Craiova: Oraşul pe scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele ştiri din regiune, prezentate în Ediţia de Sud a cotidianului “Adevărul” şi ediţia locală a ziarului “Adevărul de Seară”.

Astăzi, ora 15.00
Schimbări la ISJ Dolj

Lelioara Nicola este de astăzi noul Inspector Şcolar General al Judeţului Dolj. Ordinul de numire a sosit în această dimieanţă la prefectură. Nicuşor Cotescu şi Georgică Bercea, cei doi inspector şcolari adjuncţi  îşi vor lua şi ei sarcinile în primire de mâine. Lelioara Nicola a fost directoare al liceulului din Dăbuleni şi este unul dintre oamenii de încredere al celor de la PSD. Diana Buşoi, membru PD-L şi fost inspector şcolar general va merge coordonator la Direcţia Judeţeană de Sport.     
 

 Astăzi, ora 10.30

Ştrandurile luate la puricat

Ştrandul „Hanul Doctorului“ a fost prima locaţie verificată. Inspectorii de la Sanepid au găsit numeroase nereguli , angajaţii nu au putut prezenta analizele medicale, actele firmei, iar pe deasupra apa nu era tocami curată , pe palje nu exista nici un coş de gunoi. În perioadă următoare toate ştrandurile din Bănie vor fi verificate, iar neregulile depistate asupru sancţionate.

Astăzi, ora 11.00   

Cea mai lungă lecţie din lume   

Peste 1.500 de elevi din trei şcoli doljene au participat astăzi la cea mai lungă lecţie din lume. Micuţii claselor I – IV de la Şcoala 18 “Sfântul Dumitru” au lansat la Lecţia de citire un apel pentru susţinerea tuturor copiilor care nu au acces la educaţie. Micuţii au cerut să numai existe diferenţe între copii, fie că sunt bogaţi sau săraci.

Astăzi, ora 12.00

„Spectacolul culorii“

La numai 6 anişori, Ioana-Victoria Nedelecu şi-a vernistat astăzi ce-a de-a trei expoziţie personală. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman , iar sala de festivităţi a fost plină. Micuţa a găsit şi un titlu interesant expoziţiei „Spectacolul culorii“ aşa cum spune ea, vede lumea în momentul de faţă.

Aseară, ora 22.00

Accident mortal la Pieleşti

Un bărbat de 51 de ani din localitatea doljeană Pieleşti, a murit aseară după ce a fost lovit de un autoturism, în timp ce încerca să traverseze în fugă neregulamentar. Conducătorul autovehiculului, Marian Pătruţ, de 30 de ani din judeţul Mehedinţi le-a spus poliţiştilor că nu a putut evita impactul şi a lovit victima în plin. Oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.     

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite