Visele premonitorii şi lumea de dincolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Visele şi moartea”, o carte-eveniment semnată de Marie-Louise von Franz şi apărută în colecţia Philemon a Editurii Nemira, este punctul de pornire al unei noi ediţii a Atelierului Philemon, care va avea loc joi, 7 mai, la ora 19.00, la librăria Cărtureşti Verona.

La eveniment vor participa Lavinia Bârlogeanu, coordonatoarea colecţiei Philemon, alături de invitatele ei, Camelia Boancă, Claudia Vîlceanu şi Maria Mânzat.

Ce ne spun visele despre moarte? Care este atitudinea conştiinţei şi cea a inconştientului faţă de această mare experienţă, sortită tuturor acelora care s-au născut în trup? Cum însoţesc sufletele noastre procesul Marii Treceri prin urzelile arhetipale care se fac în adâncurile nebănuite ale fiinţelor noastre? Iată câteva întrebări care vor fi discutate la întâlnirea de mâine seară, unde invitatele vor încerca să explice felul în care inconştientul îl pregăteşte pe visător pentru cel mai important rit de trecere.

Una dintre cele mai importante cărţi semnate de Marie-Louise von Franz, discipol devotat al lui Jung, „Visele şi moartea” explorează ce spun visele muribunzilor, fiind o incursiune în universul oniric al omului şi vorbind despre legăturile profunde ale visului cu lumile vizibile şi invizibile.

„Această impresionantă cercetare despre visele care prevestesc moartea şi continuarea individuării după marea trecere este un instrument excelent pentru fiecare cititor, indiferent de convingerile religioase, de profesie  şi chiar de vârstă, pentru că oferă instrumente capabile să contribuie la gestionarea Marii Transformări prin care ne este dat să trecem cu toţii şi poate că am trecut deja de foarte multe ori”, a declarat Lavinia Bârlogeanu.

Visul este o călăuză şi asupra lui se apleacă atent cercetătoarea, recurgând şi la instrumentele alchimiei şi antropologiei.

„Am descoperit - şi asta confirmă ceea ce Jung a spus de multe ori sau a mărturisit în anumite scrisori către apropiaţi, chiar dacă nu a făcut multe referiri în textele din operă  - că inconştientul crede într-o viaţă viitoare şi că visele fac referiri clare la continuarea vieţii”, explică Marie-Louise von Franz.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite