Minorii, în topul infracţionalităţii stradale
0la altul. Cele mai multe infracţiuni grave sau de notorietate sunt comise de tineri şi chiar de minori.În majoritatea judeţelor, numărul infracţiunilor sesizate şi constatate în primul
la altul. Cele mai multe infracţiuni grave sau de notorietate sunt comise de tineri şi chiar de minori.
În majoritatea judeţelor, numărul infracţiunilor sesizate şi constatate în primul semestru al anului a crescut semnificativ cu perioada similară din anul 2005. Reprezentanţii inspectoratelor de poliţie explică fenomenul prin creşterea încrederii în oamenii legii, cărora li se raportează şi cauze mai mărunte. Cele mai multe infracţiuni s-au comis în judeţul Cluj, unde au fost sesizate aproape 8.500 de infracţiuni, locul 14 la nivel naţional. Din acestea, 1.603 sunt economico-financiare, 4.930 judiciare. Au fost constatate peste 5.600 de infracţiuni, din care s-au soluţionat peste 4.300. Din cei peste 3.200 de persoane cercetate, 300 sunt minori.
Minori fugari şi hoţi
Una dintre cele mai complexe operaţiuni desfăşurate de Poliţia sătmăreană a vizat recuperarea a două minore, a căror dispariţie fusese reclamată de părinţi. După ce peste 100 de poliţişti au lucrat timp de 10 zile, acţionând şi în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, unde acestea aveau rude, în final David Aniko şi Marton Margit, amândouă de 13 ani, au fost descoperite în Baia Mare, una la un centru de plasament, cealaltă la o familie de etnie romă. O cauză complexă au rezolvat şi poliţiştii bistriţeni, care au depistat o reţea de opt tineri, din care trei minori, care în ultimii ani au participat la peste 44 de acţiuni de furt, pe tip de noapte, din firme şi autoturisme, cauzând un prejudiciu de peste jumătate de miliard, parţial recuperat. Poliţiştii clujeni au avut şi ei de furcă cu un minor, de 17 ani, care în luna mai a reuşit să fure 20 de autoturisme. După ce se plimba cu ele, le abandona.