În plină criză financiară, RBS şi AIG petrec

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce au primit bani de la stat pentru a se salva, conducerile RBS şi AIG au petrecut din banii contribuabililor.

RBS a organizat un team-building de 150.000 de lire

O parte dintre angajaţii Royal Bank of Scotland (RBS) au participat la o petrecere ce a costat 150.000 de lire sterline, la doar două zile după ce guvernul britanic a început naţionalizarea băncii pentru a o salva, potrivit tabloidului The Sun.

Evenimentul, ţinut pe cât posibil secret, a avut loc miercuri la Grand Hotel din Eastbourne, în sudul Marii Britanii, unde camerele de hotel costă până la 335 de lire sterline pe noapte.

The Sun informează că 100 de angajaţi din 11 state au luat parte la o petrecere găzduită de starul de rugby Rory Underwood şi de un magician cunoscut telespectatorilor britanici. Meniul a constat în băutură gratis la bar, vin de Porto, coniac, şampanie şi alte 150 de sticle de vinuri scumpe, şi mâncare cu delicatese japoneze, carne de vită wellington în sos Madeira, ciocolată albă şi alte dulciuri.

Directorul RBS, David Manson, le-a spus angajaţilor să se distreze, chiar dacă "au dezamăgit mulţi dintre acţionari".

Un angajat al hotelului a declarat pentru tabloidul The Sun că ar fi trebuit să fie 196 de angajaţi la petrecere, însă "le-a fost teamă să nu se afle, astfel că au redus numărul invitaţilor la 100, chiar dacă au fost plătite toate camerele".

"Această întâlnire a fost una de lucru, menită să reunească echipa noastră internaţională", a declarat un purtător de cuvânt al RBS.

Conducerea AIG vânează în Anglia, după ce a primit ajutoare de la guvern

Procurorul general al statului New York, Andrew Cuomo, a afirmat că directori de la asiguratorul american AIG au plecat la o vânatoare în Anglia, pentru care compania a plătit 86.000 de dolari, la doar câteva zile după ce grupul a fost salvat de autorităţile din SUA printr-un ajutor de 37,8 miliarde dolari, informează FoxNews.

"Chiar după ce banii contribuabililor au fost folosiţi pentru salvarea AIG, compania a plătit mii de dolari pentru vacanţe de lux pentru directorii săi executivi, incluzând o vânătoare în Anglia şi partide de golf", precizează Cuomo într-o scrisoare adresată asiguratorului american.

Procurorul a anunţat că va demara o anchetă deoarece respectivele cheltuieli ar putea fi "frauduloase" potrivit legii care reglementează afacerile din statul New York.

De cealaltă parte, reprezentanţii companiei au afirmat că vânătoarea din Anglia  a fost un "eveniment anual" ce fusese programat cu luni înainte ca AIG să aibă probleme care să necesite intervenţia guvernului federal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite