Reflexoterapia tratează stresul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Masarea unor puncte din talpă ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului şi la instalarea unei stări generale de calm Fiecare parte a corpului este reprezentată la nivelul

Masarea unor puncte din talpă ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului şi la instalarea unei stări generale de calm

Fiecare parte a corpului este reprezentată la nivelul tălpii de un punct, care, prin masare, poate duce la ameliorarea simptomelor mai multor afecţiuni.

Deşi este indicat să fie realizată de profesionişti pentru a se obţine efectul scontat, această tehnică poate fi folosită şi acasă.

"Terapia presupune aplicarea presiunii, cu ajutorul degetelor, asupra unor puncte de la nivelul picioarelor. În acest fel se induce o stare de relaxare profundă şi se stimulează procesul de vindecare a organismului.

În timpul unei şedinţe de reflexoterapie se stimulează 7.000 de nervi din talpă", a explicat dr. Louise Keet, directorul Şcolii Londoneze de Reflexoterapie, citat de "DailyMail". Potrivit acestuia, tratamentul se poate aplica indiferent de vârstă deoarece ajută la întărirea sistemului imunitar şi la instalarea unei stări de calm.

Durerea de gât, îndepărtată prin masaj

Printre principalele afecţiuni tratate cu ajutorul masării picioarelor se numără: durerea în gât, afecţiunile pancreatice, durerile menstruale şi stresul.

Pentru tratarea disconfortului cauzat de durerile de gât, punctul de reflexoterapie porneşte imediat sub încheietura degetului mare. Folosind indexul masaţi cu mişcări verticale toată lungimea degetului arătător, insistând la baza acestuia cu mişcări circulare, realizate timp de şapte secunde.

Afecţiunile pancreatice pot fi tratate prin masarea unui punct de reflexoterapie care se găseşte numai la nivelul piciorului drept. Plasaţi-vă degetul mare pe al treilea deget şi trasaţi o linie până la linia diafragmei.

Întărirea sistemului osos

Picioarele sunt preferate de practicanţii de reflexoterapie, deoarece punctele stimulate sunt mult mai receptive la tratament: zona masată este mai mare, mai uşor de identificat şi mai sensibilă.

"Reflexoterapia ajută la distribuţia şi absorbţia vitaminei D şi a mineralelor în oase, ajutând astfel la întărirea întregului sistem osos. De asemenea, această terapie poate diminua simptomele specifice artritei, îmbunătăţeşte mobilitatea şi grăbeşte vindecarea fracturilor", a afirmat dr. Keet. Stresul, tensiunea nervoasă, postura incorectă a corpului şi pantofii aleşi greşit acţionează împreună ducând la îngreunarea circulaţiei sangvine.

În aceste situaţii, sângele oxigenat, nutrienţii şi celulele albe întâmpină greutăţi în a "iriga" piciorul, acesta suferind afecţiuni ce pot fi tratate prin masaj reflexoterapeutic.

Şase beneficii ale terapiei picioarelor

Înlătură efectele stresului asupra organismului.

Îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi circulaţia sângelui.

Curăţă corpul de toxine.

Favorizează relaxarea corpului.

Ajută la stimularea nervoasă.

Îmbunătăţeşte activitatea intestinală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite