Ambulanţele din Bucureşti, rechiziţionate pentru Francofonie
0la sfârşitul acestei luni, nu va aduce numai nervi şoferilor din cauza blocării şoselelor, ci va suprasolicita şi Serviciul de Ambulanţă al Capitalei. Pentru asigurarea asistenţei medicale de
la sfârşitul acestei luni, nu va aduce numai nervi şoferilor din cauza blocării şoselelor, ci va suprasolicita şi Serviciul de Ambulanţă al Capitalei.
Pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru miile de delegaţii, o parte din ambulanţe, care în mod normal ar fi intervenit la solicitările cetăţenilor, vor fi "consemnate" la acest eveniment. Nu mai puţin de 19 ambulanţe, dintre care zece de la Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti (SAMB), vor fi plasate pe întreg traseul stabilit de Serviciul de Pază şi Protecţie. Confruntat cu un deficit de personal, Ambulanţa Bucureşti va face însă cu greu faţă solicitărilor venite din partea cetăţenilor care au nevoie de ajutorul medicilor. "Mobilizăm celelalte ture şi le aducem la ore suplimentare, astfel încât să nu producem disfuncţionalităţi în asigurarea asistenţei medicale de urgenţă. Sper să nu fie probleme pentru bucureşteni", ne-a declarat dr. Ovidiu Cismaru, directorul SAMB. În parcul auto al SAMB există 52 de ambulanţe dotate corespunzător pentru intervenţiile de urgenţă, dar problema este aceea că nu funcţionează toate, pentru că nu există destul personal. "Efortul este considerabil. Or să fie câteva zile de foc", mai spune dr. Cismaru.
Ambulanţa aşteaptă maşini noi
După cererile repetate pentru asigurarea unor dotări corespunzătoare pentru Ambulanţă, Ministerul Sănătăţii a început procedurile pentru organizarea unei licitaţii prin care să se cumpere 400 de maşini noi. "Nu s-a hotărât cum vor fi împărţite, dar sper că vor fi cât mai multe pentru Bucureşti. Licitaţia este acum în faza de definitivare a caietelor de sarcini. La Bucureşti ar fi nevoie pentru primă urgenţă de aproximativ 40 de ambulanţe", ne-a mai spus dr. Cismaru. Câteva spitale, printre care Universitar şi Elias, vor amenaja noi saloane şi săli de operaţie pentru urgenţele de la Sommet. "Acestea au un grad de confort sporit, iar după încheierea întâlnirii le vom integra în circuitul spitalului", ne-a declarat conf. dr. Gheorghe Iana, directorul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.