Sanford Bernstein: Enel ar putea obţine două miliarde de euro pe activele din România. Vânzarea ar putea fi perturbată de procesele cu statul

Oferta Electrica, ofertă care a atras de la investitorii instituţionali şi cei de retail 435 milioane euro, „serveşte ca un indicator util al interesului investitorilor“ în activele energetice reglementate şi arată că Enel ar putea obţine două miliarde de euro sau mai mult pentru activele sale din România, conform analistului Cosma Panzacchi de la Sanford C. Bernstein Ltd, din Londra, scrie Bloomberg.

Acţiunile companiilor americane cresc pe un balon de săpun? | apple

Trilioanele de dolari injectate de Federal Reserve (Fed), Banca Centrală a Statelor Unite, în revenirea economică au umflat mai degrabă piaţa de capital.  Cât de sustenabilă este această creştere după ce, în toamnă, ”tratamentul” Fed va fi întrerupt? - întreabă Nucu Pistae, CEO-ul unui grup de fonduri închise de investiţii.

General Motors rămâne aproape fără profit din cauza rechemărilor de maşini şi a înfiinţării unui fond pentru victime. Ford a făcut 1,3 miliarde de dolari

General Motors a raportat un profit net de doar 190 de milioane de dolari pe trimestrul al doilea, faţă de 1,2 miliarde de dolari în urmă cu un an, din cauza rechemărilor masive de autoturisme şi a constituirii unui fond de compensare a victimelor accidentelor cauzate de defectele maşinilor sale.

Cum gestionează olandezii un subiect sensibil - importul de lapte din străinătate

În cei peste doi ani de când conduce operaţiunile olandezilor de la FrieslandCampina în România, Jan Willem Kivits a fost mai mult o prezenţă discretă, cu foarte puţine apariţii în presă. Subiectul laptelui importat din alte ţări a reprezentat însă o dezbatere fierbinte în ultimele zile, executivul olandez explicând cum arată strategia companiei în această zonă şi care sunt relaţiile producătorului cu fermierii români.

O companie a miliardarului Richard Branson promovează Bucureştiul ca loc potrivit pentru a deschide o afacere şi a deveni antreprenor

„Gândiţi-vă la hub-uri globale pentru deschiderea de afaceri şi România nu este probabil prima ţară care vine în minte. Dar poate este vremea să regândiţi lucrurile...“. Aşa începe prezentarea Bucureştiului şi a României pe Virgin Entrepreneur, parte a Virgin Group, deţinut de către miliardarul Richard Branson.

Ca reducerea CAS s-a transformat dintr-o batalie cu argumente economice intr-una politica nu avantajeaza pe nimeni. Nu –mi convine ca nu pot pune piese din puzzle ul ce reprezinta viziunea de guvernare stabilita in 2012. Sau ca va trebui sa le pun mai tarziu. Apar defazarea, decalajele temporale in implementarea politicilor, secventialitatea nu mai este optima, parte din efecte incep sa se estompeze.

acum 2 zile · comentarii (7)

Pentru că Guvernul n-a fost convingător în studiile sale de impact privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale (CAS), au ieşit la rampă mai multe structuri private care arată posibilele consecinţe ale scăderii cu cinci puncte procentuale a acestor plăţi. Ciudat, chiar dacă toţi îşi doresc această măsură, scenariile arată că, după reducerea contribuţiilor, bugetul va arăta ca şi cum ar fi suferit un atac cu bombă. Bomba cu CAS.

luna trecuta · comentarii (5)

Acum însă, aproape-împărat, la casa lui, cu Ileana şi doi prunci frumoşi şi sănătoşi, cu bani destui să-i ajungă cât să fie viaţa viaţa… ceva lipseşte. Făt Frumos se trezi dis-de-dimineaţă şi porni agale prin împărăţie căutând sensul vieţii sale. Vorbele lui Oaki în Maria Mirabela îi răsunau în minte cu reverberaţii de mânăstire gotică „ce rost au broscuţele pe lumea asta?”

luna trecuta · comentarii (2)

În România, ameninţările cu plecarea şi implicit pierderea locurilor de muncă dau roade. Ceea ce la alţii se lasă cu supărare la vârf şi ameninţări cu naţionalizarea, la noi duce la ajutoare de stat pe spatele nostru.  Guvernul a decis să ajute marii consumatori de energie electrică exceptându-i de platăla aproape toată valoarea certificatelor verzi. Iar această subvenţie nu va veni de la buget...

luna trecuta · comentarii (2)

Cel puţin cu asta sîntem cu toţii de acord, indiferent de convingerile politice. Este vorba despre lipsa de interes a liderilor şi a candidaţilor români faţă de adevăratele subiecte europene şi româno-europene, în această campanie care pregăteşte, totuşi, alegerile pentru Parlamentul European. Iată însă că, parcă pentru a spori confuzia generală, un gest cu adevărat important, chiar crucial pentru România, a trecut aproape neobservat.

acum 2 luni · comentarii (66)

Se produce o ruptura. Dezbaterile pe reducerea CAS reflecta ciocnirea a doua moduri de gandire. Unul inclinat spre austeritate, cu obiectivul incadrarii contabile in cifrele de deficit si altul care de-abia se naste, de tipul viziunii macroeconomice – dezvoltare, viziune integrata privind masuri de crestere a potentialului economiei, investitiilor si crearea de noi locuri de munca.

acum 3 zile · comentarii (2)

După modul în care există transparenţă la nivelul asociaţiei de proprietari, o parte dintre dumneavoastră cunosc lună de lună situaţia pierderilor de apă, iar o altă parte habar nu au cum se recuperează în listele de plată consumul de apă din cadrul blocului. Evident că nu există asociaţie în care suma citirilor proprietarilor să pice cu citirea furnizorului, de unde rezultă această diferenţă de care tot vorbim, numită popular „pierdere”.

acum 3 luni · comentarii (0)

Europenii vorbesc cu totul altă limbă faţă de americani în privinţa sancţiunilor economice impuse Moscovei. Explicaţia problemei lingvistice ţine de algebră şi puţină economie: companiile şi statele europene au schimburi comerciale cu Rusia de 460 de miliarde de dolari pe an, adică de zece ori mai mult decât americanii.

acum 3 luni · comentarii (81)

Prim-ministrul se bucură copilăreşte că preşedintele a confirmat procesul de creştere economică. Aproape că l-a felicitat (ironic) pentru recunoaşterea unei astfel de performanţe a guvernării sale. Statisticile par să confirme o astfel de tendinţă în economie. Asupra procentelor de creştere (până la 3,5%?) stăruie o oarecare incertitudine dar, ni se spune, evoluţia este vădit pozitivă.

acum 3 luni · comentarii (1)
Postari Recente