Economisirea în dolari ar putea da randamentele cele mai mari în 2015, estimează brokerii de la Tradeville | mario draghi

Economisirea în dolari ar putea da randamentele cele mai mari în 2015, estimează brokerii de la Tradeville

Românii ar trebui să-şi regândească poziţionarea faţă de depozitele în euro, în contextul în care toate semnalele arată că dolarul va fi moneda atractivă în raport cu moneda europeană în 2015 şi s-ar putea aprecia faţă de aceasta până la atingerea unui raport paritar de 1 la 1, reiese dintr-o analiză a companiei de brokeraj Tradeville.

Analiştii cred că trecerea României la euro în 2019 e un proiect prea ambiţios. Nu s-a conturat un parcurs, iar economia ar trebui să crească peste potenţial | mugur isarescu

Analiştii cred că trecerea României la euro în 2019 e un proiect prea ambiţios. Nu s-a conturat un parcurs, iar economia ar trebui să crească peste potenţial

România trebuie să atingă şi convergenţa reală pentru a adopta euro, pe lângă cea nominală, cu criteriile de la Maastricht îndeplinite, având nevoie de o creştere economică accelerată, de 5% pentru a adera în 2019, un obiectiv ambiţios şi nerealizabil fără politici eficiente, potrivit analiştilor.

Lista Guvernului cu cele 115 investiţii publice prioritare. Valoarea lor este de aproape 115 miliarde de lei

Lista Guvernului cu cele 115 investiţii publice prioritare. Valoarea lor este de aproape 115 miliarde de lei

Guvernul a elaborat o listă cu 115 proiecte de investiţii publice prioritare pentru bugetul pe anul viitor, care în următorii ani necesită fonduri totale de peste 63 de miliarde de lei, unele dintre proiecte având termene de finalizare mai mari faţă de cele anunţate oficial. Din totalul celor 63 de miliarde de lei, necesarul de finanţare până în 2020, un total de 39,1 miliarde de lei trebuie acoperit doar din bugetul de stat.

ANRE nu se aşteaptă la o „creştere uriaşă“ a preţului gazelor pentru IMM-uri în 2015. Nicolescu avertizează să nu pierdem locuri de muncă

ANRE nu se aşteaptă la o „creştere uriaşă“ a preţului gazelor pentru IMM-uri în 2015. Nicolescu avertizează să nu pierdem locuri de muncă

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) nu anticipează o creştere mare a preţului gazelor naturale pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele instituţiei, care a completat, însă, că orice liberalizare produce probleme înainte de a avea beneficii.

VIDEO Adevărul Live. Cine trebuie să aibă grijă de IMM-uri: statul sau băncile?

VIDEO Adevărul Live. Cine trebuie să aibă grijă de IMM-uri: statul sau băncile?

Economia naţională are nevoie de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) dinamice care să-i alimenteze creşterea. IMM-urile au nevoie de finanţare bancară pentru dezvoltare. La rândul lor, băncile au nevoie de clienţi noi pentru a-şi creşte portofoliul de credite. Şi, totuşi, ce nu funcţionează în acest sistem logic? Iată o primă întrebare pentru dialogul cu Mihai Pătrulescu, senior economist UniCredit Ţiriac Bank.

Nicolescu vrea să convingă Comisia Europeană să includă spitalele, şcolile, grădiniţele în lista consumatorilor casnici, cu preţ redus la gaze | comisia europeana

Nicolescu vrea să convingă Comisia Europeană să includă spitalele, şcolile, grădiniţele în lista consumatorilor casnici, cu preţ redus la gaze

Ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a anunţat că încearcă să convingă Comisia Europeană să includă şi spitalele, şcolile, grădiniţele şi căminele de bătrâni pe lista consumatorilor asimilaţi celor casnici, astfel încât să primească gaze naturale la preţ redus, la fel că şi centralele termice din marile oraşe.

Reprezentanţii Softwin, compania cofondată în 1990 de Florin Talpeş - unul dintre cei mai admiraţi antreprenori români, cunsocut publicului larg prin emisunea ”Arena Leilor” - fac primele declaraţii legate de apariţia omului de afaceri în ”Dosarul Microsoft”; ”valoarea totală a facturilor emise de Softwin către Siveco reprezintă 1,09% din valoarea celei de-a II-a etape a SEI.”

acum 2 luni · comentarii (30)

România se găsea, în toamna lui 2008, când a lovit-o criza globală, în faţa a două mari sfidări: resursele de creditare ale băncilor se împuţinau deja; în schimb, dorinţele şi visurile românilor privind creditele, mai ales creditele imobiliare, erau încă mari. Mai târziu, pe măsură ce criza a avansat, cererea de credite s-a restrâns dramatic.

acum 2 luni · comentarii (4)

Pentru că CEZ Vânzare doreşte să fie un partener de încredere pentru clienţii săi, având mereu în vedere oferirea serviciilor la cele mai înalte standarde calitative şi respectarea exigenţelor pieţei energetice din România, începand cu luna noiembrie a anului curent, vine în întâmpinarea nevoilor consumatorilor şi implementează sistemul de autocitire.

acum 2 luni · comentarii (0)

Viitorul presedinte al României a propus vineri la Alba Iulia (moment/spaţiu simbolic) Unirea tuturor Românilor. Pilonii economici incluşi în Proiectul de Ţară definit vineri certifică intenţia de a continua trendurile pozitive din ultimii ani şi se bazeaza pe potenţialul de convergenţă ridicat al României spre nivelurile medii ale modernităţii europene.

acum 2 luni · comentarii (3)

A fost mereu doar o chestiune de timp – cât va dura până când companiile tech vor oferi opţiuni de procesare a plăţilor? Marile bănci din Europa au avut nenumarate şedinţe încercând să desluşească viitorul sistemului de plăţi. Ei bine, luna aceasta Apple a lansat Apple Pay – un mecanism wireless de procesare a plăţilor (în esenţă un terminal de plăţi), care nu necesită un debit/credit card.

acum 2 luni · comentarii (1)

La începutul anilor 2000, un bancher de la Goldman Sachs inventa un acronim care avea să facă istorie: BRIC (Brazilia, Rusia, India şi China), cu referire la noile staruri economice din lumea emergentă. Slăbiciunile de ultimă oră ale acestui grup select riscă însă să lase BRIC doar cu istoria.

acum 3 luni · comentarii (33)

Schimbarea cadrului legislativ şi de reglementare implică acţiuni pe care furnizorii de energie trebuie sa le deruleze împreună cu clienţii lor. Cea mai importantă dintre acestea este înnoirea contractelor de furnizare a energiei electrice, astfel încat să fie incluse noile prevederi legislative, care va începe în câteva luni.

acum 3 luni · comentarii (3)
Postari Recente