Tinereţe fără bisturiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dermocosmetica îmbină îngrijirea cosmetică tradiţională, pe bază de creme şi măşti hidratante, cu cea medicală, dermatologică Metodele de reîntinerire a corpului făcute într-un

Dermocosmetica îmbină îngrijirea cosmetică tradiţională, pe bază de creme şi măşti hidratante, cu cea medicală, dermatologică

Metodele de reîntinerire a corpului făcute într-un timp cât mai scurt, fără durere şi perioadă de recuperare, sunt tot mai căutate atât de femei, cât şi de bărbaţi.

Dermocosmetica procedurală reprezintă cea mai nouă tehnică de înfrumuseţare a epidermei, cu efecte imediate. Această tehnică nouă se află la graniţa dintre îngrijirea cosmetică şi cea dermatologică, deoarece combină metodele clasice de îngrijire a tenului (demachiere, tonifiere, aplicare de măşti hidratante) cu cele medicale (microdermabraziunea umedă sau radiofrecvenţa), pentru accentuarea efectului cremelor.

Terapie fără anestezie

Procedura are la bază dermabraziunea, o metodă care nu afectează dermul, permiţând îngrijirea energică a pielii, fără durere, ace, anestezie sau perioadă de recuperare, ne-a explicat dr. Mihaela Leventer, de la clinica Dermastyle din Capitală, medicul care a pus bazele acestei tehnici. Potrivit acesteia, operaţiunea de reducere a ridurilor, a acneei şi a petelor pielii presupune curăţarea, hidratarea, emolierea tenului, aplicarea de măşti cosmetice şi folosirea unor aparate dermatologice.

"Spre deosebire de îngrijirea cosmetică clasică, care asigură gomajul, emolierea şi hidratarea pielii, fără a schimba funcţia celulară, dermocosmetica procedurală intervine activ asupra calităţilor fizice şi biologice ale pielii. Această operaţiune se efectuează doar în prezenţa unui medic specialist, care foloseşte aparate profesioniste de dermabraziune, radiofrecvenţă sau sonoforeză, în combinaţie cu diferite creme şi tratamente folosite în cosmetică sau pentru uz medical", a explicat dr. Leventer.

Ten fără pete

Terapia modernă de întinerire a tenului foloseşte ultrasunetele pentru a introduce în piele produsul cosmetic sau medical dorit, aparatele dermatologice fiind alese în funcţie de problema cu care pacienta se confruntă. În funcţie de caz, dermocosmetica poate utiliza fie aparate de radiofrecvenţă pentru densificarea celulelor din derm, fie de vasoconstricţie şi de calmare a reacţiei inflamatorii cutanate.

Potrivit dr. Leventer, efectele acestei metode de tratament sunt vizibile în special în cazul unui derm îmbătrânit, aceasta fiind alternativa ideală la intervenţiile chirurgicale clasice, dureroase, care necesită o perioadă mare de recuperare. "În cazul dermocosmeticii, supleţea şi elasticitatea dermului sunt obţinute cu uşurinţă, fără a fi nevoie de injecţii cu toxină botulinică sau de intervenţii chirurgicale complexe" , a conchis dr. Leventer.

Riduri îndepărtate timp de patru săptămâni

"Efectele terapiei sunt menţinute pentru o perioadă de trei - patru săptămâni, deoarece aceasta este limita de viaţă a ciclului celular", a completat dr. Leventer. Conform dermatologului, după o şedinţă de 45 de minute, se poate observa o îmbunătăţire cu 25%-30% a tenului: riduri estompate sau chiar îndepărtate, efect de tonifiere şi relaxare. Preţul unei şedinţe de tratament dermatocosmetic este de 500 lei, frecvenţa fiind stabilită de medic în funcţie de gravitatea afecţiunii pielii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite