România, în "Bătălia creierelor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea "Politehnica" din Bucureşti a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, faza regională pentru Europa de Sud-Est a celui mai prestigios concurs de programare din lume,

Universitatea "Politehnica" din Bucureşti a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, faza regională pentru Europa de Sud-Est a celui mai prestigios concurs de programare din lume, International Collegiate Programming Contest (ICPC). Cunoscută şi sub denumirea de "Bătălia creierelor", competiţia adună laolaltă cei mai talentaţi studenţi în domeniul tehnologiei informaţiei din universităţi şi colegii de pe şase continente. România participă din 1994 la concursul de programare şi a obţinut cele mai bune rezultate la ediţia din 2005 desfăşurată la Shanghai, când echipa "Politehnicii" din Bucureşti a obţinut medalia de bronz.
Anul acesta, la faza regională a concursului, au sosit în România 43 de echipe de studenţi din 9 ţări, jumătate din concurenţi fiind români: 22 de echipe, dintre care trei ale "Politehnicii" bucureştene. Concret, echipele, alcătuite din câte trei studenţi fiecare, au fost puse în situaţia de a rezolva 10 probleme de programare, sub presiunea unui timp-limită de cinci ore. "Faptul că, de câţiva ani, concursul regional se organizează în România e un lucru îmbucurător pentru noi, pentru că pot să participe mai mulţi studenţi de-ai noştri. E bine să vadă fiecare universitate românească unde se plasează în acest domeniu. Cei mai entuziaşti participanţi nu sunt, cum s-ar crede, studenţii din anii terminali, ci aceia din anii I şi II de facultate", a declarat Nicolae ţăpuş, director al concursului pentru Europa de Sud-Est. La competiţiile regionale de anul acesta participă peste 6.000 de echipe din 84 de ţări şi numai cele mai bune 85 de echipe vor intra în finala mondială, care va avea loc în martie 2007, în Japonia. Va merge, cu siguranţă, în Japonia, echipa care a câştigat sâmbătă locul I la finala regională găzduită de România: echipa Universităţii Kiev din Ucraina. şi va trebui să aşteptăm până în decembrie pentru a vedea dacă echipa clasată pe locul II, a Universităţii din Bucureşti, va accede şi ea în finala mondială.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite