Efectele uriaşe asupra Terrei ale unui război nuclear mic

Efectele uriaşe asupra Terrei ale unui război nuclear mic

Un război nuclear de mici dimensiuni ar avea efecte dure asupra Terrei

Cercetătorii americani au studiat impactul unui atac nuclear asupra Pământului, dacă acesta ar avea loc. În 20 de ani, dacă acest lucru s-ar întâmpla, iarna s-ar aşeza peste Terra şi vom avea foamete. Specialiştii au folosit modele computerizate pentru a realiza acest studiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetătorii Michael J. Mills, Owen Toon, Julia Lee-Taylor şi Alan Robock au folosit modele computerizate pentru a studia impactul global al unui război nuclear. Ei au folosit ca exemplu un război regional între India şi Pakistan, iar o bombă nucleară ar distruge Pământul. Dacă substanţele bombei ar ajunge în stratosferă, efectele s-ar resimţi la nivel global, temperaturile vor scădea.

Potrivit studiului, stratul de ozon va scădea cu 20-50% şi s-ar ajunge la cele mai scăzute temperaturi pe Terra din ultimele 1.000 de ani. Perioada de cultivare a plantelor ar scădea cu 40 de zile pe an.

Cercetătorii au calculat efectele a 100 de bombe nucleare de dimensiunea celor de la Hiroshima şi Nagasaki care ar fi detonate. Ele ar trimite în aer cinci megatone de carbon negru. Acesta ar afecta nu numai stratosfera, ci şi razele Soarelui.

Cum ar arăta primii ani, potrivit celor de la “The Daily Mail”?

În primul an după un război nuclear, temperaturile vor scădea cu un grad Celsius, la nivel global. În anul al doilea, culturile nu vor mai avea foarte mult timp la dispoziţie pentru a creşte - 10-40 de zile mai puţin.

În anul al cincilea, temperaturile vor fi cu 1,5 grade Celsius mai mici în medie, la nivel global. Precipitaţiile vor scădea cu 9%. În anul al 20-lea, planeta se va reîncălzi cu 0,5 grade, dar nu va ajunge la nivelul actual.

Puteţi citi studiul complet aici. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările