UPDATE Jandarmul care fugise cu arma din dotare a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un subofiţer de la sediul central al Jandarmeriei Române a fugit, azi dimineaţă, cu arma din dotare.

UPDATE 17.00 Jandarmul Florin Costea s-a întors la unitate, şi-a predat armamentul din dotare. El a spus că nu intenţiona să facă nimănui său şi nici să se sinucidă. Bărbatul va fi dus la Parchetul Tribunalului Militar Bucureşti, unde îşi va explica fapta.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Florin Hulea, a declarat, joi seară, pentru Adevărul, că subofiţerul şi-a sunat comandantul şi a fost găsit în jurul orei 17.00, în apropiere de cazarmă.

Bucureşteanul Florin Costea, în vârstă de 43 de ani, a plecat din post azi dimineaţă, în jurul orei 8.00, cu armamentul şi muniţia din dotare din cazarma de la Băneasa. Potrivit reprezentanţilor IGJR, acesta era angajat al UM 0260, unitatea care se ocupă de administrare şi observare şi avea ca obiectiv zona externă a cazarmei. Azi dimineaţă, la ora 7.00, jandarmul a participat la instructajul de intrare în serviciu apoi, după o oră, a mers să rezolve o problemă cu un şofer care dorea să intre în unitate şi de atunci este dat dispărut.

Bărbatul a fost dat în urmărire, iar semnalmentele lui au fost comunicate tuturor secţiilor de poliţie din Capitală.

Surse din cadrul Jardarmeriei susţin că subofiţerul avea datorii mari la întreţinere şi credite la bănci dar nu ar fi sugerat că ar vrea să se sinucidă.Jandarmul dispărut este angajat al IGJR din anul 2006. este căsătorit şi are un copil. Colegii săi spun că toate testele psihologice le-a trrecut cu brio, iar ultimele calificative erau foarte bune.

Cazul este instrumentat de Parchetul Taibunalului Militar. Surse oficiale din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au declarat pentru Adevărul.ro că subofiţerul nu este considerat dezertor dar ar putea fi acuzat de încălcare de consemn conform articolului 333 din Codul Penal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite