branza de burduf - ultimele știri
Comuna Dâmbovicioara este recunoscută ca o oază de relaxare pentru cei însetați să evadeze din aglomerația urbană. Aici, la stâna Dealul Sasului, se prepară una dintre cele mai bune brânze de burduf.
Cristian Dumitraşcu (54 ani) a lăsat haina militară şi a îmbrăcat sarica într-o încercare inedită de a atrage la vatra satului cât mai mulţi copii şi tineri, mizând pe farmecul mămăligii.
Chef Adrian Cojocaru va concura, toamna aceasta, alături de alţi 17 tineri chefi din întreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, (24-25 octombrie, Milano). Este al doilea an consecutiv în care România are un reprezentant la cea mai importantă...
La cea de-a 25-a ediţie a sărbătorii "Răvăşitul Oilor", de la Runcu, judeţul Dâmboviţa, găseşti bucate alese la orice pas. La mare căutare a fost şi bulzul tradiţional, copt pe plită. Ca să u stea prea mult să aştepte, oamenii îşi făceau programare l...
Georgeta Cândea (45 de ani), învăţătoare în comuna sibiană Râu Sadului, este renumită pentru „brânza de la munte“ pe care o face, considerată cea mai bună din toată Mărginimea Sibiului.
Brânzeturile pot fi un ingredient de bază în alimentaţia sănătoasă, însă la fel de bine se pot transforma într-o sursă de grăsimi nesănătoase pentru organism. Un medic specialist a explicat, pentru „Adevărul”, ce brânzeturi sunt sau nu recomandate, î...
Răvăşitul oilor sau transhumanţa, un obicei care marchează coborârea turmelor de oi de la munte, are loc, în acest weekend, în comuna Runcu, judeţul Dâmboviţa. Zeci de păstori de la Poalele Leaotei şi-au etalat încă de ieri produsele tradiţionale,. P...
Cine a vrut să ajungă în Masivul Leaota nu a putut trece fără să observe poate cea mai mare stână din aceşti munţi, dar şi cea mai veche din România, aşa cum spun ciobanii. Stâna de Piatră, unică atât prin dimensiune, cât şi prin materialul folosit l...
În inima munţilor s-au născut câteva tipuri de brânzeturi ce gâdilă de sute de ani papilele gustative ale românilor şi de decenii chiar şi ale străinilor, făcând concurenţă specialităţilor italieneşti, franţuzeşti sau greceşti. Printre ele se numără ...
Vestită nu doar în ţară ci şi în afara graniţelor ei, telemeaua de Sibiu se face şi acum după reţete vechi, transmise în familiile de oieri din generaţie în generaţie. Gustul deosebit depinde de mai mulţi factori, de la compoziţia păşunilor unde sunt...
Horia Vîrlan, pe care îl cunoaşteţi din îndrăgita emisiune „Cireaşa de pe tort“ de la Prima TV vă învaţă cum să pregătiţi reţeta clasică şi bună de bulz cu brânză de burduf şi smântână. Reţeta a fost culeasă din cartea sa „Bucatele noastre“.
Ţuică de smochine ca la Şviniţa, parada clătitelor cu umpluturi tradiţionale, delicii gastronomice preparate din carnea vestitului porc de Mangaliţa, cârnaţi de Pleşcoi şi caşcavea obţinut după reţete vechi de sute de ani, iată numai câteva din produ...
“Răvăşitul oilor” este un moment numai bun de a gusta din bunătăţile pregătite de ciobanii care şi-au petrecut vara sus pe Muntele Leaota şi a de a afla cum s-au descurcat. Dacă nu aţi fost la acest eveniment mioritic, daţi un click şi vedeţi ce aţi ...
Evenimentul marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei iar ciobanii coboară cu oile din munte. Stăpânii oilor împart între ei brânza, caşul, urda şi celelalte bunătăţi pe care le-a strâns cu grijă şi muncă multă pe perioada călduroasă. Tot acum f...
Comercianţi din toată ţara au venit la Euromall să-şi prezinte produsele făcute în propria gospodărie şi care sunt 100% natural, fără să aibă adăugaţi conservanţi sau coloranţi artificiali....