Reacţii la plângerea penală a USL
0Plângerea penală a USL împotriva PDL şi a preşedintelui suspendat Traian Băsescu nu a rămas fără reacţii din partea celor în cauză.
Referitor la plângerea USL, Traian Băsescu a afirmat că ar trebui daţi în judecată şi marii jurnaliștii internaționali, subliniind că în România a fost o lovitură de stat, iar schimbările politice s-au făcut cu „violență legislativă“. „Violența cu care s-a produs înlocuirea primilor trei oameni în stat și a Avocatului Poporului a șocat toată lumea civilizată”, a afirmat Traian Băsescu.
Boureanu: Un autodenunţ
Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu s-a arătat deranjat de plângerea penală a USL, declarând că aceasta ar trebui să fie un autodenunţ, pentru că USL a încălcat legea atunci când „a suspendat primii trei oameni în stat“.
Boureanu a mai spus că, în logica unei astfel de acţiuni, următorul pas ar fi depunerea unei plângeri penale împotriva cancelarului german Angela Merkel, sau preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ori UE.
„Practic, USL a depus plângere penală împotriva USL, aici au greşit ei, cred că plângerea penală trebuie să fie un autodenunţ", a declarat Boureanu într-o conferinţă de presă.
În altă ordine de idei, vicepreşedintele PDL a mai spus că USL duce România într-o direcţie greşită şi astfel pune capăt politicii europene şi beneficiilor pe care aceasta le aduce României.
Nicuşor Păduraru: O mizerie de tip sovietic
Deputatului PDL Nicuşor Păduraru a avut de asemenea o reacţie, acesta răspunzând printr-un comunicat de presă: „Resping gestul politic denigrator şi mincinos, considerându-l o mizerie de tip sovietic care ar fi trebuit să dispară din comportamentul clasei politice româneşti. Gestul în sine îl consider un reziduu de mentalitate al unei generaţii nostalgice după partidul-stat, reprezentată astăzi de cuplul Ponta-Antonescu“.
Cezar Preda: O găselniţă de campanie
Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, că este inadmisibil ca nişte politicieni care fac declaraţii publice într-un moment extrem de important precum campania pentru referendumul de demitere a preşedintelui să fie acţionaţi în instanţă: „Cum să acuzi şi să faci plângeri penale unor oameni politici, demnitari ce fac declaraţii publice într-un moment de o asemenea însemnătate care, mai mult, s-au dovedit foarte adevărate prin cele 11 puncte pe care Comisia Europeana i le-a solicitat lui Ponta. (.....) Au găsit şi ei o găselniţă de campanie“.
În plângerea penală mai sunt menţionate numele lui Emil Boc, Monica Macovei, Cristian Preda, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Sever Voinescu, Anca Boagiu, Raluca Turcan, Ioan Oltean, Sebastian Lăzăroiu, Andreea Paul
Preşedintele interimar al PNL Bucureşti Eugen Nicolăescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că cele 15 persoane împotriva cărora s-a depus plângere penală „au săvârşit fapte de denigrare şi de răspândire de informaţii false printr-o manipulare grosolană a opiniei publice, a organismelor europene şi internaţionale, a partenerilor interguvernamentali, a mediului public, a mass-media internaţională şi internă şi a personalităţilor europene cu privire la situaţia din România“.
Nicolăescu a mai menţionat că persoanele respective „au făcut afirmaţii referitoare la «o lovitură de stat»,dar şi la o aşa-zisă mineriadă, la distrugerea statului de drept, la suprimarea funcţionării unor instituţii fundamentale la acapararea justiţiei, la schimbarea procurorilor şefi de la Parchetul General şi DNA şi la răsturnarea democraţiei.
Citeşte şi:
Păduraru: Plângerea depusă de USL pentru defăimarea ţării, o mizerie de tip sovietic