Vinurile medicinale, leacuri eficiente
0Vinurile medicinale sunt mai puţin cunoscute şi folosite în tratamentul diferitelor afecţiuni. Comparativ cu ceaiurile medicinale sau alte tonice preparate din vegetale -tincturi sau siropuri,
Vinurile medicinale sunt mai puţin cunoscute şi folosite în tratamentul diferitelor afecţiuni. Comparativ cu ceaiurile medicinale sau alte tonice preparate din vegetale -tincturi sau siropuri, de exemplu - tratamentul cu vinuri terapeutice a fost descoperit de puţini bolnavi.
"Cei care au apelat la acest remediu, precizează fitoterapeutul Eugen Giurgiu, au ajuns la concluzia că starea sănătăţii lor s-a îmbunătăţit considerabil. Pentru a beneficia de efectele acestei metode de tratament, bolnavii trebuie să respecte recomandările specialiştilor: vinurile medicinale se administrează doar ca medicament - deci nu se depăşeşte doza cotidiană".
Iată câteva reţete cu eficienţă maximă:
Licoarea de pătrunjel protejează inima. Terapia aceasta s-a dovedit foarte eficientă în cazul anginei pectorale şi a unor afecţiuni cardiace uşoare. Iată cum se prepară: procuraţi un litru de vin roşu, natural, şi 10 rădăcini de pătrunjel cu frunze. Le tăiaţi mărunt şi turnaţi peste ele vinul, două linguri de oţet de mere şi fierbeţi amestecul, timp de 10 minute, la foc mic.
Adăugaţi 250 g miere şi continuaţi fierberea încă patru minute. Vinul se toarnă cald în sticle mici, dezinfectate cu alcool. Acestea se sigilează foarte bine cu dopuri de plută. Se administrează 4-6 linguri pe zi, în tratament pe termen lung, după sfatul terapeutului.
Preparatele din fructe combat anemia. Persoanele foarte anemice sau suferinde de gută, reumatism şi digestie dificilă trebuie să apeleze la ajutorul unui vin de fructe. Practica a demonstrat că persoanele care au folosit acest leac în mod cert şi-au îmbunătăţit starea de sănătate. Preparare: aveţi nevoie de 200 g prune uscate şi 100 g caise sau cătină deshidratate, un litru de vin roşu, o jumătate baton de vanilie sau un plic de zahăr vanilat, 120 g zahăr şi 50 ml rachiu.
Toate ingredientele se macerează, într-un borcan, timp de 21 de zile. În acest interval, vinul se amestecă zilnic. Apoi se strecoară şi se păstrează la rece. Se beau câte 50 ml, de trei ori pe zi. Acest tratament va fi urmat până la îmbunăţirea stării de sănătate. Această cură se poate repeta de 3-4 ori pe an.
Preparatele din mărar şi anason îmbunătăţesc respiraţia.
Persoanele care se confruntă deseori cu senzaţia de sufocare, mai ales în anotimpul rece, se pot trata cu un vin preparat din mărar şi anason. Cu un astfel de tonic medicinal se pot trata şi persoanele care suferă de astm. Ingredientele ideale pentru prepararea unui astfel de vin de succes sunt: 25 g seminţe de anason, 50 g seminţe de mărar, un litru de vin roşu, 100 g zahăr şi 25 ml rachiu. Aceste ingrediente vor fi puse la macerat, într-un loc întunecos. După 10 zile, vinul se filtrează şi se toarnă în sticle care se sigilează. Şi în acest caz se consumă câte 50 ml, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.
Maceratul de ţelină previne surmenajul. Viaţa agitată este o provocare pentru sistemul nostru nervos. Trebuie să evităm ca surmenajul să ne scoată din ritmul nostru cotidian. Este firesc ca exemplul semenilor noştri, care s-au confruntat cu stări de epuizare, să ne mobilizeze în acest sens. Iată o reţetă uşor de preparat: Vom pune la macerat o ţelină mare, de cel puţin 300 g, într-un litru de vin alb. Leguma trebuie tăiată mărunt, cu coajă cu tot. Adăugăm trei linguri de miere. Vasul cu vin va fi păstrat la o temperatură de 18 grade. După 48 de ore se poate începe tratamentul. Se consumă două pahare de 50 ml pe zi, înaintea mesei de prânz şi de cină. În scurt timp, efectul este remarcabil.