Scriitor român premiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul de origine română Robert Lozinski a câştigat ediţia a XI-a a concursului literar "Francisco Garcia Pavon", la categoria romanelor poliţiste, cu "Ruleta cecenă", anunţă ziarul

Scriitorul de origine română Robert Lozinski a câştigat ediţia a XI-a a concursului literar "Francisco Garcia Pavon", la categoria romanelor poliţiste, cu "Ruleta cecenă", anunţă ziarul spaniol "La Tribuna". Scriitorul român a fost premiat pentru un roman poliţist cu o încărcătură politică şi socială în care se reflectă războiul din Afganistan şi desfiinţarea Uniunii Sovietice.

Potrivit purtătorului de cuvânt al juriului, Sonia Soubriet, romanul lui Lozinski a fost de departe votat ca cea mai bună operă de către majoritatea criticilor. "Deşi nu este spaniol, el se exprimă într-o castiliană corectă şi coerentă", a specificat Sonia Soubriet.

Mai mult, românul desenează personaje puternic personalizate şi interesante. Pe 30 august, românul va primi un premiu în valoare de 7.500 de euro, iar ulterior îi va fi publicat romanul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite