Petre Barbu

Scriitor

 • Petre Barbu a publicat un nou articol acum 3 zile

  Te simţi obosit. Dar te gândeşti la ea. Te străbate acest gând aproape în fiecare zi: s-o suni, să vezi ce mai face. Nu e bine ce faci: te gândeşti la ea, dar n-o suni.

 • Petre Barbu a publicat un nou articol acum 10 zile

  Lumea românească a luat-o rău pe „arătură“. S-a scrântit. O percepţie greşită? Este foarte posibil. Dar prea mulţi „ciudaţi“, ca să nu spun zdrăngăniţi la minte, au umplut spaţiul public în ultimii ani.

 • Petre Barbu a publicat un nou articol acum 17 zile

  Ţi-am cumpărat o carte. Din banii mei. Nu e cartea mea. E cartea altuia. N-am ales-o la întâmplare. M-am gândit că, într-o zi, poate vei avea nevoie de carte.

 • Petre Barbu a publicat un nou articol acum 24 zile

  Să-i spui unui om, direct şi cu argumente, că este prost. Să-l pui acolo unde-i locul, în rândul proştilor. Nu este o idee bună. E o acţiune brutală, jignitoare, lipsită de umanitate şi, ca să fim în ton cu vremurile, nu este „politically correct“.

 • Petre Barbu a citit luna trecuta

  Peliculele „Bacalaureat” (regia Cristian Mungiu)”, „Câini” (regia Bogdan Mirică), „Două lozuri” (regia Paul Negoescu), „Inimi cicatrizate” (regia Radu Jude) şi „Sieranevada” (regia Cristi Puiu) intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo 2017 la categoria „Cel mai bun film”, potrivit unui comunicat al organizatorilor. Gala Premiilor Gopo 2017 va avea loc pe 21 martie la Teatrul Naţional Bucureşti.

 • Petre Barbu a publicat un nou articol luna trecuta

  Un bărbat aşteaptă liftul într-un bloc din Moscova anului 1935. Aşteaptă în picioare, toată noaptea. Este cea mai puternică imagine care mi-a rămas în minte după ce-am citit cartea „Zgomotul timpului” de Julian Barnes*.

 • Petre Barbu a citit luna trecuta

  În detrimentul copiilor, tinerilor, al societăţii şi al viitorului acestei ţări.Când nu ai o programă echilibrată şi performantă corespunzătoare cerinţelor actuale. Când nu asiguri fondurile suficiente desfăşurării unui proces educativ normal, nu asiguri şanse egale tuturor copiilor.Când multe şcoli, chiar şi din mediul urban, inclusiv din Bucureşti, se confruntă cu invazii de păduchi şi diverse epidemii.

 • Petre Barbu a publicat un nou articol luna trecuta

  A venit momentul ca poporul român, sub conducerea PSD, să rezolve şi problema străinilor. Să afle strănii care este locul lor în România. Să afle de la români!

Vezi mai multe