Malul Dunării este sufocat de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologiştii au adunat deşeurile de pe malul Dunării
Ecologiştii au adunat deşeurile de pe malul Dunării

Creşterea nivelului fluviului şi curenţii puternici au adunat tone de gunoaie între pontoanele de pe Faleza Inferioară a Dunării.

Printre resturile de copaci sunt şi numeroase PET-uri din plastic, în special bidoane de suc şi de bere. „Aduse de viituri sau aruncate de turiştii şi grataragii care ies la iarbă verde, PET-urile înconjoară terasele plutitoare şi sufocă malul Dunării", a declarat Petruţa Moisi, directorul Centrului de Consultanţă Ecologică Galaţi. Ea a organizat, duminică, o acţiune de ecologizare a malurilor, însă tinerii ecologişti au reuşit să adune doar o mică parte din cantitatea imensă de deşeuri.

Potrivit legislaţiei în vigoare, responsabilitatea curăţării malurilor Dunării aparţine instituţiei care administrează danele portului, Primăria Galaţi. Primarul Dumitru Nicolae a declarat, ieri, că gunoaiele de pe malul fluviului vor fi strânse de angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP). În ceea ce priveşte resturile care plutesc pe apă, primarul susţine că nu se află în responsabilitatea sa.

„Vom curăţa malul Faleze, atunci când se vor retrage apele. Responsabilitatea noastră este să curăţăm tot ce este pe uscat. PET-urile din apă să le strângă cei care le-au aruncat. Întrebaţi patronii teraselor plutitoare", a declarat primarul Nicolae.

„Este trist că Faleza Dunării nu se bucură de mai multă atenţie din partea gălăţenilor. Administraţia locală şi instituţiile de mediu ar trebui să stabilească un program de colectare a PET-urilor", a mai spus Petruţa Moisi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite