marar - ultimele știri
Originar din sud-vestul Asiei și din regiunea mediteraneană și cultivat pe scară largă în Asia, Africa, Europa și Statele Unite, mărarul este cunoscut pentru gustul special pe care îl dă mâncării.
Mărarul este apreciat nu doar ca un condiment, ci şi ca un remediu naturist cu indicaţii multiple graţie compuşilor şi derivaţi chimici, recunoscuţi mai ales pentru puterea lor antioxidantă.
Gustosă şi simplu de preparat, tocana de ceapă si afumătură este cea mai potrivită atunci când ţi se face poftă de o mâncare ca la mama acasă. Pentru că este perioada verdeţurilor, spune bucătarul buzoian Cristi Dobre ”Ice”, folosiţi leurda pentru ar...
Dieta ta din zilele călduroase este alcătuită din multe legume şi fructe, produse lactate şi verdeţuri? Îţi recomandăm să încerci o reţetă foarte simplu de făcut, ce conţine vitaminele de care organismul tău are nevoie în anotimpul cald, ardei umpluţ...
Crudă, sub formă de salată sau suc, fiartă în abur, murată, călită, varza este considerată încă din Roma antică un remediu universal. Cu piper şi ornată cu mărar, varza călită se găteşte la foc domol.
Pentru a beneficia la maxim de pe urma bogăţiei de fitonutrienţi din verdeţuri este important să le consumăm cât mai aproape de momentul recoltării. O parte din compuşi, mai ales vitamina C, îşi reduc concentraţia la câteva zile după recoltare....
Preparatul are o vechime de câteva sute de ani, iar savoarea deosebită a sărmăluţelor merită cu siguranţă cele câteva ore pe care le vom petrece în bucătărie pentru a le pregăti....
Ierburile aromatice au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile antibacteriene, antifungice şi antiinflamatoare pe care le au. De cele mai multe ori erau utilizate în scopuri medicinale, pentru a trata şi preveni diverse afe...
O femeie din comuna argeşeană Băbana a fost amendată de un poliţist de la Transporturi Feroviare pentru că vindea leuştean, sfeclă şi ţelină în piaţă fără să aibă certificat de producător....
Apreciat în bucătăria românească, mărarul joacă un rol important în menţinerea sănătăţii tale, mai ales în perioada în care vremea schimbătoare îţi pune imunitatea la încercare....
O reţetă tradiţională de prin părţile Sălajului umple casele de aroma cărnii de pui de la ţară şi cea a frunzelor de cimbru şi mărar.
Mărarul este folosit pentru condimentarea mâncărurilor şi pentru tratarea diferitelor boli. Acesta ajută la tratarea şi prevenirea multor probleme de sănătate. Valoare terapeutică au atât frunzele, cât şi seminţele....
Mărarul este unul dintre cele mai apreciate condimente şi puţini sunt cei care nu îl pun în salate, mâncăruri gătite sau ciorbe. El poate fi şi ingredientul principal al unui preparat tradiţional. Un bucătar buzoian ne reaminteşte reţeta mâncării de ...
Cea mai importantă calitate a mărarului este legată de faptul că împiedică retenţia lichidelor din organism, stimulând astfel activitatea rinichilor. Încă din Egiptul Antic, uleiul de mărar era folosit ca remediu pentru sforăit, curăţarea dinţilor or...
Pentru cei care nu doresc să mănânce miel în această perioadă, există o alternativă la drobul tradiţional. Drobul de curcan cu ciuperci se găteşte relativ uşor, fiind nevoie doar să respectaţi cantităţile în ceea ce priveşte ingredientele şi paşii de...
Nu îţi trebuie mai mult de 25 de minute ca să prepari aceste aperitive simple. Odată ce le vei încerca, te vei convinge că jumătăţile de avocado umplute cu somon afumat şi ouă sunt bogate în grăsimi sănătoase şi că reprezintă un mic dejun săţios.
Cauţi un aperitiv simplu şi rapid, care să atragă toate privirile musafirilor tăi? Alege această reţetă şi nu vei da greş cu un platou cu coşuleţe cu cremă de brânză....
Este sezonul murăturilor, iar castraveciorii muraţi trebuie musai să se găsească pe lista oricărui gospodar care se respectă, pentru ca în lunile de iarnă să se poată delecta cu o salată de castraveţi acrişori şi crocanţi. Savuroşii castraveţi muraţi...
Această salată de paste cu castraveţi muraţi şi mărar este cu adevărat favorita mea. În această salată cremoasă, mărarul şi castraveţii muraţi joacă roluri importante. Cel mai important este să o laşi câteva ore la frigider înainte de a o mânca....
Frunzele proaspete de mărar sunt un condiment naţional în ţările scandinave, unde peştele şi scoicile sunt aromate cu mărar sau sunt servite cu sosuri care conţin mărar. Reţetele cu acest tip de verdeaţă sunt numeroase, iar una dintre ele este aceast...
Există diverse soiuri de cartofi pe întreaga planetă. Cu miile sunt şi felurile de mâncare pe care le poţi prepara cu ei. Una din plăcerile pirmăverii sunt cartofii noi şi felurile de mâncare pregătite cu aceste ingrediente. Propunerea noastră de ast...
Mărarul este o binecunoscută plantă aromatică folosită în numeroase bucătării din lumea întreagă, dar este utilizat de mii de ani şi în medicina tradiţională. În plus, de la această plantă se consumă tot: frunzele, seminţele şi tulpina....
Folosit în preparate culinare ca şi condiment cărora le dă o savoare inconfundabilă, banalul mărar are proprietăţi uimitoare. Efectele sale miraculoase au fost menţionate încă din Egiptul Antic. De exemplu, puţini ştiu că uleiul de mărar poate opri s...
Mărarul este un condiment folosit încă din Evul Mediu. Are proprietăţi miraculoase, ajută sistemul digestiv, calmează nervii, combate respiraţia urât mirositoare, alungă durerea şi ne poate scăpa de sforăit....
Indigestia se manifestă prin stări de greaţă, arsuri la stomac, balonări şi este cauzată de mâncăruri grase, picante, precum şi de băuturi carbogazoase. Disconfortul creat de o masă copioasă poate fi combătut cu ajutorul remediilor naturale. Anumite ...
Folosit de obicei la prepararea mâncărurilor, mărarul le dă o savoare inconfundabilă, dar este şi este un bun remediu împotriva problemelor specifice femeii. Sub formă de ceaiuri, ajută la tratarea problemelor digestive şi este un bun calmant....
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Vitalie Proca, cetăţean moldovean, cercetat în stare de arest preventiv, şi Ion Druţă, cetăţean moldovean, poreclit „Vanea Pisateli”, omul care ar fi orch...
Stresul, alimentaţia dezechilibrată, cafeaua, alcoolul şi tutunul cresc frecvenţa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, însă, acestea pot fi combătute rapid şi uşor....
Cuvântul românesc „plăcintă” este împrumutat din limba latina şi are sensul de „prăjitură”, preparatul în sine fiind foarte simplu de realizat, dar foarte gustos....
Le foloseşti pentru a da savoare mâncării. Dar ştii că plantele aromatice, ca mărarul şi pătrunjelul, sunt medicamente ieftine, cu care poţi trata un număr mare de afecţiuni?...