Două milioane de reţete au fost prescrise electronic în cele două luni şi jumătate de când funcţionează sistemul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii s-au obişnuit rapid cu reţetele electronice
Medicii s-au obişnuit rapid cu reţetele electronice

Peste 9.000 de medici au prescris în sistem electronic un total de 1.969.887 de reţete, de la inaugurarea sistemului (1 august) şi până acum, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), cifra de aproape două milioane de prescrieri online este mai mare decât s-a previzionat pentru această dată.

CNAS spera ca în decembrie să se ajungă la trei milioane de reţete în sistem online, număr care, după aceste ultime date, este clar că va fi depăşit.

"Ar fi trebuit să atingem trei milioane de prescrieri online în decembrie. Vom depăşi cifra asumată prin proiect", a declarat pentru agenţia Mediafax medicul şef al CNAS, Marius Filip.

În top se află medicii din Braşov - cu 109.156 de reţete, cei din Iaşi - cu 108.044, şi cei din Bucureşti - cu 97.655 de reţete, potrivit sursei citate.

Militarii nu sunt prieteni cu internetul

La polul opus, medicii aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti (CASAOPSNAJ) şi cu Casa de Asigurări de Sănătate a Transportatorilor nu au prescris, în cele trei luni şi jumătate, nicio reţetă în sistem electronic, potrivit statisticilor CNAS.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite