar, cel mai bine este să le reduci pe cele mai dăunătoare pentru economie, susţine Leszek Balcerowicz, fostul ministru polonez al Finanţelor şi guvernator al Băncii Naţionale a Poloniei.

Leszek Balcerowicz, „părintele“ terapiei de şoc: România nu trebuie să privească la exemplele proaste din ţările mai bogate

Leszek Balcerowicz, „părintele“ terapiei de şoc: România nu trebuie să privească la exemplele proaste din ţările mai bogate

„Nu trebuie să privim la exemplele proaste din ţările mai bogate. Nu trebuie să privim şi să ascultăm la toţi economiştii din ţările bogate care propovăduiesc stimulentele fiscale şi demonizează politica de austeritate“, a declarat Leszek Balcerowicz, fost preşedinte al Băncii Naţionale a Poloniei şi considerat arhitectul reformelor de trecere la economia de piaţă.

S-a dus pe Apa Grea a Sâmbetei – moştenirea nucleară pierdută a lui Nicolae Ceauşescu

S-a dus pe Apa Grea a Sâmbetei – moştenirea nucleară pierdută a lui Nicolae Ceauşescu

Despre programul nuclear demarat de Ceaşescu s-a speculat foarte mult, inclusiv că ar fi dorit să fabrice bomba atomică. Cert este că până în 1990 s-a investit imens, România devenind o putere nucleară capabilă să proiecteze şi să construiască o centrală nuclear-electrică, să producă din resurse interne combustibilul de fisiune şi apa grea necesară funcţionării reactorului, scrie Adevărul Financiar.

Mai ţineţi minte cum a argumentat Guvernul întârzierea investiţiilor publice? Chiar premierul Victor Ponta s-a plâns că mai marile sau mai micile achiziţii sunt contesate şi re-contestate, practică prin care cei „interesaţi“ blochează proiectele. Cred că asta s-a întâmplat şi în telenovela cu accente de circ a licitaţiilor pentru manuale şcolare, a căror achiziţie a întârziat, iată, aproape un an.

acum 3 zile · comentarii (0)

Informaţia că, de la 1 iunie 2015, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) se va reduce la 9 la sută (de la 24 la sută) la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice şi la serviciile de alimentaţie publică, aşadar, la toate alimentele, nu doar la cele de bază a generat, firesc,  comentarii, unele controversate, dar şi teamă.

luna trecuta · comentarii (17)

Publicam o parte din viziunea implementarii reducerii TVA la 9% mai devreme decat era programat. Principii simple: guvernare centrata pe cresterea bunastarii populatiei; acord cu recomandările CE si FMI; reducerea inegalitatii sociale; balans intre temperarea presiunii sociale si impactul macroeconomic favorabil; incurajarea productiei interne si micsorarea evaziunii fiscale.

luna trecuta · comentarii (3)

De mai bine de două luni, în emisiuni TV, în ziare şi pe bloguri, se ţes scenarii în jurul unui credit luat – legal, moral şi declarat oficial – de guvernatorul BNR, în 2006, de la Volksbank. Şi achitat integral în 2010. Ce a iscat şi cum s-a dilatat zarva în jurul acestui credit, stins în urmă cu cinci ani şi menţionat, la vremea lui, în toate declaraţiile de avere depuse de guvernator la ANI şi publicate pe site-ul Băncii Naţionale?

acum 30 zile · comentarii (2)

Multă lume doreşte schimbări fiscale; unele au sens, altele sunt discutabile. Trebuie pornit de la principiul că echilibrul bugetar trebuie protejat. Măsurile fiscale dorite de Guvern au corespondent în propuneri ale opoziţiei politice, ceea ce indică o stare de spirit în lumea politica, în mediul de afaceri, în societate. Care ar fi o grilă scurta de citire a situaţiei actuale a bugetului, a componenţei sale fiscale?

acum 2 luni · comentarii (1)

Miliarde şi miliarde aruncă România pe autostrăzi care niciodată nu se finalizează. Pe tronsonul Comarnic-Braşov ar trebuie să plătească şi urmaşii-urmaşilor noştri, dacă am lăsa să fim batjocoriţi cu preţurile propuse şi lansate în spaţiul public. Mai jos vă fac un calcul simplu şi darnic prin care arăt că şi dacă am face un tunel prin munte, tot mai ieftin ar ieşi autostrada.

acum 3 luni · comentarii (30)

170.000 de clienţi vor încheia contracte de achiziţie gaze anul acesta, semnând clauze care vor devenii în câţiva ani, atât de împovărâtoare, încât vor face ca mulţi clienţi să nu poată să şi achite facturile. Atunci ca şi în cazul francului, instituţile vor da vina pe clienţi.

acum 3 luni · comentarii (0)

Premierul Ponta vrea să renunţe la acordul cu FMI nu doar pentru că aşa îi spun sondajele. FMI este nepopular în România. Instituţia financiară s-a complăcut în a fi paravan pentru slaba guvernare. În consecinţă, capitalul de imagine este scăzut iar o ieşire din acord ar creste capitalul de imagine al premierului Ponta.

acum 3 luni · comentarii (2)