VIDEO UPDATE: Vicepremierul Ungariei, participant la inaugurarea Reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţa la Bruxelles a Ţinutului Secuiesc a fost inaugurată miercuri, în cadrul Casei Regiunilor Ungare din capitala europeană. La eveniment au participat vicepremierul ungar Zsolt Semjén şi ambasadorul ungar în Belgia Zoltán Hernyes.

Oficiul care va reprezenta judeţele Covasna, Harghita şi Mureş ocupă o cameră din Casa Regiunilor Ungare. Aceasta, ocupă, la rândul ei, un etaj într-un bloc de birouri din zona centrală a capitalei europene şi este proprioetata Băncii de Dezvoltare a Ungariei.


"Ajutorul statului ungar pentru noua reprezentanţă este mai mult moral. Acesta este un parteneriat de secol XXI şi cine nu înţelege asta înseamnă că gândeşte în termenii secolului al XIX-lea", ne-a declarat vicepremierul Zsolt Semjén.

Ministerul român de Externe ceruse marţi ca nici un oficial ungar să nu participe la evenimentul de inaugurare a "reprezentanţei ţinutului secuiesc" şi a evidenţiat şi poziţia de delimitare exprimată de grupul PPE din Parlamentul European.

Niciun reprezentant oficial român nu a participat la evenimentul de miercuri, după cum nu a participat nici la recepţia oferită de europarlamentarii László Tőkés, Iuliu Winkler şi Csaba Sógor.

Citește și: Tökes: „Vreau o întâlnire cu Băsescu“

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite