intoleranta la gluten - ultimele știri
Un campion adevărat are nevoie de o dietă pe măsură pentru a se menține în formă. Pe lângă antrenamente fizice, Novak Djokovici are o dietă-minune care îi dă energie și claritate mentală extraordinare.
Intoleranța la gluten este caracterizată de o inflamație cronică la nivelul peretelui intestinului subțire, care împiedică absorbția corespunzătoare a nutrienților din alimente. Circa 1% din populația globului a fost diagnosticată cu această afecțiune, însă frecvența este mult mai mare fiindcă exist
Mihaela Bilic a vorbit într-un interviu recent despre reţeta de pâine după care ar putea fi făcut un produs permis inclusiv persoanelor care au intoleranţă la gluten....
Artista a aflat că se confruntă cu intoleranţă la gluten, o alergie ce de multe ori nu este luată în seamnă dar care poate fi fatală în cazul în care nu este tratată.
Boala celiacă este una dintre cele mai întâlnite boli digestive din zilele noastre. Afectează circa 1% din populaţie şi poate debuta la orice vârstă.
Proteină care se găseşte în cereale şi care ajută la creşterea produselor de panificaţie, glutenul este deseori un aditiv controversat. Ar trebui să îl incluzi sau nu în dieta ta?
Un studiu recent realizat de cercetători norvegieni sugerează că moleculele fructanice din grâu ar provoca probleme de stomac la persoanele cu intoleranţă, şi nu glutenul.
Corpul tău este cel mai bun doctor, astfel că în momentul în care ceva nu funcţionează corespunzător îţi va transmite semnale de alarmă pentru a remedia situaţia....
Marea majoritatea persoanelor consumă zilnic produse pe bază de gluten: pâine, paste, cereale ori bere. Unii au însă intoleranţă la această proteină din cereale, glutenul....
Ţi se întâmplă adesea să te confrunţi cu senzaţia de balonare? Cauzele cele mai comune ale acestei probleme sunt intoleranţa la gluten sau lactate, dar şi combinarea nereuşită a alimentelor....
Mulţi dintre cei care au intoleranţă la gluten, cunoscută şi drept boală celiacă, descoperă problema târziu, din cauza simptomelor înşelătoare. Afecţiunea este depistată în urma unor teste de specialitate....
Glutenul este una dintre proteinele din pâine care poate afecta serios sănătatea. Medicii nutriţionişti explică faptul că foarte mulţi oameni pot dezvolta intoleranţă faţă de această proteină, iar din această cauză apare riscul de îmbolnăvire. Intole...
Tot mai multe persoane sunt diagnosticate la ora actuală cu intoleranţă la gluten, numită şi boala celiacă. Se estimează că aceasta afectează o persoană din 200, la nivel mondial. În cazul acestor pacienţi, consumul de grâu, secară, orz şi ovăz, cere...
Intoleranţa la gluten (boala celiacă), o proteină care se găseşte în alimente precum grâul, orzul , secara sau ovăzul, nu este o modă, deşi aşa este percepută în ultima vreme, ci o problemă reală de sănătate, care afectează între 3 şi 10% dintre româ...