Liberalul Daniel Gheorghe crede că Adina Pintilie a câştigat Ursul de Aur pe considerente ideologice: „Puţine legături cu arta cinematografică autentică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce filmul Adinei Pintilie, „Nu mă atinge-mă / Touch Me Not”, a câştigat sâmbătă trofeul Ursul de Aur la Berlinala 2018, dar şi premiul special pentru cel mai bun lungmetraj de debut, reacţiile contradictorii nu au întârziat să apară. Dacă mulţi consideră că reuşita regizoarei face cinste României, sunt şi persoane, precum debutatul PNL Daniel Gheorghe, care consideră că românii nu au niciun motiv de mândrie.

Deputatul PNL Daniel Gheorghe a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj în care a explicat că nu avem „de ce să ne mândrim că periodic vreun film făcut la noi în ţară câştigă vreun urs pe la Berlin”. 

Deputatul consideră că premii precum cele acordate la Festivalul de Film de la Berlin sau la cel de la Cannes,  nu au nicio legătură cu arta cinematografică autentică, fiind date pe criterii ideologice. Daniel Gheorghe crede că în cazul acestor filme, nu contează elemente precum producţia, jocul actorilor sau mesajul, cât aspectele care ţi de corectitudine politică, ideologie de gen sau „alte componente ale marxismului cultural postmodern”.

Andrei-Daniel Gheorghe (32 de ani), fiul al primarului din Otopeni, este un susţinător al Coaliţiei pentru familie. Deputatul ales pe listele PNL Ilfov a cerut recent urgentarea trecerii prin Parlament a iniţiativei cetăţeneşti privind organizarea referendumului pentru familie tradiţională.

„Nu mă atinge-mă”, scris de Adina Pintilie, este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact.

Filmul a fost apreciat de critica de specialitate, ca impresionant prin inteligenţă, încredere în sine şi originalitate.

 Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul”, Pintilie a vorbit despre ce înseamnă proiectul său, explicând că se aşteaptă să genereze dezbateri.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite