Scandal la grădiniţa din Săcălăşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea repetată a educatoarelor a scos părinţii preşcolarilor în stradă. Din septembrie şi până acum, la grădiniţa din Săcălăşeni au predat nu mai puţin de patru educatoare.

Părinţii celor 27 de copii care frecventează unitatea de învăţământ sunt nemulţumiţi de schimbarea de mai multe ori a educatoarelor de la grădiniţă într-un interval scurt de timp.
Povestea a început anul trecut, în decembrie, când titulara de pe postul de educatoare din Săcălăşeni s-a îmbolnăvit şi s-a pensionat pe caz de boală. Locul ei a fost luat de către un alt cadru didactic. Noua venită nu a stat decât câteva săptămâni şi a plecat. „Doamna educatoare a găsit o altă slujbă mai bine plătită şi a plecat”, a declarat Vasile Conţ, directorul Şcolii Generale cu clasele I-VIII din Săcălăşeni, în cadrul căreia funcţionează grădiniţa.
Următoarea educatoare, Carmen Băinţan, era agreată de părinţi şi copii deopotrivă,  dar nu avea calificarea necesară. Între timp, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş a găsit un cadru didactic calificat, dar pensionar.
Aşadar, s-a făcut o nouă schimbare. „Pentru că doamna Angela Costea era calificată, chiar dacă e pensionară, a avut prioritate pe post”, a declarat Marcela Pop. Aceasta a fost picătura care a umplut paharul pentru părinţii preşcolarilor. Ei nu vroiau cu niciun preţ să renunţe la Carmen Băinţan, preferând metodele ei de predare.

Au ieşit în stradă

Ca urmare, părinţii au ieşit ieri în stradă şi au solicitat imperios prezenţa reprezentanţilor ISJ la ei în comună. La venirea inspectorilor şcolari, părinţii şi-au expus punctul de vedere şi au cerut revenirea în funcţie a educatoarei necalificate.
„A fost un punct de vedere al părinţilor cărora nu le plac atâtea schimbări într-un timp aşa de scurt”, a declarat Marcela Pop, inspector şcolar responsabil pentru învăţământul preşcolar din Maramureş.
Şi primarul comunei Săcălăşeni, Emilian Pop, susţine că nemulţumirea părinţilor este îndreptăţită. „Abia apucă să se obişnuiască şi se schimbă din nou educatoarea. Aşa nu se mai poate”, a afirmat primarul.
În final s-a ajuns la un compromis, în sensul că de luni, în Săcălăşeni va veni o educatoare nouă, numită de inspectorat. „Încă nu ştim cine va fi numit, clar este că nu va fi niciuna dintre cele două”, a concluzionat Marcela Pop.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite