Expoziţie de fotografie cu biserici de piatră la Clubul Ţăranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai vechi edificii de cult din piatră, ridicate între secolele XIII-XVI, în Haţeg - teritoriu în care s-au format primele orânduiri voievodale din ţară - au fost reunite în albumul

Cele mai vechi edificii de cult din piatră, ridicate între secolele XIII-XVI, în Haţeg - teritoriu în care s-au format primele orânduiri voievodale din ţară - au fost reunite în albumul "Haţeg. Ţara bisericilor de piatră". Volumul, al treilea ca număr, a fost lansat de Igloomedia, joi 31 ianuarie, în Capitală, la Clubul Ţăranului.

În acelaşi loc, timp de două săptămâni, doritorii vor avea acces la expoziţia de fotografie cu imagini ale bisericilor incluse în album. Ea reproduce pe panouri de mari dimensiuni imaginile următoarelor lăcaşe de cult: Crişcior, Densuş, Gurasada, Hălmagiu, Leşnic, Nucşoara, Ostrovul Mare, Peşteana, Prislop, Ribiţa, Roşcani, Sânpetru, Sântămărie Orlea, Sf. Nicolae Hunedoara, Strei, Strei-Sângeorgiu. Cele şaisprezece biserici sunt prezentate şi prin prisma unor fotografii de interior, care să sugereze stadiul actual de conservare a decorului parietal. (Andreea Romaniuc)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite