Păcăliţi de un fals constructor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Păcăliţi de un fals constructor
Păcăliţi de un fals constructor

Peste 40 de persoane au fost înşelate de un avocat care le-a promis construirea unui cartier de locuinţe în Braşov, la preţuri avantajoase.

În locul unde trebuiau ridicate trei blocuri se află doar un teren viran, plin de gropi. Prejudiciul total se ridică la peste 350.000 de euro.

În anul 2007, păgubiţii au aflat că în cartierul Noua s-au construit blocuri cu apartamente şi garsoniere, la preţuri avantajoase, iar acelaşi constructor, avocatul Constantin Bejliu, intenţiona să dezvolte un proiect similar şi în cartierul Stupini. Preţurile erau 70.000 de euro un apartament cu două camere şi 35.000 de euro o garsonieră.

O parte dintre păgubiţi s-au adunat, ieri, la sediul Protecţiei Consumatorului şi l-au reclamat pe Bejliu. „În baza unei reclamaţii primite, am amendat constructorul cu suma de 20.000 de lei şi am luat măsura ca, în termen de 15 zile, acesta să restituie banii.

Vom sesiza şi Baroul de Avocaţi, Poliţia şi Parchetul, cu privire la acest caz. Din câte se pare, avem de-a face cu un caz de înşelăciune“, a declarat Marius Dunca, şeful OJPC Braşov.

„Am cumpărat un apartament şi o garsonieră. Am semnat contractul şi am dat un avans de 30.000 de euro. Pe 31 decembrie 2008 casele ar fi trebuit predate la cheie, numai că nu s-a construit nimic “, a declarat Constantin Condoiu, 34 de ani, unul dintre păgubiţi.

„Nu ştiu cum vom recupera banii, fiindcă o parte din terenul de la Stupini este ipotecat, la fel ca şi terenul pe care a construit blocurile în cartierul Noua”, a spus un alt păgubit, Sorin Negru.

Aproximativ 110 persoane locuiesc incognito în imobilele din cartierul Noua, întrucât avocatul a încheiat cu acestea antecontracte şi nu contracte de vânzare-cumpărare. Avocatul Constantin Bejliu nu a putut fi contactat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite